reklama
Anita1990
moderatorka
Trzymam kciuki za wszystkie badania .Ja też dziś byłam na USG z maluchem wszystko w porządku tętno 160 ale jest o 7 dni mniejszy niż wynika to z terminu miesiączki.Czy którejś z was maluszek też jest do tyłu ?
Teraz nie ale w 1 ciąży miałam różnicy ponad 3tyg. Jeden lekarz mnie do szpitala nawet na czyszczenie wysyłał ja początku. Nie martw się tym. Mogłaś mieć nieregularne cykle
madziuuula
Fanka BB :)
To chyba gbs jak pod koniec ciążyJa robiłam wymaz w poprzedniej ciąży.
Lekarz pobierał wymaz i trzeba to było to zanieść do stacji Sanepidu.
Mnie to badanie robili w drugiej połowie ciąży, bliżej porodu.
Kciuki, żeby krwiak się wchlonal!Też mam jutro, tyle że u mnie największy stres to krwiak.
Moje jest o 3 dni do przodu niż sobie wyliczylam, przy czym u mnie to w ogóle szok, bo od lat mam regularne cykle 35 dni, czyli owu 21 dzień cyklu a w tym co zaszłam wychodziloby... Jakiś 11 dzień cyklu? [emoji6] Musiało mi się wszystko poprzestawiac
Vanilia120
Pewnie bierzesz macmiror. One są właśnie takie duże i żółte.. brałam je w poprzedniej ciazy.a robilyscie dziewczyny wymaz bakteriologiczny z pochwy w ciazy ?? lekarz mi ostatnio zrobil tak ot bo podobno trzeba... Nigdy wczesniej nie mialam zadnych problemow w tej kwestii nigdy nie mialam infekcji ani nic a tu bach wyszla mi jakas bakteria bardzo obfita (zero objawow uplawow swedzenia) i dostalam globulki dopochwowe na 8dni ... potem mam zrobic kontrolny wymaz czy pomoglo... okropne te globulki zolte i wielkie no i brudzą wszystko co popadnie ale podobno bakterie sa niebezpieczne przy porodzie i trzeba je wytepic wczesniej...
Herbata z cytryna, wymocz nogi w gorącej wodzie z solą, załóż skarpetki i do wyra się wygrzewac i dużo czosnku. Najlepiej jeść go z chlebkiem, bardzo drobno pokroić, chleb posmarować masłem, na to czosnek i trochę soli. Nie lubię czosnku ale ta kanpka mi wyjątkowo smakuje jak jestem chora i jem ja tonamiKochane dopadło mnie dość spore przeziebienie
Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Biore zurawine wit c pije sok z malin..lipy....tabsy na gardlo dla ciezarowek..oraz apap doraznie bo bardzo boli mnie glowa..Goraczki nie mam raczej oslabienie 36.5
Podziwiam mamy, które tak szybko robią zakupy dla maluszka. Ale każda z nas jest inna. Ja będę coś ogarniać w styczniu dopiero, narazie się rozgladamNastępne
Dzięki za słowa wsparcia na razie staram się nie martwić i czekam do następnego USG które będę mieć 27 września. Może owulacja mogła mi się przesunąć bo karmię piersią i mam nieregularne cykleTeraz nie ale w 1 ciąży miałam różnicy ponad 3tyg. Jeden lekarz mnie do szpitala nawet na czyszczenie wysyłał ja początku. Nie martw się tym. Mogłaś mieć nieregularne cykle
Patrycja35
Inhalator wlasnie mi sie spierdzielil:/Patrycja a może inhalacje???
reklama
Agunia1401
Moderator
Dzięki, byłam dzisiaj nie mogłam zejść z łóżka taki ból brzucha i pleców że nie mogłam się wyprostować. Poszłam i przeżyłam horror, położna nie mogła znalesc serca, już mi łzy leciały z oczu, kazała iść jeszcze do toalety wróciłam i znalazła odrazu, ale 3 minuty najgorsze jak jeździła po tym brzuchu i nic. Mam dzisiaj wolne i już spałam 4h, muszę coś zjeść bo głód obudził. Z dzidziusiem ok jeżeli będzie jakieś krwawienie lub dalej się utrzyma ból to mam wrócić I skieruja mnie do szpitala.Agunia może zrób sobie wolne i odpocznij w domu, polez i zobaczysz jak nie będzie ustępować to jutro rano najwyżej pójdziesz do lekarza. Z ubranek to chyba kupiłbym na Twoim miejscu z tego co piszesz kombinezon w rozmuarze 62. Oni i tak jakoś inaczej mierzą dziecko po porodzie. Pamiętam jak urodziłam córcie i mówią 59 cm a ja już strach w oczach bo wszystkie ubranka miałam ze soba na 56 cm ale spokójnie jeszcze z miesiąc posłużyły
Powodzenia dziewczyny na prenatalnych
Kupie tak jak mowisz większy ten kombinezon, bo to nawet wyjść ma spacer czy coś a mrozy się do końca kwietnia utrzymują... A nie daj gdybysmy wracali że szpitala i któryś tunel zamknęli i czekasz zanim usuną przeszkodę, a zdarzają się takie rzeczy moja znajoma stała 8h.to w takim przypadku bym się wróciła i jakis hotel wynajela. Nie siedziała tyle z dzieckiem na mrozie.