Doktur_M
Moderator
Oj tak, w 100% się zgadzam, zasługiwali na ten półfinał. Nie pamiętam, żeby kiedyś tak dobrze grali, to raczej był zespół typu "łatwe 3:0", a tutaj wzbudzili duży szacun.Ja też. Najbardziej mi żal Japończyków, uważam, że byli lepsi od Włochów i zagrali kapitalny mecz, należało im się zwycięstwo.
Mocno im kibicowałam i strasznie było przykro patrzeć jak długo stali na boisku, jakby nie mogli uwierzyć, że odpadli... Moim zdaniem przegrali tylko przez lepsze warunki fizyczne Włochów (wysokość bloku). Szkoda.
Ale już to co sędzia odwalił tą czerwoną kartką to było ewidentnie niesprawiedliwe i stronnicze na korzyść Francuzów. Francuz też się kłócił z sędzia i dostał tylko żółtą. W tie breaku żeby tuż przed końcem dać czerwoną za zwykłą różnicę zdań to mocno "kaloszowate". Miałam nadzieję, że się Niemcy wkurzą i pozamiatają Francuzów na adrenalinie ale niestety. Też jestem niepocieszona, że zostali Włosi i Francuzi... Z Japończykami byłoby znacznie ciekawiej, inna niż europejska technika gry, super zwinność.
Ciekawi mnie wynik USA-BRA, bo Latynosi nie są ostatnio w formie takiej typowej sobie.