reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
9+7 to juz jako 10 tydzien
Nie ma 9+7 to już jest 10+0, czyli zaczęłaś 11 tydzień a skończyłaś 10. Ja mam 11+4 jestem w 12 tygodniu ale skończonym 11 tygodniu. Pierwsze 11 to skończone juz tygodnie a po plusie ile dni juz po skończonym. Dlatego no lekarze mówią różnie raz ze to 12 tydzień, a u innego ze 11, bo mówią o skonczonym.

Nie ma 9+7 to już jest 10+0, czyli zaczęłaś 11 tydzień a skończyłaś 10. Ja mam 11+4 jestem w 12 tygodniu ale skończonym 11 tygodniu. Pierwsze 11 to skończone juz tygodnie a po plusie ile dni juz po skończonym. Dlatego no lekarze mówią różnie raz ze to 12 tydzień, a u innego ze 11, bo mówią o skonczonym.
Lekarz moim zdaniem nie może mówić że to 12 tydzień, no chyba że tak potocznie. Dziecko ma 11 tygodni bo na tyle jest rozwinięte. To jest podobnie jak z noworodkiem skończy tydzień to ma przeżyte tydzień a nie mówisz że 2 tygodnie chociaż ma już 8 dni.

Lekarz moim zdaniem nie może mówić że to 12 tydzień, no chyba że tak potocznie. Dziecko ma 11 tygodni bo na tyle jest rozwinięte. To jest podobnie jak z noworodkiem skończy tydzień to ma przeżyte tydzień a nie mówisz że 2 tygodnie chociaż ma już 8 dni.
Masz rację, moja lekarka jak idę na wizytę a zawsze wypada w pełnym skończonym i 1 dniu mówi o skończonych tyg a nie rozpoczętych i wpisuje w dokumentację tygodnie zakończone a nie rozpoczęte.

To tak naprawde tylko kwestia nazewnictwa. Bo co za roznica czy ja powiem ze jestem w 11tc czy ze skonczylam 10tc przeciez to to samo. Moja lekarka wpisuje np 10+6 I tsz tak mowi: mamy dzis 10+6

A my jutro dziewczeta ruszamy do Chorwacji w 8 osob, wynajelismy busik wiec mam nadzieje ze bedzie wygodnie podczas jazdy. Na szczescie z noclegiem wiec przed nami jutro ok 8 godzin jazdy. Troche sie boje jak dam rade, ale mam nadzieje ze bedzie w miare komfortowo. Wracamy, a potem 30 prenatalne, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok :)

reklama
To jak mówisz to niema różnicy, bo czy powiesz skończony 10 lub idzie 11 to w sumie wszystko jedno, chodzi o tok myślenia że dziecko niema jednak tych 11 tyg tylko 10 i na tyle jest rozwiniete.

Do góry