reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
A mam jeszcze pytanko : czy wy tez macie czasami uczucie jakby rozpierania od środka ? Czasami kłucia ? Pachwiny mnie ciągną , ale tak jest od 2 trymestru a teraz jakby właśnie takie rozpieranie . I to dość wysoko , bo nad pępkiem .
Czy to normalne ?

Dziewczyny, właśnie mi się przypomniało -porost islandzki pięknie ściąga śluz z oskrzeli płuc... Oczywiście najlepiej robić napar i pić ( a nie w formie stropów czy tabletek).Znam wiele osób którym mega pomogło gdy przez kilka miesięcy nic nie pomagało.
Mnie pobolewa w prawej pachwinie, ale termin mam na 1 kwietnia więc jestem w stosunku do Waszych objawów mocno do tyłu
Wypieranie, czuje tylko jak się dziecko stawia spina, wtedy też macica się stawia...mało przyjemne😉🤔
Kilkanaście lat temu zalecali nospe ...teraz chyba już nie jest tak łatwo zalecana i rekomendowana. Ponoc ma wpływ na wymowę dziecka (u nas i u szwagierki dziecka to się sprawdziło)

Dziewczyny, właśnie mi się przypomniało -porost islandzki pięknie ściąga śluz z oskrzeli płuc... Oczywiście najlepiej robić napar i pić ( a nie w formie stropów czy tabletek).Znam wiele osób którym mega pomogło gdy przez kilka miesięcy nic nie pomagało.
Mnie pobolewa w prawej pachwinie, ale termin mam na 1 kwietnia więc jestem w stosunku do Waszych objawów mocno do tyłu
Wypieranie, czuje tylko jak się dziecko stawia spina, wtedy też macica się stawia...mało przyjemne[emoji6][emoji848]
Kilkanaście lat temu zalecali nospe ...teraz chyba już nie jest tak łatwo zalecana i rekomendowana. Ponoc ma wpływ na wymowę dziecka (u nas i u szwagierki dziecka to się sprawdziło)

Mam właśnie ten syrop - kończę buteleczkę .
Nie powiem na początku pomógł na dwa dni , ale potem kaszel wrócił ze zdwojoną siłą , ale może to u mnie , bo zaatakowała mnie poważniejsza infekcja. Ale zaciekawilaś mnie tym naparem . Zapytam jutro o susz z porostu w aptece , chyba , że dostępne są herbaty .
Mi tez lekarka kazała od początku właśnie w razie skurczy brać nospe - kupiłam , ale opakowanie leży nietknięte , bo jakoś nie było potrzeby .
Chociaż wiele moich koleżanek brało ją w ciąży

Mam właśnie ten syrop - kończę buteleczkę .
Nie powiem na początku pomógł na dwa dni , ale potem kaszel wrócił ze zdwojoną siłą , ale może to u mnie , bo zaatakowała mnie poważniejsza infekcja. Ale zaciekawilaś mnie tym naparem . Zapytam jutro o susz z porostu w aptece , chyba , że dostępne są herbaty .
Mi tez lekarka kazała od początku właśnie w razie skurczy brać nospe - kupiłam , ale opakowanie leży nietknięte , bo jakoś nie było potrzeby .
Chociaż wiele moich koleżanek brało ją w ciąży
Apteki coraz rzadziej niestety mają zioła w sprzedaży. Trzeba szukać w sklepach zielarskich lub że zdrowa żywność. Jeżeli jesteś z Warszawy przy placu Zbawiciela jest sklep firmowy Dary Natury- tam mają wszystko

A mam jeszcze pytanko : czy wy tez macie czasami uczucie jakby rozpierania od środka ? Czasami kłucia ? Pachwiny mnie ciągną , ale tak jest od 2 trymestru a teraz jakby właśnie takie rozpieranie . I to dość wysoko , bo nad pępkiem .
Czy to normalne ?
Ja też tak mam. Myślałam na początku, że ro pępek mnie boli, ale wraz z upływem czasu ten ból przesuwal się nad pepkiem. Jak tak się macacam to macica jest coraz wyżej ;)

Ko
Byłam na usg 3 trymestru, zdjęcia jak zwykle nie mam, przynajmniej ładnego bo mała była źle ustawiona. Waży 1400g czyli za mało jak na 31 tc
Ale ilee za. Mało? Przepływy sprawdzali? Czy po prostu będzie Drobna? Naa polowkowych na usg czekały dwiie laaski które miały hipotrofie i ich dzieci w 34 miały 1400 g

reklama
Do góry