reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Z tego co pamiętam z ost forum to nie da się przedawkować kwasu foliowego a nadmiar organizm wydala z moczem ale to najlepiej lekarza dopytać :)
no właśnie ja czytałam, że się da i że dawka max to 1000, a gdzieś przeczytałam że jak się za dużo bierze to są jakieś badania o autyzmie dzieci, ale dobra biorę narazie to 800 a lekarki zapytam

reklama
Jutro na 9:20 idę do ginekologa !
Tydzień temu w pon widziałam tylko pęcherzyk ,
Beta z soboty - 3763 . Mam nadzieję że jutro będzie już coś widać 🩷🩷🩷
Trzymajcie kciuki , ta noc na pewno będzie nie przespana 🙈
Byłam u ginekologa i spłaszczony pusty pęcherzyk :(
Jestem trochę podłamana bo przechodziłam przez to w styczniu
Z okresu wychodzi 7+2 , ale owulacja mocno bardzo mi się opóźniła więc może to być też 5+2
Do kontroli za tydzień

Ostatnia edycja:
Z okresu wychodzi 7+2 , ale owulacja mocno bardzo mi się opóźniła więc może to być też 5+2
Do kontroli za tydzień
Wybacz mi ignorację, ale spłaszczony pęcherzyk to z automatu źle i nie ma nadziei?

Wybacz mi ignorację, ale spłaszczony pęcherzyk to z automatu źle i nie ma nadziei?
Z automatu może nie, ale nieregularny/spłaszczony/wydłużony nienaturalnie pęcherzyk bardzo często oznacza że nic z tego nie będzie.

Aczkolwiek widziałam też przypadki, że i z takich pęcherzyków były zdrowe ciąże ;) Jak to mówi moja lekarka od USG "W medycynie jak w kinie, nigdy nic niewiadomo i nic nie można przekreślać" ;)

@Policja Trzymam kciuki że jednak będzie dobrze 🤞🤞

Do kontroli za tydzień
Pomimo wszystko trzymam kciuki żeby było pozytywnie 🤞

Ja dziś też idę na wizytę do szpitala po skierowania na ten cały pakiet początkowy na NFZ bo tak musiałabym placic za wszystko znowu i ciekawe czy mi zrobi USG . Ostatnio robił w piątek wtedy był pęcherzyk żółtkowy więc kto wie może dziś zrobi. Bynajmniej ja chciałabym .

Dziewczyny, czy któraś przed wizytą serduszkową miała już wachlarz objawów w postaci wymiotów, okropnego uczucia głodu, rozemocjonowania? Ja niestety od poniedziałku mam kryzys w związku z tym, w pracy powiedziałam, że idę na zwolnienie od czwartku i teraz obleciała mnie wątpliwość, czy aby na pewno wszystko będzie ok???? Dramat 🫣

Dziewczyny, czy któraś przed wizytą serduszkową miała już wachlarz objawów w postaci wymiotów, okropnego uczucia głodu, rozemocjonowania? Ja niestety od poniedziałku mam kryzys w związku z tym, w pracy powiedziałam, że idę na zwolnienie od czwartku i teraz obleciała mnie wątpliwość, czy aby na pewno wszystko będzie ok???? Dramat 🫣
Ja byłam strasznie zmęczona, rozchwiana mocno (ciągle płacz) i siusiu co chwila. To wszystko zanim gin zobaczył chociaż zarodek - na etapie pęcherzyk ciążowy + żółtkowy.

reklama
Do góry