Obejrzałam właśnie tez wiele filmików na yt w których dziewczyny polecają ten sposób+smarowanie pupy zwykłym właśnie kremem do ciała co któraś pieluszkę. Podobno super sposób na unikanie odparzeń- a przynajmniej jakiś częstych...ogólnie od dluSEgo czasu jakoś sprawdzam etykiety na kosmetykach i unikam sama tych które maja takie długie i straszne składy... wiadomo- wszystkiego nie unikniemy ale chociaż trochę można.
Co do pampersów tez właśnie kupuje dwa różne opakowania - do sprawdzenia czy będą Ok. Jedne kupiłam Dady a drugie bambiboo. Podobno te drugie są bez jakiegoś wkładu żelowego który powoduje częste uczulenia. Liczę na to ze będą to dada jednak. Ale zobaczymy co los przyniesie.
Co do maści , kremów z cynkiem do pupy w przypadku odparzeń - ja narazie kupuje tylko masc linomag - doszłam do wniosku ze jeśli się będzie coś działo to zawsze można dokupić ... akurat mam to szczęście i nie daleko aptekę 24h/dobę. Wiec może stad mój spokój w tym temacie
bo sama sobie się trochę dziwie - zazwyczaj lubię mieć wszystko pod ręka
Dzięki za polecenie mleczka, trochę właśnie Myslalam o tej firmie. I chyba się faktycznie na nią zdecyduje.
Czyli do płukania prania dla dzieci nic nie dajecie?
Ja akurat z tym octem tak do każdego prania do tej pory dawałam bo miałam niesamowity problem z zapachem z pralki.
mnóstwo jakiś odświeżaczy, środków czyszczących próbowałam używać, a zapach z pralki jak był okropny tak był. Mimo ze pralka jakaś nie jest stara. Odkąd zaczęłam używać tego octu do większości pran jakie robię problem nieprzyjemnego zapachu minął .... stad moje pytanie. Jeadnak jak upiorę co Któreś pranie bez niego to myśle ze nic się nie stanie teraz