reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny już tak przebieram nóżkami przez prenatalnym. Normalnie się jie mogę doczekać! Czekać tylko na to badanie i kupuje zestaw u mamyginekolog. Wczoraj głupia naczytałam się o pappa i zaczynam żałować, ze robię... może powinnam od razu harmonu zrobić? Znów zaczynam się stresować.
Nie wiem co pisze mama ginekolog ale ja pappa nie polecam [emoji12]

Byliśmy na chrzcinach i się objadlam aż brzuch mnie boli ale przynajmniej chwilowo nie mdli [emoji6]

reklama
Nie wiem co pisze mama ginekolog ale ja pappa nie polecam [emoji12]

Byliśmy na chrzcinach i się objadlam aż brzuch mnie boli ale przynajmniej chwilowo nie mdli [emoji6]

A szczerze mówiąc nie wiem co pisze :) nie czytałam akurat o tym. Pappa poleca moja ciocia lekarka i moja ginekolog. A zestaw kupię bo piękny ;)
A czemu nie polecasz?

W zeszłej ciąży leczylam zęby normalnie oczywiście moja dentystka została poinformowana o tym fakcie i znieczulenia jakieś nie szkodliwe dostawałam. I teraz zresztą nawet założyłam aparat ortodontyczny ( uwaga za darmo ) [emoji4] U mnie w Irlandi to ciężarne A nawet do ukończenia 1roku dziecka mają dentyste za darmo. Karmiacej plombują biała plombą bo możecie się zdziwić ale tu do tej pory używają tego czegoś srebrnego do plombowania [emoji15] nom żenada [emoji6] Ja skorzystałam bo karmialm.
Aparat ortodontyczny tez przysługuje na ta kartę ?

Czemu pappa nie polecasz?
A szczerze mówiąc nie wiem co pisze :) nie czytałam akurat o tym. Pappa poleca moja ciocia lekarka i moja ginekolog. A zestaw kupię bo piękny ;)
A czemu nie polecasz?
Pisałam kilka postów wyżej, miałam że względu na zwiększona przeziernosc młodego, wyszedł źle, jak na mój ówczesny młody wiek bardzo źle bo to tylko biochemia i wpływa na jego wynik i plamienie i branie duphastonu a oba zaliczyłam. I do końca ciąży stres i wątpliwości.

Hurra, wybraliśmy już wózek z TŻ! Jeszcze nie kupujemy, bo mamy na razie inne wydatki (najpierw dokończyć kilka rzeczy w mieszkaniu) ale jaram się, bo tak jak byłam jeszcze dwa tygodnie temu zielona jak wiosenna łąka, tak teraz wiem, co mi odpowiada :D. Faktycznie, najlepiej oglądać na żywo, zobaczyć jak się prowadzi, czy wygodnie się go podnosi, wygodnie wyciąga malucha itp.
Ale teraz mamy z TŻ zboczenie bo obydwoje oglądamy się za każdym rodzicem z wózkiem i rozpoznajemy już większość modeli [emoji23][emoji23][emoji23][emoji3590]

Hurra, wybraliśmy już wózek z TŻ! Jeszcze nie kupujemy, bo mamy na razie inne wydatki (najpierw dokończyć kilka rzeczy w mieszkaniu) ale jaram się, bo tak jak byłam jeszcze dwa tygodnie temu zielona jak wiosenna łąka, tak teraz wiem, co mi odpowiada :D. Faktycznie, najlepiej oglądać na żywo, zobaczyć jak się prowadzi, czy wygodnie się go podnosi, wygodnie wyciąga malucha itp.
Ale teraz mamy z TŻ zboczenie bo obydwoje oglądamy się za każdym rodzicem z wózkiem i rozpoznajemy już większość modeli [emoji23][emoji23][emoji23][emoji3590]

A co to jest TZ?

Madziula mogłaś się przecież zdecydować na amniopunkcję wtedy nie byłoby stresu. Prawda jest jednak taka, ze pappa + usg to 90% zawsze jest granica błędu ale to oznacza, ze 9 na 10 kobiet z wynikiem dodatnim urodzi chore dziecko.
Dużo tez zależy od tego, po co tak naprawdę kobieta chce wiedzieć. Ja chce bo chyba bym taka ciąże usunęła stad moja panika. I zastanawiam się poważnie nad harmony już teraz. Im bliżej daty usg tym bardziej nerwowa jestem.

reklama
Madziula mogłaś się przecież zdecydować na amniopunkcję wtedy nie byłoby stresu. Prawda jest jednak taka, ze pappa + usg to 90% zawsze jest granica błędu ale to oznacza, ze 9 na 10 kobiet z wynikiem dodatnim urodzi chore dziecko.
Dużo tez zależy od tego, po co tak naprawdę kobieta chce wiedzieć. Ja chce bo chyba bym taka ciąże usunęła stad moja panika. I zastanawiam się poważnie nad harmony już teraz. Im bliżej daty usg tym bardziej nerwowa jestem.
Usunęła?? Nie wierze co czytam...

Do góry