reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ciężko powiedzieć przedwczoraj wlasniee w nocy od kaszlu bardzo rozbolał mnie brzuch, rano no łazienki dojść nie mogłam bo te więzadła tak się obciążyły, pojechałam na świąteczną pomoc. Lekarka powiedziała, że właśnie antybiotyków ani leków mi niee da bo ryzyko musi być mnieejssze nizz zagrożenia a u mnie w płucach i gardle czysto. Zapytałam czy mogę mieć skurcze albo czzy szyjka siię może skrocic to powieedziała, że niee spotkała się z. Takim przypadkiem jeszcze... W nocy był dramat, prawie nie spałam, rano też do się słabo czułam i niee mogłam powstrzymać kaszlu, w ciągu dnia w miarę ok teraz na noc siię zaczyna wiec nie wiem co przyniesie noc :) zaczyna też mnie bolec głowa, jakby wlasniee od zatok. Ehh w. Piątek mam ginekologa i maam nadzieję że nic się nie rozwarlo no bo to naprawdę takaa siła jak kaszle i ból

Madzia jak nocka ? Dało ci spać ?
Ja nawet ok - natarłam się amolem i jakoś przespałam noc .

reklama
Madzia jak nocka ? Dało ci spać ?
Ja nawet ok - natarłam się amolem i jakoś przespałam noc .
Dziękuję że pytasz :) nawet okeej, kilka razy się budziłam alee zaraz zasypiałam :) rano mussiaalaam wstać na pobranie krwi i bo jutro endokrynolog a w piątek ginekolog, zrobiłam crp zobaczymy czy coś wyjdzie powwaznieejsszego, w samochodzie były ciężko siee wykaaszleć. Teraz w miarę okeej i mamm naadzieejee, że już puszcza. Jakk ssiee czujeesz?

Dziękuję że pytasz :) nawet okeej, kilka razy się budziłam alee zaraz zasypiałam :) rano mussiaalaam wstać na pobranie krwi i bo jutro endokrynolog a w piątek ginekolog, zrobiłam crp zobaczymy czy coś wyjdzie powwaznieejsszego, w samochodzie były ciężko siee wykaaszleć. Teraz w miarę okeej i mamm naadzieejee, że już puszcza. Jakk ssiee czujeesz?

No to super - oby w końcu zaczęło przechodzić .
Ja jakoś tez w miarę - właśnie mija tydzień jak się męczę , ale troszkę jakby zaczęło przechodzić . Chociaż nie mówię głośno , żeby nie zapeszyć .
Myśle , że wstrzymam się z antybiotykiem do weekendu . Może w końcu przejdzie .
Ciekawa jestem jakie ci CRP wyjdzie ?

No to super - oby w końcu zaczęło przechodzić .
Ja jakoś tez w miarę - właśnie mija tydzień jak się męczę , ale troszkę jakby zaczęło przechodzić . Chociaż nie mówię głośno , żeby nie zapeszyć .
Myśle , że wstrzymam się z antybiotykiem do weekendu . Może w końcu przejdzie .
Ciekawa jestem jakie ci CRP wyjdzie ?
No tydzień to w normalnym niee ciążowy stanie to nawet niee długo na prrzezieebieeniee nam się w tej ciąży tak dluzy i boimy się zarazków. Maam nadzieję, że już nas odpusszcza. Damm znając jaak odbiorę :)

@Feline88, @Magda0909 nie wiem konkretnie ile za mało, ale lepiej jakby miała tak jak jest średnia czyli ok 1.7 kg. Jest na 7 percentylu (powinna być od 10 do 90 percentyla)chyba to tragedii nie ma, ale wiadomo człowiek chciałby żeby było wszystko książkowo. Ma za krótkie cały czas ręce i nogi o kilka tygodni, brzuszek troche też za mały. Za to głowa od 3 tyg o tydzień za duża. Genetyk podejrzewa jakiś tam zespół, ale ja mam nadzieję, że ona będzie takiej budowy po prostu, po mężu i jego rodzinie ;) Przepływy okej, jedna tętnica maciczna zwezona. Zastawka się już domknęła, wiem od kardiologa ;)

I w ogóle jak miałam koło połowy ciąży okropne bóle jelit związane z zaparciami, tak teraz na odwrót. Długo nie mogę przebywać poza domem bo wiadomo. A i dalej mam brać magnez, luteine i duphaston, bo moja szyjka ma 2.4 cm.

@Feline88, @Magda0909 nie wiem konkretnie ile za mało, ale lepiej jakby miała tak jak jest średnia czyli ok 1.7 kg. Jest na 7 percentylu (powinna być od 10 do 90 percentyla)chyba to tragedii nie ma, ale wiadomo człowiek chciałby żeby było wszystko książkowo. Ma za krótkie cały czas ręce i nogi o kilka tygodni, brzuszek troche też za mały. Za to głowa od 3 tyg o tydzień za duża. Genetyk podejrzewa jakiś tam zespół, ale ja mam nadzieję, że ona będzie takiej budowy po prostu, po mężu i jego rodzinie ;) Przepływy okej, jedna tętnica maciczna zwezona. Zastawka się już domknęła, wiem od kardiologa ;)
Aż sprawdziłam w aplikacji jaką jest waga dla tego wieku ciąży
30 tc 1500
31 tc 1700
Więc te 1400 nie jest jakoś mocno niepokojące chyba... Może jest drobniejsza? Ktoś z Was jest drobnej budowy ciała?
lekarz powiedział jednoznacznie że jest coś nie tak w związku z taką wagą?
te wagi to też pewnego rodzaju symulacja- na różnych sprzętach może różnie wychodzić

leukocyty u mnie 16, norma do 10. Ostatnio było 13... Limfocyty 15, 3 norma od 25... W rozmazie limfocyty 19 a norma od 25. Crp 0,61 gdzie norma do 0,5 wiec mysle że spoko.

reklama
Aż sprawdziłam w aplikacji jaką jest waga dla tego wieku ciąży
30 tc 1500
31 tc 1700
Więc te 1400 nie jest jakoś mocno niepokojące chyba... Może jest drobniejsza? Ktoś z Was jest drobnej budowy ciała?
lekarz powiedział jednoznacznie że jest coś nie tak w związku z taką wagą?
te wagi to też pewnego rodzaju symulacja- na różnych sprzętach może różnie wychodzić
Ojciec małej jest mocno drobniejszy... Ma 156 cm wzrostu i waży 50 kg hahah. Tylko, że genetyk mówił że to nie może być rodzinne, bo każdy płód powinien sie tak samo rozwijać. Ja mam nadzieję, że będZie niska i drobna jak mąż a nie jakaś chora ;)

Do góry