reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

leukocyty u mnie 16, norma do 10. Ostatnio było 13... Limfocyty 15, 3 norma od 25... W rozmazie limfocyty 19 a norma od 25. Crp 0,61 gdzie norma do 0,5 wiec mysle że spoko.
Ja przed przeziebieniem miałam też leukocyty 13, więc te 16 to pewnie przez przeziębienie. A erytrocyty i hematokryt mam delikatnie obniżony, a limfocyty znowu podwyższone niezancznie. I lekarz mówił że morgologia okej ;)

reklama
A mialyscie mocz ostatnio badany? Mój ma ph 8 i fosforany a nie powinno ich być. Lekarz mówił, że mam dużo pić, a ph się też nie martwić bo i w pochwie jest inne teraz ph i ogólnie ciąża ma na to wpływ. Myślę, że chyba mogę mu uwierzyć ;)

A mialyscie mocz ostatnio badany? Mój ma ph 8 i fosforany a nie powinno ich być. Lekarz mówił, że mam dużo pić, a ph się też nie martwić bo i w pochwie jest inne teraz ph i ogólnie ciąża ma na to wpływ. Myślę, że chyba mogę mu uwierzyć ;)
Ja mam ph 7 i właśnie fosforany weszły dzissiaaj pierwszy raz. Dużo pije, myślę że jak krwi czy leukocytow czy bakterii niee ma to ok. A. Bierzesz może hepaarynee?

Tez czasem pH moczu wychodziło mi 8 - podobno normalne są takie wahania w ciąży :) później spadło samo :) miałam tez w podobnym czasie posiew robiony z moczu i był Ok.

Ojciec małej jest mocno drobniejszy... Ma 156 cm wzrostu i waży 50 kg hahah. Tylko, że genetyk mówił że to nie może być rodzinne, bo każdy płód powinien sie tak samo rozwijać. Ja mam nadzieję, że będZie niska i drobna jak mąż a nie jakaś chora ;)
Trochę dziwne jak dla mnie to co ten lekarz mówi, że niby różnice genetyczne rozwijają się dopiero po urodzeniu 🤔😋 wg tego co mówi, każde dziecko w określonym wieku powinno rodzić się o tej samej wadze 😁😂 a przecież wiemy że to nie prawda!
...No chyba że mu chodzi o dysproporcje 🤔

reklama
Do góry