Doktur_M
Moderator
29 dc, według monitoringu 14-15 dni po owulacji (bardziej 15, ale nie miałam USG po owulacji z racji Ovitrelle).A w którym dniu cyklu jesteś ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
29 dc, według monitoringu 14-15 dni po owulacji (bardziej 15, ale nie miałam USG po owulacji z racji Ovitrelle).A w którym dniu cyklu jesteś ?
To czekam na info. U nas w tym miesiącu totalny freestyle, daliśmy sobie miesiąc odpoczynku od monitoringów, wyniki w normie, więc z racji urlopu był totalny luz29 dc, według monitoringu 14-15 dni po owulacji (bardziej 15, ale nie miałam USG po owulacji z racji Ovitrelle).
Ja z kawy nie umiałabym zrezygnowaćTo ja z tym jedzeniem i zmęczeniem i zadyszką (stary wieczorem do mnie gada, a ja dotykam głową poduszki i mnie nie ma).
A odnośnie kawy - bo wszędzie dookoła słyszałam, że nie wolno, ale jak wygooglowałam, to doczytałam, że generalnie takie normalne kawy to można pić, byle nie przesadzać.
Ja póki co z sikaniem, bo zmęczenie zwalałabym na upał, nie lubię temperatur powyżej 20-23 stopni w cieniu. Wiem, szaloneTo ja z tym jedzeniem i zmęczeniem i zadyszką (stary wieczorem do mnie gada, a ja dotykam głową poduszki i mnie nie ma).
A odnośnie kawy - bo wszędzie dookoła słyszałam, że nie wolno, ale jak wygooglowałam, to doczytałam, że generalnie takie normalne kawy to można pić, byle nie przesadzać.
Hej! Masz możliwość zrobienia badania krwi? Beta hcg prawdę Ci powie, bo w 5 tyg. lekarz mógł jeszcze za bardzo niczego nie widzieć, bo rozumiem, ze chodzi Ci o pęcherzyk ciążowy, nie ten na jajniku.Witajcie. Nieśmiało dołączam i ja ale tez narazie z dystansem . Ostatnia miesiączka 04.06. więc dziś 8 dpt. Dwa testy wyszły pozytywne bardzo mocna Kreska. Mam torbiel na jajniku, więc pobiegłam wczoraj na wizytę żeby zobaczyć co tam się dzieje. I ku mojemu zdziwieniu nie było zupełnie nic. Żadnego pęcherzyka. Tylko torbiel oczywiście. Według OM był wczoraj 5+0. Nie wiem co mam o tym myśleć... Ale tak pokaźne testy chyba by nie kłamały.. następna wizyte mam za tydzień.
A zrobiłaś sobie badanie bety z krwi? To rozwiałoby Twoje wątpliwości. Ja 3 pierwsze testy uznałam za „fabryczne kreski” choć były bardzo widoczne. Idź do laboratorium. Ja w tej chwili mam 4+4wg okresu i wynikow bety, a na badanie do lekarza idę dopiero w 7tygodniu. Przede wszystkim bądź spokojna. Trzymam kciukiWitajcie. Nieśmiało dołączam i ja ale tez narazie z dystansem . Ostatnia miesiączka 04.06. więc dziś 8 dpt. Dwa testy wyszły pozytywne bardzo mocna Kreska. Mam torbiel na jajniku, więc pobiegłam wczoraj na wizytę żeby zobaczyć co tam się dzieje. I ku mojemu zdziwieniu nie było zupełnie nic. Żadnego pęcherzyka. Tylko torbiel oczywiście. Według OM był wczoraj 5+0. Nie wiem co mam o tym myśleć... Ale tak pokaźne testy chyba by nie kłamały.. następna wizyte mam za tydzień.
Dziwne, że klinika nie kazała Ci robić bety po transferze. W mojej trzeba iść chyba ze dwa razy ileś dni po transferze, niezależnie od objawów/testów.Witajcie. Nieśmiało dołączam i ja ale tez narazie z dystansem . Ostatnia miesiączka 04.06. więc dziś 8 dpt. Dwa testy wyszły pozytywne bardzo mocna Kreska. Mam torbiel na jajniku, więc pobiegłam wczoraj na wizytę żeby zobaczyć co tam się dzieje. I ku mojemu zdziwieniu nie było zupełnie nic. Żadnego pęcherzyka. Tylko torbiel oczywiście. Według OM był wczoraj 5+0. Nie wiem co mam o tym myśleć... Ale tak pokaźne testy chyba by nie kłamały.. następna wizyte mam za tydzień.