reklama
evli2
Fanka BB :)
Przykra wiadomość, dużo sił.
U mnie szpital nie podpisał umowy, więc musze robić prywatnie prenatalne- w poprzedniej ciąży moja lekarka prywatna pracująca w szpitalu dawała skierowanie i u niej w szpitalu w poradni się robiło i usg i krew pobierali. Teraz niestety tylko prywatnie, więc usg u niej w gabinecie a krew prywatnie w laboratorium i aż się boję ceny...ale cóż, zdrowie dziecka najważniejsze i mój spokój też. Także w tyg pójdę oddać krew, a za 1,5 tyg mam usg.
U mnie szpital nie podpisał umowy, więc musze robić prywatnie prenatalne- w poprzedniej ciąży moja lekarka prywatna pracująca w szpitalu dawała skierowanie i u niej w szpitalu w poradni się robiło i usg i krew pobierali. Teraz niestety tylko prywatnie, więc usg u niej w gabinecie a krew prywatnie w laboratorium i aż się boję ceny...ale cóż, zdrowie dziecka najważniejsze i mój spokój też. Także w tyg pójdę oddać krew, a za 1,5 tyg mam usg.
ewelas1991
Też tak myślałam zawsze.Jutro jeszcze jedno USG na lepszym aparacie i beta hcg w szpitalu u tego samego lekarza .Ale w sumie ginekolog jednoznacznie stwierdziła że to koniec także jadę bez nadziei.Wam się uda Jestem z wszystkimi przyszłymi mamami całym serduchem !Bardzo mi przykro a ja myslalam ze echo zarodka to zawsze akcja serca
Vanilia120
Mi lekarka kazał a zrobić między 10 a 11 tygodniem test z krwi, i ani tygodnia później. A potem maksymalnie do połowy 14 tygodnia jak już będę mieć wynik mam przyjść na usg.też mam 13+1 wypada 28.08 A dziewczyny, powiedzcie, czy u Was też lekarz najpierw robi usg, a potem wysyła na badania krwi i dopiero wtedy (po około 3 tygodniach) określa jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia chorób? To moja 1 ciąża, jeszcze nikt z rodziny i znajomych nie robił prenatalnych, a mi udało się znaleźć lekarza w mojej mieścince który robi prenatalne i zastanawiam się czy to wszędzie tak wygląda?
To dopiero! Chyba jako jedna z nielicznych lubisz zapach surowego mięsa w ciąży Mi zapachy są raczej obojętne. Ale wyobrażam sobie jak wąchasz w mięsnym mięcho i ludzie Ci się przyglądają
Lusia920408
Zaciekawiona BB
U nas na początku było później miałam infekcje :/ i straszną suchość, teraz juz zaczęłam mieć ochotę, ale przede wszystkim rozmawiamy z mężem o tym. Powiedziałam mu że no to ja teraz musze mieć ochotę, bo inaczej mnie uszkodzi, bo będę spięta, a później znów będzie musiał czekać tydzieńDziewczyny ja mam takie dosyć intymne pytanie.
Jak wygląda u Was sprawa z seksem, bo ja od paru dni przez to jak się czuje mogłabym całkowicie z niego zrezygnować. Tylko trochę mi żal jak patrzę na męża, bo wcześniej był niemal codziennie, więc na pewno się meczy.
Lusia920408
Zaciekawiona BB
Hahah na pewni tego nie widzą, bo nie stoję nad mięsemi go nie wącham i nie podkładam sobie pod nos tylko stoję w kolejce i czuje ten zapach i bardzo mi się on podoba ale większość rzeczy wącham i to juz od dawna bo np owoce sprawdzam po zapachu np mango albo ananasa, jak chcę na już go zjeść to wiem jakiego kupić a nawet jabłka, ale po prostu tak mam a co do prenatalnych to Anicie napisałam na dole jak u nas to wygląda.też mam 13+1 wypada 28.08 A dziewczyny, powiedzcie, czy u Was też lekarz najpierw robi usg, a potem wysyła na badania krwi i dopiero wtedy (po około 3 tygodniach) określa jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia chorób? To moja 1 ciąża, jeszcze nikt z rodziny i znajomych nie robił prenatalnych, a mi udało się znaleźć lekarza w mojej mieścince który robi prenatalne i zastanawiam się czy to wszędzie tak wygląda?
To dopiero! Chyba jako jedna z nielicznych lubisz zapach surowego mięsa w ciąży Mi zapachy są raczej obojętne. Ale wyobrażam sobie jak wąchasz w mięsnym mięcho i ludzie Ci się przyglądają
Ja się też u nas z tym spotkałam i zadzwoniłam jeszcze raz do poradni prenatalnej, kazała mi tydzień wcześniej przyjechać po skierowanie na badania. Powiedziała ze wtedy wynik będzie jednego dnia przy USG, a jeżeli w jednym dniu bede mieć oba badana to wynik po tygodniu przychodzi na piśmie i oni dzwonią czy coś jest nie tak. A o tym własne dowiedziałam się od koleżanki, która jest w 7 miesiącu, dużo to daje mieć kogoś kto już jest po takich badaniach i jest z naszej okolicy. Powiedziała mi też, że lepiej umówić się wcześniej bo można też lekarza wybrać i np. jest fajny ten i ten a tych unikaj.Ja tez mam usg I pappa w jednym dniu, nie wiem czemu tak :/
Agnness
Ja z moim też rozmawiam i on to rozumie. Tylko wiem, że jest mu ciężko. Chociaż z drugiej strony nie po to tyle się staraliśmy, żeby teraz ryzykować, że się coś stanie.U nas na początku było później miałam infekcje :/ i straszną suchość, teraz juz zaczęłam mieć ochotę, ale przede wszystkim rozmawiamy z mężem o tym. Powiedziałam mu że no to ja teraz musze mieć ochotę, bo inaczej mnie uszkodzi, bo będę spięta, a później znów będzie musiał czekać tydzień
Ja już się umówiłam na połówkowe nawet na październik. Im później tym gorzej z terminami w luxmedzie, wiec klepnelam na wszelki wypadek godzinkę wieczorna w 20tygodniu. Teraz nie było terminów i mąż specjalnie urlop musi brać na prenatalne.
reklama
Ciocia Klocia
Zaangażowana w BB
Dziewczyny co myślicie o leczeniu zębów w ciąży ? Myślicie ze jest Ono bezpieczne dla dziecka ?