reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

He he też zauważyłaś masakra, czuje się trochę zniesmaczona w sumie nie wiem co myśleć [emoji848] chyba nic złego nie zrobiłam kurczę A dziewczyny się tam gryzą wręcz [emoji23]
Moim zdaniem niepotrzebnie administratorki pozwalaja sobie na nieuprzejme komentarze. Chyba zadna z nich nie ma specjalizacji z ginekologii i poloznictwa, zeby sie oburzac kiedy ktos nazywa metode ramzi wrozba. A same swoje opinie na temat zdjec okreslaja "wstepna diagnoza". Myslalam, ze po diagnoze idzie sie do lekarza ;) Przynajmniej powaznie podchodza do swoich obowiazkow ;) a juz w ogole nie na miejscu jest komentowanie tego, ze ktos zaplacil za analize zdjecia na innym portalu...
Taaaaaaa 10 godzin szkolenia fitness dzisiaj...
Trzymajcie kciuki żebym jajka nie zniosła [emoji24]
Podziwiam twoj zapal. Wyjdzie ci to na dobre, bo bedziesz w formie w trakcie ciazy. Ja w tym tygodniu zrezygnowalam z silowni. Nie mam na nic sily.
Ja dzis pobudka o 4.30 , a o 5 jadłam pomidorową , dzidziuś mi coś zglodniał... :D czy ktos tez tak wczesnie wstaje ? nie ogarniam zjem poleze poczytam i za godzine dosypiam :D
Ja wstaje pozniej, ale zawsze budze sie w nocy miedzy 2 a 4 i potem dwie godziny leze i probuje zasnac. Nie wiem co gorsze.
To będzie moj 4 bobas(nie planowany ale tyle dobrze ze są warunki więc też niema tragedii) i mamy już 2 córeczki i synka więc fajnie by było mieć teraz znowu synka
Musi byc rownowaga :) fajna gromadka. Ja mam jedna siostre i dwoch braci i powiem ci, ze przynajmniej nigdy sie w domu nie nudzilismy. Chociaz mama rwala sobie czasem wlosy z glowy :) najmlodszy brat tez nie byl planowany, ale takie dzieci sa chyba najbardziej wypieszczone przez rodzicow i rodzenstwo. Do tej pory na brata mowimy "maly", chociaz ma juz pod trzydziestke.
A co tam się dzieje, jeśli można wiedzieć?
Na grupie facebookowej ramzi administratorki pozwalaja sobie na niemile komentarze wg zasady "wolnoc Tomku w swoim domku". Niezla komedia z tego jest.
Wczoraj odezwała się do mnie kierowniczka żebym zadzwoniła, bo chodzi o powrót do pracy a ja od połowy 2014 jestem na urlopie od tamtego czasu byłam 1,5 miesiąca w pracy a teraz 28.08 kończy mi się macierzyński i przytrafiła się kolejna ciąża. Nie dzwoniłam do niej wczoraj bo miałam to usg prenatalne i chciałam zobaczyć czy jest wszystko ok, bo zabardzo nie mam jak uważać na tą ciąże przy 4latce, 2latku i rocznym dziecku. Z ciąża jest ok a teraz w pon muszę do kierowniczka zadzwonić i aż mi głupio powiedzieć że teraz nie wracam.
Wspolczuje, bo tez nie lubie takich sytuacji. Ale takie jest prawo kobiet, wiec poza poinformowaniem o fakcie nie musisz sie tlumaczyc czemu znowu jestes w ciazy. A jesli juz spyta, to ja bym powiedziala, ze spoleczenstwo sie starzeje i ktos musi wyrobic norme za tych wszystkich pracujacych singli.

reklama
Wy też macie paznokcie i włosy i cerę w takim złym stanie ją po prostu koszmar aż wstyd do ludzi wyjść..

Ja dzisiaj tez aktywny dzień od rana na nogach i w lesie na spacerku z psem byłam a narzeczony szukał grzybów;) na obiadek placka po wegiersku zrobiłam i tak soe najadlam, ze teraz leżę i nie mam siły;)

Właśnie wróciłam ze szpitala. Zobaczyłam kilka brązowych plan z krwią i spanikowalam. Na szczęście wszystko jest okej lekarka powiedziała że to może być wynik nadżerki albo tego że wszystko jest bardzo ukrwione albo coś tłumaczyła o kosmowce i łożysku ale nie zrozumiałam. Tak czy siak to mam się nie martwić. Powiem Wam że mam nadzieję że po 1 trymestrze będę spokojniejsza bo ja po prostu tak panikuje że dramat...

IMG_20190824_192435.jpg

Cześć Dziewczyny :) Troche juz o was wiem , bo zagladam dosc czesto i uznalam ze pora sie przywitac. Przede wszystkim chce sie poradzic bo nie wiem juz sama jak reagowac w niektorych sytuacjach. Powiedzcie mi prosze czy ktoras z Was miala juz np. dwa usg w jednym tygodniu ? Co mowia na ten temat Wasi lekarze? Czy tak czeste usg nie zaszkodzi? Pozdrawiam :)

Cześć Dziewczyny :) Troche juz o was wiem , bo zagladam dosc czesto i uznalam ze pora sie przywitac. Przede wszystkim chce sie poradzic bo nie wiem juz sama jak reagowac w niektorych sytuacjach. Powiedzcie mi prosze czy ktoras z Was miala juz np. dwa usg w jednym tygodniu ? Co mowia na ten temat Wasi lekarze? Czy tak czeste usg nie zaszkodzi? Pozdrawiam :)
Ja miałam raz w jednym tygodniu 2 usg. Teraz miałam usg tydzień temu i dzisiaj też. Usg podobno nie jest w żaden sposób inwazyjnym badaniem. Odnośnie badania serca ktoś coś tam mówi że szkodzi ale jak to mamaginekolog.pl napisała od lat 60 się bada i nic nikomu się nie stało a teraz podobno może szkodzić ale badań potwierdzających na pewno szkodliwość nie ma ale ja sama pisze nie bada serca bo nie ma często takiej potrzeby.

Który tydzień u Ciebie?

reklama
. Jutro zaczynam 10 tydzien. Dodam ze obecnie mieszkam w Irlandii. Wiec wizyty ktore mialam byly prywatne u polskiej ginekolog..Przed ciaza plamilam dostalam na to duphaston. W 5 tygodniu znow mialam kilka dni plamienDostalam luteine na 2 tyg i duphostan w dalszym ciagu. Od poniedzialku mialam juz zmniejszac dawke do 1 tabletki niestety przedwczoraj zauwqzalam troche zabarwionego na brazowo sluzu. Wczoraj tez delikatnie i dzis troche wiecej. Nie chcialam od razu panikiwac. Ale zadzwonilam dzis do innej ginekolog ( ta u ktorej bylam dzis i jutro nie pracuje i nie mam z nia kontaktu ) zapisalam sie na jutro na 9.. Super tylko ze w poniedzialek mam pierwsza wizyte w szpitalu ( ta ktora wykonuja w okolicy 12 tygodnia) i na niej tez bede miala skan Teraz juz nie wiem czy isc jutro na ta wizyte czy vzekac do poniedzialku. Nie chce panikowac a drugiej strony wielka obawa przed niewiadoma...

Do góry