reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Certyfikowany raczej nie ustaliłby wizyty na 11+1 żeby badać przeziernosc [emoji6] to ciut za wcześnie. Chyba, ze zarodek będzie już miał określona długość.
Poza tym ja tylko napisałam, żeby robił to certyfikowany lekarz. Z tego co czytam to masa dziewczyn ma robione to usg w swoich gabinetach gdzie lekarze nie maja ani sprzętu odpowiedniego ani certyfikatu do tego.
To rozumiem, ze jestes lekarzem certyfikowanym i zmienilabys date po swojemu..

To rozumiem, ze jestes lekarzem certyfikowanym i zmienilabys date po swojemu..

Dziewczyno czepiasz się naprawdę. Napisałam tylko, ze takie badanie powinno być wykonywane przez certyfikowanego lekarza. Z postu i z pytania można wnioskować ze to zwykle usg. A Ty po prostu cudujesz. Jeśli by była umówiona na badanie prenatalne to nie zadalaby tego pytania.

Jutro o 17.15 idę do lekarza. Będę miala 11+1. Myślicie ze coś będzie mógł mi powiedzieć o przezierności i nosku? Stresuje sie na maxa
Tak nawet gdy to zwykła wizyta to w tych okolicach o zwykły lekarz bada takie parametry, a jak coś nie tak wyjdzie to wyślę do specjalisty, jeżeli będzie potrzeba szczegółowych prenatalnych badań. Tak miałam z pierwszym zwykła gin napewno bez certyfikatow wykryła nieprawidłowości i wysłała dalej

Dziewczyny, spontanicznie wyjechalismy 250 km od domu na długi weekend. Droga ok, zajęła nam 4 h z krótką przerwa. Ale teraz schizuje, że może to zaszkodzić, jakieś wstrząsy... Niby jechałam w pozycji polezacej i wielkich dziur nie było, ale....

Dziewczyny, spontanicznie wyjechalismy 250 km od domu na długi weekend. Droga ok, zajęła nam 4 h z krótką przerwa. Ale teraz schizuje, że może to zaszkodzić, jakieś wstrząsy... Niby jechałam w pozycji polezacej i wielkich dziur nie było, ale....

Spokojnie :) nic Ci nie grozi! Ciesz się wolnym i zmiana otoczenia :)

reklama
Do góry