reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Zamówiłam sobie detektor tętna płodu. Będę słuchać codziennie serduszka to będę spokojniejsza faktycznie. W razie jakiś plamien większych to tez sobie będę mogła sprawdzić, a nie się stresować.

reklama
Dziewczyny co myślicie o leczeniu zębów w ciąży ? Myślicie ze jest Ono bezpieczne dla dziecka ?
Ja leczę i mój dentysta wie ze jestem w ciąży z tego też względu ostatnia wizyta miała trwać 1,5 h a trwała 30 minut, a to z tego względu ze było za wcześniena leczenie byłam wtedy w 8 tc. Zapisał mnie dopiero po 13 tc. Ale że akurat idzie na urlop, to dopiero 2 września mam kolejną wizytę. Moja ginekolog powiedziała, że nie ma przeciwskazań a nawet teraz są znieczulenia miejscowe, które nie robią maleństwu krzywdy :) Dentysta kazał mi tylko się przygotować i wziąć ze sobą poduszkę, bo u niego się leży na fotelu i musze być tak ułożona żeby nic uciskało i było mi wygodnie, dodam tylko że do dentysty chodzę prywatnie. Bo na NFZ chyba bym się w ciąży nie odważyła.

Ja tez bym tak miała w dzień ale coś ty nie dopuszczam do tego jem co 1,5h coś, dla mnie to koszmar bo ja z tych co nie musza wcale jesc i gdyby tylko była możliwość to bym nie jadła a teraz muszę. Tez mam piersi ogromne i brzuch widoczny a to przecież początek

Mam tak samo. Zawsze miałam tendencje do tycia, teraz treningi na 30% wcześniejszego tempa, do tego jem 2x więcej, po prostu jest MEGA głodna i jak nie zjem to mnie mdli. Nie po jedzeniu tylko właśnie jak nie zjem :o

U mnie podobnie. To chyba ze zmeczenia, bo caly czas chodze z oczami na zapalkach. Ktoras z was pisala, ze musi meza w nocy budzic, bo taka ma ochote :) zazdroszcze :D

Bo ja wiem czy jest czego zazdrościć haha to frustrujace [emoji23]
Ja odkąd jestem w ciąży mam bardzo, bardzo erotyczne sny. Najgorsze, że jak się budzę to on już w pracy [emoji24]

Zamówiłam sobie detektor tętna płodu. Będę słuchać codziennie serduszka to będę spokojniejsza faktycznie. W razie jakiś plamien większych to tez sobie będę mogła sprawdzić, a nie się stresować.

JESTEŚCIE SZATANEM tez zaczęłam się rozglądać za tymi detektorami [emoji23] mój TŻ przypomniał mi co mówił nam lekarz - ze dopplera nie używa się na tak wczesnych etapach, a ja już mam 11tc. Kusi kusi kurczę! [emoji23]

Ja tez myśle, ale raczej się nie skuszę :) chyba bym tego nadużywała a nie jestem do końca przekonana, czy to nie zaszkodzi dzienne

Dziewczyny z tym detektorem to naprawdę super sprawa ale..... Nie bez powodu napisane od 12 A nawet 14 tygodnia uzywac. (Ja używam od jakiegoś 9+0 jakoś tak)
Przekonałam się na własnej skórze bo każdego wieczoru nie miałam problemu z znalezieniem serduszka naprawdę pięknie to słyszałam lecz jednego razu nie znalazłam za chiny nie mogłam znaleźć i co..... w głowie kłębek czarnych myśli a przeciesz zadaniem tego urządzenia jest uspokoić nas [emoji4] następnego dnia mój bombelek wyszedł z kryjówki i już słyszałam [emoji173]
Więc wniosek taki że może lepiej zaczekać [emoji848]
Choć przyznam szczerze nie zamierzam teraz przestać podsluchiwac moje maleństwo ale podejde do tego z większym dystansem że jeśli nie znajdę to poprostu schowało się [emoji7]

Dziewczyny co myślicie o leczeniu zębów w ciąży ? Myślicie ze jest Ono bezpieczne dla dziecka ?
W zeszłej ciąży leczylam zęby normalnie oczywiście moja dentystka została poinformowana o tym fakcie i znieczulenia jakieś nie szkodliwe dostawałam. I teraz zresztą nawet założyłam aparat ortodontyczny ( uwaga za darmo ) [emoji4] U mnie w Irlandi to ciężarne A nawet do ukończenia 1roku dziecka mają dentyste za darmo. Karmiacej plombują biała plombą bo możecie się zdziwić ale tu do tej pory używają tego czegoś srebrnego do plombowania [emoji15] nom żenada [emoji6] Ja skorzystałam bo karmialm.

reklama
obowiązkowo wizyty u stomatologa w ciąży. ja byłam w pierwszej ciąży 3 razy na przeglądzie w ciąży i teraz już zaliczyłam wizytę u stomatologa. bardzo ważne jest zdrowe uzębienie w ciąży. możesz leczyć bez problemu, oczywiście poinformuj dentystę o ciąży:)

Do góry