reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Pierwszego karmiłam 10 m , drugiego 6m . Ale powiem wam ze tez z Wielką radością odstawiłam ich od piersi . Trzecie w planach tez jest choć 6m. Ale życie wszystko zweryfikuje. Dłużej na pewno nie.

reklama
Herbata zielona albo yerba mate. :)
Yerba mate zawiera dużo kofeiny, wy daje mi się ze więcej niż kawa

f2w390bvgn194jcu.png

Właśnie dzwoniłam do lekarza dowiedzieć się o winiki , TSH na poziomie 1,5 , przed ciążą 2,3 opłacało się sobie samemu zwiększyć dawkę, myślałam, że będzie dużo , dużo ponad normę .
Teraz zaczełam brać normalnie jedną tabletkę, ale dwa dni w tygodniu biorę dalej po półtora
A z ilu do ilu zwiększyłas?
Ja byłam na wizycie dosłownie tuż przed zajściem w tym cyklu i sam mi zwiększyl bo miałam 2,5 z 75 na 100 więc zostawiłam narazie tyle muszę zbadać tsh jak zjedziemy z wakacji

U mnie dopiero 4+5, w poniedziałek beta była ponad 800, więc niebawem powinno się coś dziać ;) Chyba, że ta ciąża będzie zupełnie inna,bo podobno bywa i tak..
No właśnie ja też trochę czekam wcześniej miałam od 5 i od 6 Tc do połowy choć teraz jest zupełnie inaczej niż w dwóch poprzednich które były niemal identyczne dlatego tak trudno mi uwierzyć że to ciąża [emoji12]

Dziewczyny, ja mam pytanie do tych, które biorą luteine podjęzykowo. Jak Wy sobie z nią radzicie? Nie wymiotujecie? Ten smak Wam pasuje?

Yerba ma zdecydowanie mniej od kawy. Ok 30-40 mg na 200 ml kiedy kawa ma ok 70 mg (rozpuszczalna) - parzona ma o wiele więcej.
Byłam pewna że jest na odwrót bo yerba pobudza mnie o wiele bardziej. Właściwie to kawa wcale mnie nie pobudza, ale ja pije 2 rozpuszczalne z mlekiem dla samego smaku :)
Dopóki mi nie szkodzi pije kawę. Oprócz tego biorę 2-3 tabletki magnezu na dzień.
Oglądałam kiedyś w tv program o kawie i mowili, że kawa sama w sobie zawiera więcej magnezu niż jest w stanie wypłukać.

Ja dopiero wstalam z łóżka, w nocy tradycyjnie nie mogłam spać... chce zjeść śniadanie i niestety w lodówce nie ma sera plesniowego, wczoraj zjadłam całe opakowanie :(

f2w390bvgn194jcu.png

Byłam pewna że jest na odwrót bo yerba pobudza mnie o wiele bardziej. Właściwie to kawa wcale mnie nie pobudza, ale ja pije 2 rozpuszczalne z mlekiem dla samego smaku :)
Dopóki mi nie szkodzi pije kawę. Oprócz tego biorę 2-3 tabletki magnezu na dzień.
Oglądałam kiedyś w tv program o kawie i mowili, że kawa sama w sobie zawiera więcej magnezu niż jest w stanie wypłukać.

Ja dopiero wstalam z łóżka, w nocy tradycyjnie nie mogłam spać... chce zjeść śniadanie i niestety w lodówce nie ma sera plesniowego, wczoraj zjadłam całe opakowanie :(

f2w390bvgn194jcu.png
Unikaj sera plesniowego, sama położna w Norwegii kazała mi nie jeść, mimo że mają do tego luźne podejście.
f2w3gov37znp1hsr.png

reklama

f2w390bvgn194jcu.png
Myslalam, ze sera plesniowego nie powinno sie jesc w ciazy? Mam opakowanie w lodowce i ciagnie mnie, zeby otworzyc :)

Do góry