reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny! Trochę inny temat zarzucę, żeby się nie zamartwiać - przyjemniejszy mam nadzieję :)
Byłam dzisiaj z Pepco i ile tam jest ciuszków dla dzieci na wyprzedaży! Spędziłam tyle czasu, że aż natknęłam się na znajomą - spytała, co robię na dziale dziecięcym [emoji23]
Ale ja nie o tym... Czy też macie wrażenie, że w KAŻDYM sklepie jest bardzo mocny podział: dla chłopca/ dla dziewczynki. Nawet ciuszki, nie ma w ogóle działów „uniseks”. Fakt, za dużo sklepów nie odwiedziłam (kilka zaledwie), rozumiem ze starsze dzieci mogą mieć potrzebę identyfikowania się z płcią, ale niemowlakowi to obojętne...
I tu pytanie do Was - czy planujecie wszystko kupowac, kiedy poznacie płeć, czy inwestujecie w rzeczy „uniseks”? Chodzi mi o wystrój pokoju, ciuchy i akcesoria ale też np. O zabawki.
Ja dzisiaj stwierdziłam, że nie będę kupować nic „typowo” chłopięcego czy dziewczęcego - nawet, jak poznam płeć. Planujemy jeszcze dwójkę rodzeństwa więc przyda się na przyszłość takie uniwersalne [emoji23]
To samo jeśli chodzi o zabawki - sama z dzieciństwa pamietam najlepsze zabawy były klockami, potem dopiero samochodziki, żołnierzyki, lalki gdzieś na końcu. Niezależnie, czy będzie córka czy syn - chciałabym, żeby potrafił(a) się bawić i zestawem młodego majsterkowicza i młodego kucharza.
Ja sobie a zycie pewnie pokaże jak będzie... [emoji23]
A jakie Wy macie zdanie? Chcecie idwntyfikowac dziecko ze swoją płcią czy być jak najbardziej neutralnym? (W końcu moda na dżender [emoji23])

Jesli chodzi o ubranka to przy sunku mialam wiele neutralnych ale z czasem I tak zaczelo mnie ciagnac do chlopiecych:) I teraz tez bede kupowac ubranka jak Poznam plec. Co do akcwspriow to wybieram glownie odcienie bezu I szarosci. Takie mi sie podobaja. Latwiej tez dobrac dodatki do neutralnego gruntu. Piekne kolekcje dzieciece na kappahl tam sie bede zaipatrzac :)
Zabawki poki co mam po synku I nie bede kupowac nowych.
Nie lubie tez mocnych I krzykliwych kolorow, wole pastele:)

Ja nie wiem jak mój ginekolog obliczyl termin bo mi wypadało 29 30 marzec. A on wpisał w kartę ciąży termin porodu 1 kwietnia 2020.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Może z usg tak wynika

Dziewczyny! Trochę inny temat zarzucę, żeby się nie zamartwiać - przyjemniejszy mam nadzieję :)
Byłam dzisiaj z Pepco i ile tam jest ciuszków dla dzieci na wyprzedaży! Spędziłam tyle czasu, że aż natknęłam się na znajomą - spytała, co robię na dziale dziecięcym [emoji23]
Ale ja nie o tym... Czy też macie wrażenie, że w KAŻDYM sklepie jest bardzo mocny podział: dla chłopca/ dla dziewczynki. Nawet ciuszki, nie ma w ogóle działów „uniseks”. Fakt, za dużo sklepów nie odwiedziłam (kilka zaledwie), rozumiem ze starsze dzieci mogą mieć potrzebę identyfikowania się z płcią, ale niemowlakowi to obojętne...
I tu pytanie do Was - czy planujecie wszystko kupowac, kiedy poznacie płeć, czy inwestujecie w rzeczy „uniseks”? Chodzi mi o wystrój pokoju, ciuchy i akcesoria ale też np. O zabawki.
Ja dzisiaj stwierdziłam, że nie będę kupować nic „typowo” chłopięcego czy dziewczęcego - nawet, jak poznam płeć. Planujemy jeszcze dwójkę rodzeństwa więc przyda się na przyszłość takie uniwersalne [emoji23]
To samo jeśli chodzi o zabawki - sama z dzieciństwa pamietam najlepsze zabawy były klockami, potem dopiero samochodziki, żołnierzyki, lalki gdzieś na końcu. Niezależnie, czy będzie córka czy syn - chciałabym, żeby potrafił(a) się bawić i zestawem młodego majsterkowicza i młodego kucharza.
Ja sobie a zycie pewnie pokaże jak będzie... [emoji23]
A jakie Wy macie zdanie? Chcecie idwntyfikowac dziecko ze swoją płcią czy być jak najbardziej neutralnym? (W końcu moda na dżender [emoji23])
Hmm...po moich synkach juz nic nie mam . Wiec u mnie sytuacja inaczej wygląda. Poczekam na płeć. I na pewno conajmniej w 6 tym miesiacu zacznę dopiero coś kupować.

Ja też kupowałam przy pierwszym dziecku dużo unisex. Wózek i pokoik też. Teraz czasem też kupuje w dziale chlopiecym ciuszki córce bo nieraz tam coś mi się spodoba. Ale oczywiście rozu i sukienek ma sporo. Przy drugim dziecku mam zamiar wyprawkę kompletowac dopiero po nowym roku. Jak będzie córka to wszystko mam po starszej A jak syn to też sporo mam unisex. Zabawki też mam raczej unisex. Najlepsze są klocki drewniane z Pepco i rowerek biegowy drewniany z Lidla :-)

Pozniej jak szlam to czulam ciągnięcie na brzuchu. Nie wiem czy od tego czy nie. Nawet męzowi nic nie mowie bo zaraz bedzie sie wkurzal
Podczas ciąży zmieniają się wszystkie mieśnie po prostu nie nagniotla ma Twoja ciąże, tylko wystarczy że ma ciągnęła mięśnie skośne one też bolą, ja mam problem z pachwina a wieczorami mąż mi wygina wszystkie mięśnie w plecach bo przestałam ćwiczyć i plecy zaczynają boleć a jest to przykre bo mam 27 lat, ale jak soe siedziało 7 lat a później nagle praca fizyczna to się nie dziwię.

reklama
Ja mam córeczkę, jak kupowałam dla niej wyprawkę też chciałam kupić uniseks ale nie da się na dłuższą metę, są takie śliczne typowo dla dziewczynki że sama nie wiem w którym momencie skupilam się na "różu"  :D:D:rofl2:
Wózek i inne akcesoria uniwersalne ale z ubrankami ciężko.
Ja nastawiam się na dziewczynkę, włosy mam jakieś takie bez ładu, cera strasznie mi się popsula, co chwila jakiś nowy pryszcz wyskakuje....

Do góry