reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

J
Tak dokładnie pokazuje ile wynosi tetno w jego normach jest między 120 a 160 poniżej lub powyżej pika i święci na pomaranczowo.
M9jego bombelka zazwyczaj jest powyżej 160 A nawet 170 ale nie martwię się tym czytałam że różne są normy
A na usg w 9+1 mialam 176 i ginekolog powiedziala ze to norma, dziewczyny jak macie instagram to polecam wam sledzic profil ginekologa Michala Lipy bo wrzuca duzo ciekawych informacji i rozwiewa wiele watpliwosci, m.in. o tetnie, prenatalnych, jak sie przygotowac, itd. Polecam

reklama
dziewczyny bierzecie jodid???jak u Was z dostępnością w aptekach?bo u mnie w mieście w żadnej aptece już nie ma, a mi się skończył....
Ja biore pregna plus tam jest jod. Endokrynolog mi zapisal jodid ale powiedzial ze skoro biore w pregnie to nie ma sensu dokladac. W dodatku jodid jest na recepte a pregna.plus nie :)

Ja rzadko kiedy myje owoce , czasem jem już w drodze do domu [emoji28] całe życie w domu były koty dachowce, wychodzące na dwór, toaletę sprzatalam ja, od dwóch lat mam też kota brytyjczyka, A tokso nigdy się nie zarazilam, mam nadzieję że tak zostanie [emoji6]

Ja odpoczywam ... posprzątałam dwie szafki w kuchni i muszę poleżeć ...[emoji28]czuje ze padnę dziś koło 21, mam ochotę na ciasto z borówkami... albo pizzę z krewetkami i do tego cola [emoji39]

zazdroszczę wszystkim tym, które mogą się ruszać i normalnie funkcjonować, bo łóżko jest fajne na godzinkę, czy dwie, a takie leżenie tylko dobija..

tez zazdroszcze i jednocze sie w bólu lezenia ;) ja dzis mialam "szalony dzień" ... w koncu wyszlam z domu (!) - bylam oddac krew na morfologie i mocz , bo w poniedzialek wizyta u gin. To moje pierwsze wyjscie poza dom od 2 tyg , mysle ze usprawiedliwione ;) czulam sie te 20min poza domem jak na wakacjach :D ahh no i jadlam dzis rosół, ohh normalnie nie cierpie rosołu, a od miesiąca mam ciagle smaki na rosół... :o czy ktoś tak ma ?

Wiesz co Ja akurat kupiłam używane na ebay ale myślę że również są na allegro

Taki na allegro znalazłam u góry link [emoji6]

tez zazdroszcze i jednocze sie w bólu lezenia ;) ja dzis mialam "szalony dzień" ... w koncu wyszlam z domu (!) - bylam oddac krew na morfologie i mocz , bo w poniedzialek wizyta u gin. To moje pierwsze wyjscie poza dom od 2 tyg , mysle ze usprawiedliwione ;) czulam sie te 20min poza domem jak na wakacjach :D ahh no i jadlam dzis rosół, ohh normalnie nie cierpie rosołu, a od miesiąca mam ciagle smaki na rosół... :o czy ktoś tak ma ?
To ja wychodzę codziennie po synka do żłobka, w weekend też zaliczyłam wesele na siedząco, bo generalnie lekarka kazała się oszczędzać, a nie leżeć plackiem, ale ile mogę, czyli od rana do 16 leżę.. Co do smaków, to akurat ja nie na rosół, ale ciągle chce mi się "czegoś", bo mało jem i jestem głodna przez mdłości.. przy synku nie miałam zachcianek w ogóle, a teraz całe dnie Bałtyku myślę o jedzeniu, ale w sumie nic mi nie smakuje.. w weekend imprezka u rodziców, więc na pewno będzie z czego wybierać na stole, to może w końcu zaspokoje głód ;)

Ja też mam dopiero za 3 tygodnie i mam ochotę iść do innego lekarza żeby tylko zobaczyć :)

Ja zupełnie nic nie czuje i czasem się smieje ze może jednak nie jestem ... jedynie to to ciągnięcie w podbrzuszukaniu

Oo mam identyko, gazy przeokromne a przez to wzdęty brzuch i taaak duży się robi na wieczór

Ciekawe czy urodzimy w tym samym czasie tez jetem w 11 ale 10+3 :) ostatnia miesiączka kiedy? Ja 25.05 a teraz czekam na wizytę do 20.08 i już nie mogę się doczekać. Chce juz dostać zdjęcie bo do tej pory nic nie dostałam :(

Ehh ten czas do 26 sierpnia. Już mam wyniki wszystkie dobre :) tylko na prawdę chciałbym już tą wizytę czy bije serduszko czy ok wszystko z maluszkiem....

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ostatnia edycja:
Super, w kupie razniej :)

Juz niedlugo! Dlatego cieszylam sie, ze ja mialam wizyte przed poludniem. Nie lubie caly dzien czekac... powodzenia i dawaj znac!

Tylko czasem nie probuj zmieniac na inny dzien :) dzisiaj tez mialysmy razem wizytowac, ale poszlas szybciej na usg ;)

Serce juz na pewno bedzie i dzidzie tez bedziesz mogla dokladnie zobaczyc. Zazdroszcze! Moj maz wpatruje sie w zdjecia z usg i mowi, ze nic nie widzi hah.

Haha nie kochana nie zmieniam ale niecierpliwie się bardzo.. Wyniki zrobione hemoglobine to 13,1 chyba nigdy takiej nie miałam haha :) ale jemy buraczki barszcze dużo owoców malin jagód bob fasolka brokuły :)

reklama
Super, w kupie razniej :)

Juz niedlugo! Dlatego cieszylam sie, ze ja mialam wizyte przed poludniem. Nie lubie caly dzien czekac... powodzenia i dawaj znac!

Tylko czasem nie probuj zmieniac na inny dzien :) dzisiaj tez mialysmy razem wizytowac, ale poszlas szybciej na usg ;)

Serce juz na pewno bedzie i dzidzie tez bedziesz mogla dokladnie zobaczyc. Zazdroszcze! Moj maz wpatruje sie w zdjecia z usg i mowi, ze nic nie widzi hah.

Haha nie kochana nie zmieniam ale niecierpliwie się bardzo.. Wyniki zrobione hemoglobine to 13,1 chyba nigdy takiej nie miałam haha :) ale jemy buraczki barszcze dużo owoców malin jagód bob fasolka brokuły :)

Do góry