reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny a czy u którejś z Was wyszedl podwyższony cukier? U mnie już na pierwszej wizycie :(
a iel ci wyszło???to musisz zrobić glukozę do picia i wynik po godz i po dwóch. ja w pierwszej ciąży tak miałam wyszło mi 93 i od razu musiałam w 12 tyg pić glukozę, ale wyszła mi idealna, więc to był fałszywy alarm. potem piłam ok 28 tyg tak jak jest planowane. czyżby już cukrzyca ciążowa???

reklama
Też właśnie tak czytałam że można wcześniej. Hmmmm... Nie wiem czy zadzwonić do niego i dopytać, czy lepiej nie podważać jego metody póki co. A pozostałe dziewczyny? Jak u Was?
Lekarz woli od razu wynik pappa miec w trakcie usg, moja kolezanka poszla na usg a potem miala.test i musiala.isc drugi raz zeby wyniki z usg porownac z testem, druga dostala wyniki mailowo wiec zalezy od lekarza. Ja ide na test w środę, a w piatek mam usg i ide z gotowym wynikiem. Test z krwi mozna robic od 11 tygodnia. Ale trzeba zapytac ile sie czeka na wyniki, tam gdzie ide to 2-3 dni.

a iel ci wyszło???to musisz zrobić glukozę do picia i wynik po godz i po dwóch. ja w pierwszej ciąży tak miałam wyszło mi 93 i od razu musiałam w 12 tyg pić glukozę, ale wyszła mi idealna, więc to był fałszywy alarm. potem piłam ok 28 tyg tak jak jest planowane. czyżby już cukrzyca ciążowa???
Ja w poprzedniej ciazy miala glukoze 99 i dostalam skierowanie na krzywa cukrowa juz w 7 tygodniu ale nie zdazylam zrobic bo ciaza sie inaczej potoczyla. Ale teraz cukier ok

No właśnie u mnie w badaniu glukozy wyszło 97 i od razu skierowanie na krzywa. Krzywa na czczo 103, bo godzinie 150 po dwóch 97,5 więc u mnie tylko na podstawie cukru na czczo wykryto cukrzycę, mimo że krzywa sama w sobie wyszła dobra

No właśnie u mnie w badaniu glukozy wyszło 97 i od razu skierowanie na krzywa. Krzywa na czczo 103, bo godzinie 150 po dwóch 97,5 więc u mnie tylko na podstawie cukru na czczo wykryto cukrzycę, mimo że krzywa sama w sobie wyszła dobra
Lekarz bedzie wiedzial co robic :) chyba na podstawie wynikow samej glukozy kiedy krzywa jeat ok nie mozna orzec cukrzycy..bo na wynik moze miec wplyw wiele roznych czynnikow. Nie martw sie na zapas:)

No właśnie można podobno, diabetolog powiedział, że wystarczy jeden wynik....

No i do tego mam torbiel 5 cm na jajniku :-(

Ja dziewczyny jesteś po podróży wyjechaliśmy w czwartek o 17 zajechalisny w sobotę o 7 rano z przerwą na prom 10h. Wczoraj się okropnie czułam ból brzucha nie do opisania dzisiaj lepiej, ale już myślałam że na IP będę jechać, czekam mam jutro kontrolę między 10 a 12 zobaczymy mam nadzieję że wszystko w porządku. Wydaje mi się że za długo siedzenie bo to daje jednak w tyłek.

reklama
Dziewczyny już tak przebieram nóżkami przez prenatalnym. Normalnie się jie mogę doczekać! Czekać tylko na to badanie i kupuje zestaw u mamyginekolog. Wczoraj głupia naczytałam się o pappa i zaczynam żałować, ze robię... może powinnam od razu harmonu zrobić? Znów zaczynam się stresować.

Do góry