reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Myslalam, ze sera plesniowego nie powinno sie jesc w ciazy? Mam opakowanie w lodowce i ciagnie mnie, zeby otworzyc :)
Można jeść ale nie wszystkie, napewno można jeść camembert firmy Turek i President, myślę że brisek tez ale lepiej przeczytać skład, musi być zrobiony z mleka pasteryzowanego. Sery plesniowe są bardzo zdrowe i zawierają dużo wapnia, bardzo potrzebnego w ciąży. Wiem ze firma Turek wydała nawet specjalne oświadczenie ze ich sery można jesc w ciąży ale nie jestem pewna czy wszystkie rodzaje.

f2w390bvgn194jcu.png

reklama
Z tymi serami chodzi o to, że mogą zawierac bakterie Listeria i mozna zarazic sie listeriozą. Muszą być koniecznie z mleka pasteryzowanego, trzeba czytać skład.
Nie można jeść np sera feta. Przykładowo ser typu feta Favita jest robiony z mleka Nie pasteryzowanego i można go jeść.
Świeże mleko też odpada.

f2w390bvgn194jcu.png

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie... Ja też mam z usg termin na marzec więc się do was dołączę.... Ostatnio miałam okres 19.05 (pierwszy po porodzie - urodziłam córkę 15.06.2018) i lekarz w zeszłym tygodniu myślał że będę mieć termin na luty, ale zarodka nie było widać więc stwierdził że to bardzo wczesna ciaża... W piątek mam kolejną wizytę, żeby zobaczyć czy jest już zarodek - ale myślę, że tak bo ciągle mi niedobrze...
Oj mam podobnie cieszę się z tego ogromnego cudu A za chwilę wielkie obawy jak to będzie gdy się już urodzi maluszek, czy Ja to ogarnę ( u nas różnica będzie 17 miesięcy rocznikowo też 2 lata) czy to napewno była dobra decyzja itp ohhh i jeszcze to że dopiero co miesiąc temu wróciłam z macierzyńskiego do pracy A już jestem w ciąży ahhhh
U mnie będzie różnica 21 miesięcy i też już wróciłam do pracy... Najgorsze, że w pracy się bardzo ucieszyli że wracam bo dużo obowiązków im odpadnie a tu znów będę musiała iść do nich z info o ciąży i kolejnym macierzyńskim....

Jak mija Wam dzień? ja byłam dziś na badaniach rano- mocz, krew. padnieta jestem i głodna po powrocie cały czas. Ale mam ochotę na konkretne jedzenie- jajecznica, jakieś kanapki, a nie słodkie.
W lidlu jest wyprzedaż ciuchów- dla dzieci- ja nic nie kupuje, bo mam po synku całą wyprawkę, on ma tyle ciuchów, że nowe chowam w kartony, bo nie zużywa. A dla dziewczynki nie kupujeę, bo nie nie wiem co będzie.
Ale sobie kupiłam 2 sukienki po 10 zł- jedna na teraz na ramiączkach, a druga luźniejsza na jesień:)

Jak mija Wam dzień? ja byłam dziś na badaniach rano- mocz, krew. padnieta jestem i głodna po powrocie cały czas. Ale mam ochotę na konkretne jedzenie- jajecznica, jakieś kanapki, a nie słodkie.
W lidlu jest wyprzedaż ciuchów- dla dzieci- ja nic nie kupuje, bo mam po synku całą wyprawkę, on ma tyle ciuchów, że nowe chowam w kartony, bo nie zużywa. A dla dziewczynki nie kupujeę, bo nie nie wiem co będzie.
Ale sobie kupiłam 2 sukienki po 10 zł- jedna na teraz na ramiączkach, a druga luźniejsza na jesień:)
Pochwal sie zakupem :)

Ja z niecierpliwością czekam na wizytę, mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze. Czas mi się strasznie dłuży. Wizyta o 16.30.

reklama
Do góry