reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dla mnie robienie krzywej to kosmos, jest to dla mnie obrzydliwe i też się powstrzymywałam przed pawiem ;) Robiłam dwa razy, bo po ciąży musiałam sprawdzić, czy cukrzyca minęła i też to źle zniosłam, tylko u nas nie można niczego dodawać, bo mówią, że to może zmienić troszkę metabolizm..

reklama
A widzę ze Ty jesteś mądrzejsza od tych wszystkich państw ... ‍♀ Oczywiście jeśli coś się dzieje jedziesz do szpitala i tam robią Ci badania i udzielają pomocy .
Chodzi mi o to ze dużo z nas panikuje, stresuje się i to częstego nie potrzebnie ( nie mówię ze zawsze ) ale spokój tez jest potrzebny dla dziecka .
Jeśli byłaś na usg co 2 tygodnie to współczuje bo przez 9 mc dostarczyłas mega stresu sobie i dziecku
Tak jestem mądrzejsza, bo głupota w jest robienie usg tak późno. Powinni je robić wcześnie, tak żeby były szanse na to żeby nie pękł jajowod jak to było w moim przypadku, bo ciaza umiejscowila się w jajowodzie. I jakoś nie odczułam, żeby moje dziecko miało stres przez to że robię często usg. Takie miałam wskazania i tyle. W szpitalu przez dwa tygodnie miałam robione co 2 dni usg I jakoś mamy się dobrze. Ale widzę, że znasz mnie lepiej i moje dziecko skoro mowisz ze tylr stresu mielosmy przez to.

Mi kalkulator wylicza 7 +4. A brzuch mi jak by spuchl hehe. Tylko chyba trochę za szybko żeby zaczął już rosnąc nie? To moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia Zobacz załącznik 1003135

Jejciu jaki piekny brzuch! Mi w pierwszej ciazy zaczal sie pokazywac dopiero ok 14-15 tygodnia. Teraz jest dopiero 5 tydzien i oczywiscie jeszcze nic nie widac.

A widzę ze Ty jesteś mądrzejsza od tych wszystkich państw ... ‍♀️ Oczywiście jeśli coś się dzieje jedziesz do szpitala i tam robią Ci badania i udzielają pomocy .
Chodzi mi o to ze dużo z nas panikuje, stresuje się i to częstego nie potrzebnie ( nie mówię ze zawsze ) ale spokój tez jest potrzebny dla dziecka .
Jeśli byłaś na usg co 2 tygodnie to współczuje bo przez 9 mc dostarczyłas mega stresu sobie i dziecku

Mam porownanie jak traktuje sie kobiety w ciazy w Holandii i w Polsce, bo w pierwszej ciazy mialam badania i zdarzylo mi sie lezec w szpitalach w obu krajach. I powiem Wam dziewczyny, ze jedna i druga macie racje :) Nigdzie nie jest idealnie. Wydaje mi sie, ze w Polsce chuchaja i dmuchaja na ciezarne od pierwszego dnia, co jest super. Z drugiej strony zleca sie duzo badan i co chwile robi usg, ktore nie sa konieczne. Takie byly moje odczucia.
Z drugiej strony w Holandii ciaze traktuje sie jak codziennosc. Zadne szczegolowe badania, chyba ze to ostatecznosc. Usg robi sie 3, czasem 4 razy przez cala ciaze. Ze szpitala po porodzie wyszlam po 4 godzinach, bo jesli nie ma wiekszych komplikacji to po prostu wsiadzaja Cie do samochodu i z Bogiem :) Wszystko jest bardziej na luzie, o ile nie ma komplikacji.

Kazdy system ma swoje wady i zalety. Najlepiej byloby wziac po troche z kazdego i to bylaby moja idealna wizja traktowania kobiety w ciazy.

Ja nie wytrzymam zadzwonię rano w poniedziałek do innego ginekologa umówić wizytę z usg.

Za parę godzin wyjeżdżamy :)

Nawet nie probuj :) Mialysmy obie isc 6 sierpnia, a teraz zostane sama na koncu!

Dziewczyny, ograniczylam kawe z trzech do jednej filizanki na dzien i doslownie zasypiam na stojaco :( Mamy, ktore jeszcze podpadaly papieroski: jak Wam idzie rzucanie nalogu?

Jejciu jaki piekny brzuch! Mi w pierwszej ciazy zaczal sie pokazywac dopiero ok 14-15 tygodnia. Teraz jest dopiero 5 tydzien i oczywiscie jeszcze nic nie widac.

Mam porownanie jak traktuje sie kobiety w ciazy w Holandii i w Polsce, bo w pierwszej ciazy mialam badania i zdarzylo mi sie lezec w szpitalach w obu krajach. I powiem Wam dziewczyny, ze jedna i druga macie racje :) Nigdzie nie jest idealnie. Wydaje mi sie, ze w Polsce chuchaja i dmuchaja na ciezarne od pierwszego dnia, co jest super. Z drugiej strony zleca sie duzo badan i co chwile robi usg, ktore nie sa konieczne. Takie byly moje odczucia.
Z drugiej strony w Holandii ciaze traktuje sie jak codziennosc. Zadne szczegolowe badania, chyba ze to ostatecznosc. Usg robi sie 3, czasem 4 razy przez cala ciaze. Ze szpitala po porodzie wyszlam po 4 godzinach, bo jesli nie ma wiekszych komplikacji to po prostu wsiadzaja Cie do samochodu i z Bogiem :) Wszystko jest bardziej na luzie, o ile nie ma komplikacji.

Kazdy system ma swoje wady i zalety. Najlepiej byloby wziac po troche z kazdego i to bylaby moja idealna wizja traktowania kobiety w ciazy.

Nawet nie probuj :) Mialysmy obie isc 6 sierpnia, a teraz zostane sama na koncu!
Nie martw się, ja nawet jeszcze nie mam ustalonej wizyty bo mój gin zaginął w akcji i nie można sie dodzwonić ;)

reklama
Cześć dziewczyny Witam się i ja. Czytam Was i kibicuje każdej od pierwszej strony .
Mój przewidywany termin to 12.03 . Smiechowo bo to tez moje urodziny .
Pierwszy skan miałam w środę . 6+6 i śliczne małe serduszko które podobno bardzo mocno biło .
Ja tez mieszkam w UK . Mam dwoje dzieci (6 i 2,5 lat) . W zeszłym roku straciłam ciąże wiec do tej tez podchodzę troszkę z rezerwa . Zwłaszcza ze jak na mamę to dość wiekowa ze mnie jednostka

Do góry