reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Pocieszę Cię, bo ja mam tak samo. Totalny brak objawów. Niby powinnyśmy się cieszyć, a to stres tylko wywołuje. Ale ogólnie jest bardzo dużo takich ciąż bez objawów. Będzie dobrze :) ja we wtorek mam pierwszą wizytę

Ja już dni odliczam do 26 sierpnia..

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

reklama
No ale moja powiedziała mi 7-8 tydzień a na zaświadczenie wpisala 7 bo skończony. Są różni lekarze i jedni mówią o skończonych, a zaraz chwile po tym, że w tym 12 tygodniu to to może być tak lub to się może dziać itp. To jest potoczne wiadomo, ale tak mówią, a w karcie wpisują tak jak powinno być :)
Ale oni ci mówią do przodu co się dzieje w 12 tyg w tym którym jesteś obecnie, jeszcze tego niema ale przy skończonym 12 tyg dziecko powinno wyglądać tak a nie inaczej. Na razie jest rozwiniete na 11 tydz.

Kobito to się ciesz, ja mam mdłości jak nie zjem, ale mam za to bóle brzucha i to jest mniej przyjemne. Ciesz się chwilą póki Cię inne dolegliwości nie dopada ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Już chyba bym wolała mniej objawy wiedziała czuła bym że ta ciąża jest :)

Zjelam hybryde i miałam odżywkę na paznokciach nic się nie trzyma zeszła cała odżywka nie wiem chyba będę musiała robić ta hybryde paznokcie się łamią i cera koszmar wogole nie mogę dojść z nią do ładu włosy też siano...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

U mnie też jakby gorzej. Więcej mdłości, senna non stop ledwo funkcjonuje. Jak za długo noszę mała 11mscy córkę, która nie chodzi i od 2 tyg ma katar to boli mnie brzuch. Staram się odpoczywac ile się da, ale obowiązków też sporo.

Ale oni ci mówią do przodu co się dzieje w 12 tyg w tym którym jesteś obecnie, jeszcze tego niema ale przy skończonym 12 tyg dziecko powinno wyglądać tak a nie inaczej. Na razie jest rozwiniete na 11 tydz.
Nilo niby nie do przodu, bo trwa 12 tydzień skoro już jest 11 skonczony to trwa 12. Ale mówi mi ze 11 mam skończony. Ja wiem że jest rozwiniete na 11, ale to już było już się rozwinęło, a teraz się rozwija w 12. No ja to tak rozumiem, tak mi wytłumaczyła lekarka. Ale nie ważne, ważne że rośnie i się rozwija oraz że wszystkojest pod kontrolą :)

Ostatnia edycja:
Hej kochane jak się czujecie. Ja na prawdę zaczynam się martwić wogole nie czuje się jak bym była w ciąży nie wiem jak wytrzymać do wizyty do 26 sierpnia wczoraj tylko lekkie ukucie z boku jakby jajnik... A po za tym nic...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

No właśnie dlatego poszłam na kontrole do swojego bo tez objawów żadnych: zaczął się 12 tydzień, ja nie mam mdlosci już spać sie nie chce brzuch dalej nie rośnie, bałam się ze coś się stało a tu wszystko okay, tylko mi palcem pogroził fasolek [emoji23][emoji3590][emoji3590]

Nie do przodu, bo trwa 12 tydzień skoro już jest 11 skonczony to trwa 12. A 11 juz był. Juz minął to po co mam wiedzieć co było w 11 jak to już było? Tez mnie to zastanawiało, ale mi to lekarka wytłumaczyła i położna, minął 11 tydzień dziecko teraz rośnie 11+0,1,2,3,4,5,6 czyli 12tc i wchodzę w 13 który zapisuje się (12+0,1,2,3,4,5,6). Ale dobra nie ważne, bo co tu się nie napisze to zaraz jest ***** burza. Niech każdy podaje tak jak uważa, ja jest do tego przywyczajony bądź poinformowany przez lekarza :)
Nie burza tylko dyskusja, no chyba że wszyscy tu muszą mieć jedno zdanie,. Zresztą tak jak mówisz, kazdy ma swojego lekarza to niech się pyta. Dla mnie i dla mojego lekarza dziecko mając 11+2 jest rozwiniete na 11 tyg a nie na 12 a w skończonym 12 tygodniu dziecko ma wyglądać tak czy siak. A dla mnie osobiście jest mi to obojętne jak kto mówi i co, może być i nawet 20 tydzień.

Tak jak pisze Maka jak na 11+2 to jest rozwiniete na 11tc potem jest placz bo ktos sobie wmowi, ze to 12tc rozwoju sprawdzi nie Daj Boze wielkosci zarodka i wychodzi 1,5cm za malo I panika.

Tak jak pisze Maka jak na 11+2 to jest rozwiniete na 11tc potem jest placz bo ktos sobie wmowi, ze to 12tc rozwoju sprawdzi nie Daj Boze wielkosci zarodka i wychodzi 1,5cm za malo I panika.
Ale to też nie chodzilo tu o temat jak ze tak mówi sie u lekarza, tylko koleżanka na górze zapytała, o znajomych chyba nie lekarza. Ja u lekarza mówiłam tak jak było czyli jak byłam ostatnio to 7+5. No i ona jak wcześniej napisałam powiedziała "tak 7 skończony, czyli teraz jest między 7-8 wg wielkości." Yhh... ja juz tu nie wracam więcej. Nie ma sensu :)

reklama
Ale to też nie chodzilo tu o temat jak ze tak mówi sie u lekarza, tylko koleżanka na górze zapytała, o znajomych chyba nie lekarza. Ja u lekarza mówiłam tak jak było czyli jak byłam ostatnio to 7+5. No i ona jak wcześniej napisałam powiedziała "tak 7 skończony, czyli teraz jest między 7-8 wg wielkości." Yhh... ja juz tu nie wracam więcej. Nie ma sensu :)
Wcześniej pisaliśmy że potocznie mówisz jestem w 12 tyg bedac w np 11+2 i jest to racja bo jesteś w trakcie tego tygodnia, ale żeby odróżnić to z tym że dziecko ogólnie jest rozwiniete na 11 tyg a nie na 12.

Do góry