reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja bede robila prenatalne nawet mam juz termin 22.08:) test pappa tez robie bo wtedy wynik usg jest wiarygodniejszy. Te badania powinno sie robic wlsnie razem.
Ja skorzystalam z tego programu w woj. Slaskim I robie w gyncentrum w katowicach. Jak bedziecie sie zapisywac na badania to pamietajcien ze wazne, zeby lekarz mial certyfikat fmf inavzej nie powinien wykonywac tego badania jesli go nie ma.

reklama
Dziewczynki A jeśli chodzi o zmianę tematu:
1. farbujecie włosy??
2. Co z Waszą wagą, bo moja szaleje... jednego dnia ważę 46 A innego 45 z lekkim hakiem. Podczas zakładania karty wazylam nawet odrobinę powyżej 46... jem regularnie, nie wymiotuje...

Termin USG i badania podwójnego mam juz wyznaczony na 28.08 ;] Dodatkowo będę robić też SANCO- płodowe DNA. Cena zabójcza, ale jestem pediatrą i z mojego punktu widzenia nie wyobrażam sobie nie zrobić tego badania ;] Czasami nadmiar wiedzy i doświadczenie jest milion razy gorszy niż niewiedza ;[ Wszystkie moje koleżanki lekarki odchodzą od zmysłów w ciąży ...

A to mnie zaskoczylyscie, dotąd myślałam że prenatalne są obowiązkowe, teraz nie? Przeziernosc karkowa i kość nosowa w 12 tc w ramach prenatalnych w obu badali i na nfz i prywatnie.
Chyba że mówicie o czymś innym?

Co do pappa miałam że starszaki em bo przeziernosc wyszła ponad normę i pappa też nie najlepiej jak na mój ówczesny wiek ale lekarze tłumaczyli że jak biorę duphaston i miałam plamienia to jak najbardziej może wpłynąć to na wynik więc to tylko biochemia. Na amnio się nie zgodziłam choć mieliśmy wskazania

Dziewczynki A jeśli chodzi o zmianę tematu:
1. farbujecie włosy??
2. Co z Waszą wagą, bo moja szaleje... jednego dnia ważę 46 A innego 45 z lekkim hakiem. Podczas zakładania karty wazylam nawet odrobinę powyżej 46... jem regularnie, nie wymiotuje...
Kiedyś pisałam farbowalam przed samym testem czekając na okres żeby w czasie okresu nie fadbowac bo się nie przyjmie [emoji12] i w sumie słabo się fabra przyjęła bo prawie zeszła już...

Termin USG i badania podwójnego mam juz wyznaczony na 28.08 ;] Dodatkowo będę robić też SANCO- płodowe DNA. Cena zabójcza, ale jestem pediatrą i z mojego punktu widzenia nie wyobrażam sobie nie zrobić tego badania ;] Czasami nadmiar wiedzy i doświadczenie jest milion razy gorszy niż niewiedza ;[ Wszystkie moje koleżanki lekarki odchodzą od zmysłów w ciąży ...

Ja sie zastanawiam nad tym badaniem. Myslisz, ze ma sens zrobic je jak bede po prenatalnych? W sensie jakby prenatalne byly watpliwe. Bo koszt duzy

reklama
Do góry