reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

A pozwolili Ci iść do domu?? Zazdroszczę :).. Pani mi powiedziała, że mam się nie ruszać i nawet po korytarzu nie chodzić, żeby właśnie tego metabolizmu nie zmieniać.. Ale widać, że w każdej przychodni inaczej :)

Tak pozwolili bo mieszkam zaraz obok, a nigdy z tym nie mialam problemu.

reklama
No powoli staram się całkowicie przestać ale nie jest to łatwe czasem zapalne 2 na dzień a czasem 5 zależy jak się czuje dodam że wcześniej paczkę fajek paliłam na dzień. Mam nadzieję że mnie odrzuci całkowicie. Czasem tak mam że jak zapalne to w głowie mi się kręci to później już do końca dnia nawet nie ruszę papieroska a czasem to cały czas myślę o paleniu a jak Ci idzie?
Dziewczyny, ograniczylam kawe z trzech do jednej filizanki na dzien i doslownie zasypiam na stojaco :( Mamy, ktore jeszcze podpadaly papieroski: jak Wam idzie rzucanie nalogu?

/siuniaczek77Witamy w naszym gronie!

Ja mojego syna urodziłam w moje urodziny 12.05. Także od 4 lat mamy wspólną imprezkę urodzinową a termin miałam na 03.05. Wszystko jest możliwe, wiec jak się uda to będziecie mieć wspólne święto !

Co dzisiaj macie pomysł na obiad? Bo nie mam dzisiaj na nic pomysłu przez te upały...

Jeszcze dzisiaj moja chrzestna dzwoniła z którą mam bardzo dobry kontakt jej o ciąży nic nie mówiłam również ale chyba coś podejrzewa bo niekiedy coś insynuujee, ona mnie bardziej zna nóż moja mama, i już temat że abym się nie ważyła rodzic w Norwegii bo tu dzieci odbierają, bo rozmawiała z jakimś lekarzem i to jej powiedział itd itp... Oj czuje ze oprócz radości na urlopie to będę miała przeprawke z rodziną...
f2w3gov37znp1hsr.png

Cześć dziewczyny Witam się i ja. Czytam Was i kibicuje każdej od pierwszej strony .
Mój przewidywany termin to 12.03 . Smiechowo bo to tez moje urodziny .
Pierwszy skan miałam w środę . 6+6 i śliczne małe serduszko które podobno bardzo mocno biło .
Ja tez mieszkam w UK . Mam dwoje dzieci (6 i 2,5 lat) . W zeszłym roku straciłam ciąże wiec do tej tez podchodzę troszkę z rezerwa . Zwłaszcza ze jak na mamę to dość wiekowa ze mnie jednostka
Ja tez mieszkam w UK ( chwilowo jestem w Polsce) , tez już mam swoje lata ;), tez dwójkę dzieci i tez jestem z marca (30) witaj :)

Krzywa cukrową robiłam z glukoza z cytryną ale taka już gotowa w proszku. Smak słodkiej orenzady bez gazu. Myślicie że można zalać ją wodą gazowaną ? Haha ;-)
My też dziś jedziemy nad morze. Mąż właśnie z córka ucieli drzemkę przed podróżą a ja nadrabiam internety.
Co do częstego usg mój lekarz jest dr nauk medycznych i nawet nie pyta mnie czy chce tylko od razu mówi że trzeba podgladnac maluszka. Wizyty mam co 4 tygodnie Czasem 5 a pod koniec ciąży to było co 3 tygodnie. Ufam mu w pełni. Dzięki jego pomocy mamy już córeczkę i teraz drugiego bąbelka w brzuchu :-) Inny lekarz (endokrynolog) powiedział że u nas tylko invitro może (nie musi) dac nam dziecko. A udało się dwa razy naturalnie.

Cześć dziewczyny Witam się i ja. Czytam Was i kibicuje każdej od pierwszej strony .
Mój przewidywany termin to 12.03 . Smiechowo bo to tez moje urodziny .
Pierwszy skan miałam w środę . 6+6 i śliczne małe serduszko które podobno bardzo mocno biło .
Ja tez mieszkam w UK . Mam dwoje dzieci (6 i 2,5 lat) . W zeszłym roku straciłam ciąże wiec do tej tez podchodzę troszkę z rezerwa . Zwłaszcza ze jak na mamę to dość wiekowa ze mnie jednostka

Hej, u mnie to samo! Z OM mam termin na 27 marca czyli moje urodziny :)

No powoli staram się całkowicie przestać ale nie jest to łatwe czasem zapalne 2 na dzień a czasem 5 zależy jak się czuje dodam że wcześniej paczkę fajek paliłam na dzień. Mam nadzieję że mnie odrzuci całkowicie. Czasem tak mam że jak zapalne to w głowie mi się kręci to później już do końca dnia nawet nie ruszę papieroska a czasem to cały czas myślę o paleniu a jak Ci idzie?
Ja przed ciaza podpalalam, ale nalogiem tego nie nazwe. Na szczescie nie musialam rzucac i ani mnie do palenia nie ciagnie. Gorzej z lampka wina czy kawa. Wiadomo, ze alkoholu nie pije, ale marzy mi sie czerwone winko wieczorem. Z kawa jest najgorzej, bo to moje uzaleznienie.

3-5 papierosow na dzien do super wynik! Mam nadzieje, ze niedlugo Cie zupelnie odrzuci i bedziesz miala problem z glowy.

Co dzisiaj macie pomysł na obiad? Bo nie mam dzisiaj na nic pomysłu przez te upały...

Jeszcze dzisiaj moja chrzestna dzwoniła z którą mam bardzo dobry kontakt jej o ciąży nic nie mówiłam również ale chyba coś podejrzewa bo niekiedy coś insynuujee, ona mnie bardziej zna nóż moja mama, i już temat że abym się nie ważyła rodzic w Norwegii bo tu dzieci odbierają, bo rozmawiała z jakimś lekarzem i to jej powiedział itd itp... Oj czuje ze oprócz radości na urlopie to będę miała przeprawke z rodziną...
f2w3gov37znp1hsr.png
U mnie bedzie ryba z ryzem, bo moj syn uwielbia to danie. Ryba na 10 min do piekarnika, ryz sie ugotuje w 20 min, wiec danie gotowe w max. 20-25 ;)

W Holandii dzisiaj przyjemnie. Na szczescie juz tylko 30 stopni. Nie to co wczoraj, gdzie dochodzilo do 40.

My robimy pizze. Właściwie 3. Każdy sobie sam daje dodatki. Córka zrobiła z przecierem, serem, szyneczka, papryką i kotlecikiem z wczorajszego obiadu

reklama
Do góry