reklama
Wiecie może czy prenatalne jest robione przez brzuch już? Czy jeszcze dopochwowo?
Przez brzuch.
Dozamnie88
Fanka BB :)
Różnie. Ogólnie przez brzuch, ale jeśli dziecko zasłania ważne elementy, to lekarz może zrobić kontronie też dopochwowo.Wiecie może czy prenatalne jest robione przez brzuch już? Czy jeszcze dopochwowo?
m-madzix
Wszedzie pisza ze do 14+6 ale to tez zalezy od wielkosciNie jest za wcześnie im później tym trudniej zmierzyć przeziernosc bo znika. Od 11 do max 13t6 się robi, potem nie ma sensu
Dokladnie. Moja przyjaciolka miala przez brzuszek ale lekarz dokonczyl dopochwowo bo czegos nie widzial.Różnie. Ogólnie przez brzuch, ale jeśli dziecko zasłania ważne elementy, to lekarz może zrobić kontronie też dopochwowo.
Lusia920408
Zaciekawiona BB
Jem co 2 godziny i nie mam i nie miałam do tej pory żadnych nudności. Jedynie ten ból głowy od wczoraj, ale teraz u nas wszyscy narzekają bo ciśnienie się zmienia i pogoda.
Moze to z glodu? Ja tak mam, jak nie zjem czegos w odstepie 2 godzin.
Lusia920408
Zaciekawiona BB
tez zazdroszcze i jednocze sie w bólu lezenia ja dzis mialam "szalony dzień" ... w koncu wyszlam z domu (!) - bylam oddac krew na morfologie i mocz , bo w poniedzialek wizyta u gin. To moje pierwsze wyjscie poza dom od 2 tyg , mysle ze usprawiedliwione czulam sie te 20min poza domem jak na wakacjach ahh no i jadlam dzis rosół, ohh normalnie nie cierpie rosołu, a od miesiąca mam ciagle smaki na rosół... czy ktoś tak ma ?
Rosół to spoko ja jak kiedyś ktokolwiek robił watróbkę uciekała z domu bo nie dawałamrady w domu usiedzieć z tego smrodu. A ostanio siedziałam w kuchni i wąchałam watróbkę z cebulką i ślina mi leciała teściowa chciała mi wcisnąć a ja twardo, że nie zjem ale pachniało pięknie. A najlepszym dla mnie zapachem jest surowe mięso i pobyt w mięsnym hahahaha
sandawilla
Maxymalnie do 13+6 . Później nie ma już sensuWszedzie pisza ze do 14+6 ale to tez zalezy od wielkosci
Dokladnie. Moja przyjaciolka miala przez brzuszek ale lekarz dokonczyl dopochwowo bo czegos nie widzial.
Anita1990
moderatorka
Jak piszecie o prenatalnych o ogólnie zrobić lepiej wcześniej niż później. Jeśli będzie za wcześnie to lekarze po prostu umówi nowy termin ale jak będzie za późno to po zawodach. Najpóźniej jest niby do 13+6 ale ja ogólnie w tym tygodniu 13+ już bym się bała, ze będzie za późno. Dlatego my idziemy w 11+6 jak będzie za wcześnie to umówimy nowa wizytę.
reklama
Kinderka88
Nienawidzę u siebie tego poczucia głodu najbardziej rano jestem wtedy wściekła ssie mnie jak cholera i do tego dochodzą nudności to jakiś koszmar. Jak tak dalej pójdzie to będę ogromna