reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Polola u nas to samo :( nie mam do niego sily I cierpliwosci przez co zrobil sie mega niegrzeczny... ale ja naprawde nie umiem :(
Smutno mi,że z powodu jednego dziecka w brzuchu zaniedbuje drugie.. on tego nie rozumie :( mam nadzieję,że ten okropny okres szybko się skończy i za kilka dni pełna sił będę z nim latac na lody czy plac zabaw.. albo może już pójdę za zwolnienie dla świętego spokoju..

reklama
Smutno mi,że z powodu jednego dziecka w brzuchu zaniedbuje drugie.. on tego nie rozumie :( mam nadzieję,że ten okropny okres szybko się skończy i za kilka dni pełna sił będę z nim latac na lody czy plac zabaw.. albo może już pójdę za zwolnienie dla świętego spokoju..

Tez zaczelam o tym myslec... nie chce zeby Czul sie zaniedbany. Bo jest moim calym swiatem

Oj no to mialaś cieżko. Moja przyjaciólka też miała cięzki pród i vaacum. I długo nie mogła sie zdecydowac na kolejne. I jak juz zaszla w ciaże to powiedziala, ze tylko cesarka. I tak miala wskazanie z cisnienia u była zadowolona z cesarki.

Ja mialam ciezki sn (ale urodziłam sama nikt mi nie wypychał dziecka, ani vaacum nie było, ale i tak byłam nieźle poharatana, lekarz sie pytał czy ja zrosty mialam, a nic mi otym nie wiadomo) i też długo dochodzilam do siebie. Drugi poród z 5 godz. partych a potem na stół i mi bylo cieżko po cesarce dojść do siebie, chociaz nie tragicznie.
A teraz nie wiem, ale chyba chcialabym sprobować sn, jesli nie bedzie przeciwskazań.
Pierwszy poród tez trauma . Wypychanie mojego gigancika. Długa rekonwalescencja .
ChciałAm druga mieć cesarke.
Ale pospieszalski synek nie dał mi wyboru . Drugi był szybki i sprawny .
W obu przypadkach byłam nacinana

Tez zaczelam o tym myslec... nie chce zeby Czul sie zaniedbany. Bo jest moim calym swiatem

Ja mam wakacje, ale też nie wiem co będzie od września, najgorsze, że robię staż i jak będę za długo na zwolnieniu to mi się przerwie i będę musiała zaczynać od nowa.

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. Czy ma ktoś segregator mamaginekolog i czy wydaje się być ok? I zastanawiam się też nad jestem dzieckiem.
Anita1990 co sądzisz? Dostałaś już swój?

2. Na jakie badania prenatalne się umawianie czy tylko usg genetyczne czy z testem FMF (biochemiczne z krwi)

[QUOTE="Allyce, post:

Dziewczyny mam dwa pytania:
1.
Anita1990 co sądzisz? Dostałaś już swój?

2. Na jakie badania prenatalne się umawianie czy tylko usg genetyczne czy z testem FMF (biochemiczne z krwi)[/QUOTE]

Jakbym czytala o sobie! Tez mam staz zaczety wiec musze przepracowac chociaz pare miesiecy. Ale teraz zaczynam sie tego bac. Poki co tez wakacje ale mamy gosci z Niemiec I ciezko z czasem.

Segregator jest swietny! Ja jestem zadowolona :) taki gadzet ale bardzo fajna. Pediatryczny tez kupie ale pozniej.

Usg prenatalne umowilam na 22.08 razem z testem pappa wtedy wynik jest bardziej wiarygodny :)

Hey dziewczyny my dopiero wstajemy córeczka naszczescie lubi też pospać sobie narazie oprócz senność nic mi nie dolega mam nadzieję że 2 ciąża będzie tak jak pierwsza tylko brzuszek rósł.. Pozdrawiam i miłego dnia

Cześć dziewczyny, u mnie tez spadek formy w tym 8 tyg... męczą mnie mdłości, mega słaba jestem i do tego jestem przeziębiona :/ muszę się ratować domowymi sposobami... dziś ostatni dzień męczarni czyli pracy (na szczęście z domu) i przyszły tydzień urlop. W końcu trochę odpocznę. Mam nadzieje, ze to przeziębienie mi szybko przejdzie... ogolnie z domu w tym tyg nie planuje wychodzić, będę leżeć i się kurować.

reklama
Właśnie wracam ... jestem szczęśliwa, już myślałam że wszystko stracone , za 4tyg następna wizyta . Wyszly mi przeciwciała, mąż musi się zgłosić na badanie krwi .
Wychodzi 7+3 czyli 3 dni do tyłu według OM serduszko już jest
20190719_095834.jpeg

Do góry