reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Myslalam, ze sera plesniowego nie powinno sie jesc w ciazy? Mam opakowanie w lodowce i ciagnie mnie, zeby otworzyc :)
Można jeść ale nie wszystkie, napewno można jeść camembert firmy Turek i President, myślę że brisek tez ale lepiej przeczytać skład, musi być zrobiony z mleka pasteryzowanego. Sery plesniowe są bardzo zdrowe i zawierają dużo wapnia, bardzo potrzebnego w ciąży. Wiem ze firma Turek wydała nawet specjalne oświadczenie ze ich sery można jesc w ciąży ale nie jestem pewna czy wszystkie rodzaje.

f2w390bvgn194jcu.png

reklama
Z tymi serami chodzi o to, że mogą zawierac bakterie Listeria i mozna zarazic sie listeriozą. Muszą być koniecznie z mleka pasteryzowanego, trzeba czytać skład.
Nie można jeść np sera feta. Przykładowo ser typu feta Favita jest robiony z mleka Nie pasteryzowanego i można go jeść.
Świeże mleko też odpada.

f2w390bvgn194jcu.png

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamusie... Ja też mam z usg termin na marzec więc się do was dołączę.... Ostatnio miałam okres 19.05 (pierwszy po porodzie - urodziłam córkę 15.06.2018) i lekarz w zeszłym tygodniu myślał że będę mieć termin na luty, ale zarodka nie było widać więc stwierdził że to bardzo wczesna ciaża... W piątek mam kolejną wizytę, żeby zobaczyć czy jest już zarodek - ale myślę, że tak bo ciągle mi niedobrze...
Oj mam podobnie cieszę się z tego ogromnego cudu A za chwilę wielkie obawy jak to będzie gdy się już urodzi maluszek, czy Ja to ogarnę ( u nas różnica będzie 17 miesięcy rocznikowo też 2 lata) czy to napewno była dobra decyzja itp ohhh i jeszcze to że dopiero co miesiąc temu wróciłam z macierzyńskiego do pracy A już jestem w ciąży ahhhh
U mnie będzie różnica 21 miesięcy i też już wróciłam do pracy... Najgorsze, że w pracy się bardzo ucieszyli że wracam bo dużo obowiązków im odpadnie a tu znów będę musiała iść do nich z info o ciąży i kolejnym macierzyńskim....

Jak mija Wam dzień? ja byłam dziś na badaniach rano- mocz, krew. padnieta jestem i głodna po powrocie cały czas. Ale mam ochotę na konkretne jedzenie- jajecznica, jakieś kanapki, a nie słodkie.
W lidlu jest wyprzedaż ciuchów- dla dzieci- ja nic nie kupuje, bo mam po synku całą wyprawkę, on ma tyle ciuchów, że nowe chowam w kartony, bo nie zużywa. A dla dziewczynki nie kupujeę, bo nie nie wiem co będzie.
Ale sobie kupiłam 2 sukienki po 10 zł- jedna na teraz na ramiączkach, a druga luźniejsza na jesień:)

Jak mija Wam dzień? ja byłam dziś na badaniach rano- mocz, krew. padnieta jestem i głodna po powrocie cały czas. Ale mam ochotę na konkretne jedzenie- jajecznica, jakieś kanapki, a nie słodkie.
W lidlu jest wyprzedaż ciuchów- dla dzieci- ja nic nie kupuje, bo mam po synku całą wyprawkę, on ma tyle ciuchów, że nowe chowam w kartony, bo nie zużywa. A dla dziewczynki nie kupujeę, bo nie nie wiem co będzie.
Ale sobie kupiłam 2 sukienki po 10 zł- jedna na teraz na ramiączkach, a druga luźniejsza na jesień:)
Pochwal sie zakupem :)

Ja z niecierpliwością czekam na wizytę, mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze. Czas mi się strasznie dłuży. Wizyta o 16.30.

reklama
Do góry