reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja wózek i fotelik kupię w neutralnych kolorach, żeby ewentualnie posłużył dla drugiego dziecka w przyszłości, ale ciuszki i dodatki na pewno typowo pod płeć. Zakupy zacznę tez koło 6 miesiaca. Do szpitala to mozliwe, ze na pierwsze ubranka po urodzeniu kupię białe, a stroić to już będę w domu :)
f2w3rjjghb3ibrut.png

reklama
Ja wózek i fotelik kupię w neutralnych kolorach, żeby ewentualnie posłużył dla drugiego dziecka w przyszłości, ale ciuszki i dodatki na pewno typowo pod płeć. Zakupy zacznę tez koło 6 miesiaca. Do szpitala to mozliwe, ze na pierwsze ubranka po urodzeniu kupię białe, a stroić to już będę w domu :)
f2w3rjjghb3ibrut.png

Ha tez kupie do spzitala biale :) planuje kupic 2 zestawy od mamyginekolog[emoji173]️[emoji7]

Hmm...po moich synkach juz nic nie mam . Wiec u mnie sytuacja inaczej wygląda. Poczekam na płeć. I na pewno conajmniej w 6 tym miesiacu zacznę dopiero coś kupować.
Ja też wszystko powydawalam po moich, chociaż aktualnie mam jeden worek letnich po 5 latku i chwilę przytrzymam to i tak do dwóch 3latkow idzie [emoji6]

Ja mam córeczkę, jak kupowałam dla niej wyprawkę też chciałam kupić uniseks ale nie da się na dłuższą metę, są takie śliczne typowo dla dziewczynki że sama nie wiem w którym momencie skupilam się na "różu"  :D:D:rofl2:
Wózek i inne akcesoria uniwersalne ale z ubrankami ciężko.
Ja nastawiam się na dziewczynkę, włosy mam jakieś takie bez ładu, cera strasznie mi się popsula, co chwila jakiś nowy pryszcz wyskakuje....
Ja nie chcę się zawieść ale też tak się nastawiam i z pryszczami to samo mam [emoji12]
Poza tym mamy teraz 4miesieczna księżniczke w rodzinie więc byłoby skąd ciuchy dostać [emoji1]

Wierzycie w chiński kalendarz płci? :)

Ja też wszystko powydawalam po moich, chociaż aktualnie mam jeden worek letnich po 5 latku i chwilę przytrzymam to i tak do dwóch 3latkow idzie [emoji6]

Ja nie chcę się zawieść ale też tak się nastawiam i z pryszczami to samo mam [emoji12]
Poza tym mamy teraz 4miesieczna księżniczke w rodzinie więc byłoby skąd ciuchy dostać [emoji1]

Chcialabym wierzyc, bo tez marzy mi sie corka :)

Dziewczyny a co sądzicie o badaniach prenatalnych ? Macie zamiar wykonywac? Duzo ostatnio o nich czytam, moj lekarz nic na ten temat jeszcze nie mowil a wizyte mam planowana na ok 11tydzien. Prenatalne wykonuje sie miedzy 11-14 , jeszcze nie wiem czy sie zdecyduje, zapytam lekarza ale juz zawczasu kolezanka poradzila mi zeby sie zapisac, bo w woj slaskim sa one w tym roku w wybranych miejscach darmowe dzieki jakiemus projektowi Unii Europejskiej. Warto bylo zaklepac termin bo w terminie/przedziale ktory mnie interesowal (koniec sierpnia) byly tylko 2 wolne daty. To takie info dla mieszkanek slaskiego.

Dziewczyny a co sądzicie o badaniach prenatalnych ? Macie zamiar wykonywac? Duzo ostatnio o nich czytam, moj lekarz nic na ten temat jeszcze nie mowil a wizyte mam planowana na ok 11tydzien. Prenatalne wykonuje sie miedzy 11-14 , jeszcze nie wiem czy sie zdecyduje, zapytam lekarza ale juz zawczasu kolezanka poradzila mi zeby sie zapisac, bo w woj slaskim sa one w tym roku w wybranych miejscach darmowe dzieki jakiemus projektowi Unii Europejskiej. Warto bylo zaklepac termin bo w terminie/przedziale ktory mnie interesowal (koniec sierpnia) byly tylko 2 wolne daty. To takie info dla mieszkanek slaskiego.
Ja umówiłam się na test pappa ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł. Dajcie znać dziewczyny czy robicie prenatalne i jakie ;)

Mój ginekolog przedstawiając mi plan wizyt i badań wspomniał że warto robić prenatalne- niestety u mnie płatne... ale zapewne zrobię;)
Co do ubranek to jestem fanką uni, ale jest też sporo fajnych rzeczy typowych dla płci ;) na pewno będę unikała typowych różowych stylizacji- od stóp do głowy;) raczej akcent aniżeli wszystko ;) akcesoria neutralne ;)

Ja uważam, że badania prenatalne są kluczowe, żeby wykryć ewentualne nieprawidłowości i wcześniej robiłam, no i teraz też będę robiła trzy razy takie dokładnie badania (w ok.12,20 i 32 tygodniu), o ile oczywiście wszystko będzie dobrze ;)

reklama
Z synem mi się sprawdził, teraz wychodzi mi córka ;D Fajnie byłoby mieć parę, ale jak będzie drugi syn to też będę mega szczęśliwa. Planujemy trójkę dzieci to może za trzecim razem się uda. ;D
Co do ubranek dużo mam po synu, a jak się trafi dziewczynka to w rodzinie po moim dziecku urodziło się trzy dziewczynki i wiem, że siostra z bratową na pewno te ubranka trzymają. ;)

Mi też się strasznie cera pogorszyła... Ja ogólnie mam kiepską cerę, zawsze mnie obsypuje przed okresem czy owulacją, ale teraz to jest tragedia... A z synem mialam taką idealną cerę...

Miłej soboty, dziewczyny!

Do góry