reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

a robilyscie dziewczyny wymaz bakteriologiczny z pochwy w ciazy ?? lekarz mi ostatnio zrobil tak ot bo podobno trzeba... Nigdy wczesniej nie mialam zadnych problemow w tej kwestii nigdy nie mialam infekcji ani nic a tu bach wyszla mi jakas bakteria bardzo obfita (zero objawow uplawow swedzenia) i dostalam globulki dopochwowe na 8dni ... potem mam zrobic kontrolny wymaz czy pomoglo... okropne te globulki zolte i wielkie no i brudzą wszystko co popadnie :( ale podobno bakterie sa niebezpieczne przy porodzie i trzeba je wytepic wczesniej...

Ja robiłam wymaz w poprzedniej ciąży.
Lekarz pobierał wymaz i trzeba to było to zanieść do stacji Sanepidu.
Mnie to badanie robili w drugiej połowie ciąży, bliżej porodu.

reklama
a robilyscie dziewczyny wymaz bakteriologiczny z pochwy w ciazy ?? lekarz mi ostatnio zrobil tak ot bo podobno trzeba... Nigdy wczesniej nie mialam zadnych problemow w tej kwestii nigdy nie mialam infekcji ani nic a tu bach wyszla mi jakas bakteria bardzo obfita (zero objawow uplawow swedzenia) i dostalam globulki dopochwowe na 8dni ... potem mam zrobic kontrolny wymaz czy pomoglo... okropne te globulki zolte i wielkie no i brudzą wszystko co popadnie :( ale podobno bakterie sa niebezpieczne przy porodzie i trzeba je wytepic wczesniej...
Ja tez nie miałam objawów sama poszłam zrobić i okazało się że bakterie też globulki brałam ale 7 dni i teraz mama na 10 vitagulim C na od budowanie flory barkeryjnej. Mam nadzieję że juz będzie dobrze!

Agunia może zrób sobie wolne i odpocznij w domu, polez i zobaczysz jak nie będzie ustępować to jutro rano najwyżej pójdziesz do lekarza. Z ubranek to chyba kupiłbym na Twoim miejscu z tego co piszesz kombinezon w rozmuarze 62. Oni i tak jakoś inaczej mierzą dziecko po porodzie. Pamiętam jak urodziłam córcie i mówią 59 cm a ja już strach w oczach bo wszystkie ubranka miałam ze soba na 56 cm ale spokójnie jeszcze z miesiąc posłużyły

Powodzenia dziewczyny na prenatalnych

Bakterie bardziej niebezpieczne są w czasie ciąży, oczywiście nie wszystkie ale niektóre mogą powodować przedwczesny poród.

Kochane dopadło mnie dość spore przeziebienie
Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? Biore zurawine wit c pije sok z malin..lipy....tabsy na gardlo dla ciezarowek..oraz apap doraznie bo bardzo boli mnie glowa..Goraczki nie mam raczej oslabienie 36.5

reklama
Do góry