reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny, ktore meczyly mdlosci: jak sie czujecie? Przechodzi wam cos czy dalej musicie przytulac kibelek?
U mnie na szczescie ani razu sie nie zdarzylo, chociaz muli mnie kazdego dnia. W pierwszej ciazy byl dramat, codziennie wymioty do poczatku 2 trymestru. Mam nadzieje, ze te najgorsze dolegliwosci, bole glowy itp. nam w najblizszym czasie przejda i bedziemy mogly sie juz tylko cieszyc rosnacymi brzuchami ;)
Raz lepiej raz gorzej ale mam wrażenie, że osobiście lepiej znoszę niż w poprzednich, tzn tak psychicznie lepiej [emoji6] aczkolwiek najbardziej mnie gnebi że nic mi nie smakuje poza jabłkami i jajkami ale jednym się nie najesz drugiego za dużo nie można a głód potęguje mdłości [emoji849]
Od wczoraj noszę opaski na mdlosci mam wrażenie że ciut pomagają [emoji6] ale jak zglodnieje nadal źle. Przy czym głodna jestem co 2 godziny [emoji849]

Dziewczyny, ktore meczyly mdlosci: jak sie czujecie? Przechodzi wam cos czy dalej musicie przytulac kibelek?
U mnie na szczescie ani razu sie nie zdarzylo, chociaz muli mnie kazdego dnia. W pierwszej ciazy byl dramat, codziennie wymioty do poczatku 2 trymestru. Mam nadzieje, ze te najgorsze dolegliwosci, bole glowy itp. nam w najblizszym czasie przejda i bedziemy mogly sie juz tylko cieszyc rosnacymi brzuchami ;)

Mnie też już przestało mulic, ale to była ewidentnie wina witamin ciazowych. :)

U mnie to samo. Praktycznie zadnych badan a usg to sa moze ze 3, chyba ze cos sie w miedzyczasie dzieje.
Z ginekologiem mialam pogadanke pieciominutowa po pierwszym usg, na ktorej tylko wspomnial, ze nie przewiduje zadnych komplikacji, wiec raczej sie juz nie zobaczymy.

To musiala byc chyba jakas niedoswiadczona ortodontka... Pierwsze slysze, zeby orto komus zniszczyla szkliwo przy sciaganiu aparatu :(

Ja ide w 9+3. Tak mi polozna ustawila. Nie wiem czy to nie za wczesnie.
My chyba dokładnie mamy termin na ten sam dzień z miesiączki i 9+3 to na zwykle usg ok, ale na takie prenatalne to strasznie wcześnie.. nie ma opcji, że się pomylili z tym terminem? mnie ciągle muli, choć miałam jeden dzień, że wszystko przeszło, no i byłam w szoku, ale dziś rano np. Pierwszy raz tulilam kibelek.. Staram się wciskać w siebie jedzenie, bo głód tylko to potęguje, ale jem mikro ilości.. Tylko ja sądzę, że wina moich mdłości, to też to że leżę bardzo dużo i to mnie osłabia..

A możesz napisać gdzie mogłabym to kupić? Bardzo fajna sprawa a że jestem panikara to napewno by mnie uspokoiło słuchanie maleństwa :)
Tak dokładnie pokazuje ile wynosi tetno w jego normach jest między 120 a 160 poniżej lub powyżej pika i święci na pomaranczowo.
M9jego bombelka zazwyczaj jest powyżej 160 A nawet 170 ale nie martwię się tym czytałam że różne są normy

Mi dopiero się bóle głowy zaczęły :(

U mnie to samo. Praktycznie zadnych badan a usg to sa moze ze 3, chyba ze cos sie w miedzyczasie dzieje.
Z ginekologiem mialam pogadanke pieciominutowa po pierwszym usg, na ktorej tylko wspomnial, ze nie przewiduje zadnych komplikacji, wiec raczej sie juz nie zobaczymy.

To musiala byc chyba jakas niedoswiadczona ortodontka... Pierwsze slysze, zeby orto komus zniszczyla szkliwo przy sciaganiu aparatu :(

Ja ide w 9+3. Tak mi polozna ustawila. Nie wiem czy to nie za wczesnie.
To chyba idziesz na zwykle usg, a nie na prenatalne. Prenatalne robi się po 11tyg.

A kiedy masz kontrole, żeby zobaczyć czy krwiak się wchłonął czy może rośnie? Mega dziwne, ze nie kazał Ci leżeć. To jedyna metoda na krwiaka niestety.
Też byłam zdziwiona że nic nie przepisał w sumie nie kazał mi leżeć ale chciał dac zwolnienie. Następna wizyta dopiero 9 września prenatalne w szpitalu i 11 u niego na wizycie normalnej. Ale idę za dwa tyg po zwolnienie to poproszę o usg kontrolne. Nie podał mi ile cm na krwiak tylko mówił że jest malutki krwiaczek.

reklama
To naprawdę wcześniej mi nie pozwolono umawiać się nawet u lekarza przed 11+0
Dzieki. Pod koniec miesiaca lece do Polski, wiec pewnie wybiore sie na usg do ginekologa. Bede bardziej spokojna.

Raz lepiej raz gorzej ale mam wrażenie, że osobiście lepiej znoszę niż w poprzednich, tzn tak psychicznie lepiej [emoji6] aczkolwiek najbardziej mnie gnebi że nic mi nie smakuje poza jabłkami i jajkami ale jednym się nie najesz drugiego za dużo nie można a głód potęguje mdłości [emoji849]
Od wczoraj noszę opaski na mdlosci mam wrażenie że ciut pomagają [emoji6] ale jak zglodnieje nadal źle. Przy czym głodna jestem co 2 godziny [emoji849]
Ja tez jestem glodna co chwile, ale czasem ciezko mi cos zjesc. Pomaga mi wypicie barszczu robionego z torebki ;)
Przynajmniej nie ssie mnie tak w zoladku jak wypije cos cieplego.

Mnie też już przestało mulic, ale to była ewidentnie wina witamin ciazowych. :)
Jakie witaminy bierzesz? Zaopatrze sie jak bede w Polsce :)

My chyba dokładnie mamy termin na ten sam dzień z miesiączki i 9+3 to na zwykle usg ok, ale na takie prenatalne to strasznie wcześnie.. nie ma opcji, że się pomylili z tym terminem? mnie ciągle muli, choć miałam jeden dzień, że wszystko przeszło, no i byłam w szoku, ale dziś rano np. Pierwszy raz tulilam kibelek.. Staram się wciskać w siebie jedzenie, bo głód tylko to potęguje, ale jem mikro ilości.. Tylko ja sądzę, że wina moich mdłości, to też to że leżę bardzo dużo i to mnie osłabia..
Kiedy masz najwieksze mdlosci? Rano czy pora dnia nie ma znaczenia? Na sama mysl o nudnosciach z pierwszej ciazy robi m sie slabo. Lezenie tez nie pomaga, bo ani nie mozna wyjsc na spacer i sie dotlenic ani sie czyms zajac w domu, zeby nie myslec za duzo o samopoczuciu.

Mi dopiero się bóle głowy zaczęły :(
Moze to z glodu? Ja tak mam, jak nie zjem czegos w odstepie 2 godzin.

To chyba idziesz na zwykle usg, a nie na prenatalne. Prenatalne robi się po 11tyg.
Nastepne usg bede miec dopiero w 20 tygodniu, wiec to, na ktore ide w 9t3d odpowiada raczej prenatalnemu, ktore robi sie w Polsce. Chyba sie skusze na usg na poczatku wrzesnia jak bede wizytowac w Polsce.

Do góry