reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja bede robila prenatalne nawet mam juz termin 22.08:) test pappa tez robie bo wtedy wynik usg jest wiarygodniejszy. Te badania powinno sie robic wlsnie razem.
Ja skorzystalam z tego programu w woj. Slaskim I robie w gyncentrum w katowicach. Jak bedziecie sie zapisywac na badania to pamietajcien ze wazne, zeby lekarz mial certyfikat fmf inavzej nie powinien wykonywac tego badania jesli go nie ma.

reklama
Dziewczynki A jeśli chodzi o zmianę tematu:
1. farbujecie włosy??
2. Co z Waszą wagą, bo moja szaleje... jednego dnia ważę 46 A innego 45 z lekkim hakiem. Podczas zakładania karty wazylam nawet odrobinę powyżej 46... jem regularnie, nie wymiotuje...

Termin USG i badania podwójnego mam juz wyznaczony na 28.08 ;] Dodatkowo będę robić też SANCO- płodowe DNA. Cena zabójcza, ale jestem pediatrą i z mojego punktu widzenia nie wyobrażam sobie nie zrobić tego badania ;] Czasami nadmiar wiedzy i doświadczenie jest milion razy gorszy niż niewiedza ;[ Wszystkie moje koleżanki lekarki odchodzą od zmysłów w ciąży ...

A to mnie zaskoczylyscie, dotąd myślałam że prenatalne są obowiązkowe, teraz nie? Przeziernosc karkowa i kość nosowa w 12 tc w ramach prenatalnych w obu badali i na nfz i prywatnie.
Chyba że mówicie o czymś innym?

Co do pappa miałam że starszaki em bo przeziernosc wyszła ponad normę i pappa też nie najlepiej jak na mój ówczesny wiek ale lekarze tłumaczyli że jak biorę duphaston i miałam plamienia to jak najbardziej może wpłynąć to na wynik więc to tylko biochemia. Na amnio się nie zgodziłam choć mieliśmy wskazania

Dziewczynki A jeśli chodzi o zmianę tematu:
1. farbujecie włosy??
2. Co z Waszą wagą, bo moja szaleje... jednego dnia ważę 46 A innego 45 z lekkim hakiem. Podczas zakładania karty wazylam nawet odrobinę powyżej 46... jem regularnie, nie wymiotuje...
Kiedyś pisałam farbowalam przed samym testem czekając na okres żeby w czasie okresu nie fadbowac bo się nie przyjmie [emoji12] i w sumie słabo się fabra przyjęła bo prawie zeszła już...

Termin USG i badania podwójnego mam juz wyznaczony na 28.08 ;] Dodatkowo będę robić też SANCO- płodowe DNA. Cena zabójcza, ale jestem pediatrą i z mojego punktu widzenia nie wyobrażam sobie nie zrobić tego badania ;] Czasami nadmiar wiedzy i doświadczenie jest milion razy gorszy niż niewiedza ;[ Wszystkie moje koleżanki lekarki odchodzą od zmysłów w ciąży ...

Ja sie zastanawiam nad tym badaniem. Myslisz, ze ma sens zrobic je jak bede po prenatalnych? W sensie jakby prenatalne byly watpliwe. Bo koszt duzy

reklama
Do góry