reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Byłam nieplanowana :hmm:. Tata nie raz mi mówił ze mama przeplakala całą ciążę. Życie. ..
Przykre, nigdy bym nie mowiła takich rzeczy dziecku[emoji17] ale ja w ogole mam inne podejscie, dla mnie dziecko to cud i bym sie cieszyła nawet jakby nie było planowane.

A moja siostra jest równy rok ode mnie młodsza [emoji28] więc to niedogadanie nie zależy od róznicy lat. Przynajmniej nie głownie.

reklama
Dziewczyny temat moze mega odlegly ale gdybyscie mialy wybrac co byscie wolaly rodzic poprzez cc czy sn ? Albo moze sa kobitki ktore maja porownanie?

Ja pierwszy porod mialam katastrofe. Mialam krwotok I macica nie wrocila na swoje miejsce (mechaniczne sprowadzanie) a corcia byla wyciagana Vacum I powiem Wam ze mega sie boje chociaz jeszcze kuuupa czasu...

Dziewczyny temat moze mega odlegly ale gdybyscie mialy wybrac co byscie wolaly rodzic poprzez cc czy sn ? Albo moze sa kobitki ktore maja porownanie?

Ja pierwszy porod mialam katastrofe. Mialam krwotok I macica nie wrocila na swoje miejsce (mechaniczne sprowadzanie) a corcia byla wyciagana Vacum I powiem Wam ze mega sie boje chociaz jeszcze kuuupa czasu...
Ja panicznie bałam się cesarki. Córka długo nie chciała się główka obrócić w dół i już mi lekarz chciał termin ustalać ale się nie zgodzilam. Na szczescie w pore sie obrocila. Rodzilam 12 godzin ale nie nacinali mnie i ogolnie nie bylo najgorzej. Po porodzie mogłam nawet na tańce iść tak dobrze się czułam. Ale poród porodowi nie równy więc jakbym miała takie doświadczenia jak Ty to pewnie myslalabym o cc. Modle sie by druga ciaza i porod byly takie jak w pierwszej ciąży :-) no może poród o połowę choć krótszy.

Wydaje mi się że jak miałaś takie komplikacje przy poprzedniej ciąży to u cb cc..ale może się mylę. Ja miałam cc rok temu i nie wspominam dobrze chciała bym spróbować teraz SN ale z tego co słyszałam to raczej w takim odstępie jak rok przy następnej ciąży robią cc

Oj no to mialaś cieżko. Moja przyjaciólka też miała cięzki pród i vaacum. I długo nie mogła sie zdecydowac na kolejne. I jak juz zaszla w ciaże to powiedziala, ze tylko cesarka. I tak miala wskazanie z cisnienia u była zadowolona z cesarki.

Ja mialam ciezki sn (ale urodziłam sama nikt mi nie wypychał dziecka, ani vaacum nie było, ale i tak byłam nieźle poharatana, lekarz sie pytał czy ja zrosty mialam, a nic mi otym nie wiadomo) i też długo dochodzilam do siebie. Drugi poród z 5 godz. partych a potem na stół i mi bylo cieżko po cesarce dojść do siebie, chociaz nie tragicznie.
A teraz nie wiem, ale chyba chcialabym sprobować sn, jesli nie bedzie przeciwskazań.

reklama
Ja panicznie bałam się cesarki. Córka długo nie chciała się główka obrócić w dół i już mi lekarz chciał termin ustalać ale się nie zgodzilam. Na szczescie w pore sie obrocila. Rodzilam 12 godzin ale nie nacinali mnie i ogolnie nie bylo najgorzej. Po porodzie mogłam nawet na tańce iść tak dobrze się czułam. Ale poród porodowi nie równy więc jakbym miała takie doświadczenia jak Ty to pewnie myslalabym o cc. Modle sie by druga ciaza i porod byly takie jak w pierwszej ciąży :-) no może poród o połowę choć krótszy.
Podobno w wiekszosc przypadkow drugi porod jest szybszy :)

Do góry