reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
A mnie grypa też rozłożyła ledwo żyję.. w piątek prawdopodobnie owulka i tak się zastanawiam czy w ogóle ma sens się starać, myślicie że to może mieć duży wpływ na ewentualną ciąże ?

Nie mamy wyniku badań genetycznych, nie udało się wyodrębnić materiału. Jestem...załamana może nie, ale smutna i trochę zagubiona co teraz będzie, co dalej, jak będziemy działać.

Mój starszak ma dopiero 5 lat i nie chodzi nigdzie sam, ale już mu powoli, nie strasząc, mówię, że nie można rozmawiać z obcymi jak rodziców nie ma w pobliżu, nie wierzyć jak mówią, że znają mamę czy tatę, nie wsiadac do samochodu, itp. On jest taki ufny, do każdego zagada czy to w sklepie czy gdzieś. Ludzie mówią, że fajnie, że jest taki otwarty. No nie bardzo, bo nie każdy ma dobre intencje...

Jak byłam w podstawówce to była taka sytuacja, że kolegę z klasy jakiś stary dziad zaczepił, a ten wsiadł z nim do samochodu... Nie pamiętam jak to było, jakoś mu uciekł i poprosił kogoś o pomoc i wszystko skończyło się na strachu, ale szkoła zorganizowała apel dla dzieciaków, żeby nie ufali obcym.
Moja córka też taka jest. Na co dzień to się chwali, bardzo lubię jej otwartość, bo ja taka nie jestem totalnie, ale właśnie czasami sobie myślę, że jest aż za bardzo ufna.

Hej ja już po wizycie u Endo. Ogólnie kazał dalej brać metforminę, dał mi jakiś lek z końska dawka Wit D3. Oba leki mam odstawić jak znajdę w ciążę, ale że mam testować w piątek to mam się wstrzymać z wykupem, sprawdzić i jak nie ma ciąży to brać. Badania za 3 miesiące TSH i Wit D3 i kolejna wizyta.
O te bóle się nie pytałam bo... Są skutkami niepożądanymi luteiny 😵‍💫 koleżanki w pracy mnie nastraszyły że może w ciąży pozamacicznej jestem i dlatego tak mnie zginą z bólu no ale sprawdziłam kalendarz to nawet jak się udało to dopiero zarodek by się wgryzał więc odrzucam tą opcję.

Hej ja już po wizycie u Endo. Ogólnie kazał dalej brać metforminę, dał mi jakiś lek z końska dawka Wit D3. Oba leki mam odstawić jak znajdę w ciążę, ale że mam testować w piątek to mam się wstrzymać z wykupem, sprawdzić i jak nie ma ciąży to brać. Badania za 3 miesiące TSH i Wit D3 i kolejna wizyta.
O te bóle się nie pytałam bo... Są skutkami niepożądanymi luteiny 😵‍💫 koleżanki w pracy mnie nastraszyły że może w ciąży pozamacicznej jestem i dlatego tak mnie zginą z bólu no ale sprawdziłam kalendarz to nawet jak się udało to dopiero zarodek by się wgryzał więc odrzucam tą opcję.
A jaki masz poziom wit d I jakie dawki dostałaś?

Dalej czekam na okres 🤐 ostatnie miesiące przychodził 1-2 dni wcześniej, a tym razem oczywiście czekam, w brzuchu kreci, coś kluje...a najlepsze że ostatnio nie miewałam żadnych objawów na okres, więc teraz nadejdzie z przytupem 😏

reklama
Do góry