Smutno mi bardzo jak czytam o Waszych poronieniach, ważne, że sie nie poddałyście i trzymam za Nas wszystkie mocno kciuki. Ja mam wizytę dopiero 18.07 wiec jeszcze trochę. W pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie w 8 miesiącu, co bylo szaleństwem, ale czułam się naprawdę dobrze. Teraz przy dwulatce nie wiem jak to bedzie
reklama
alita6
Fanka BB :)
Witaj, i ja też 26.05, ja mam 5+1. Ale jeszcze się okaże na usg. To słabo, że tak długo czekaja, przecież tyle rzeczy moze sie wydarzyć[emoji53]Witam wszystkie przyszłe mamy bardzo cieszę się że jest takie forum, jestem w Norwegii i to forum będzie dla mnie bardzo pomocne, mam nadzieję w zeszłym tygodniu pojawiły się na teście dwie kreski to moja pierwsza ciąża. Nie wiem dokładnie jak oblicza się ciąże ponieważ jedne kalkulatory pokazują 5t2d lub 6t7d, ostatnia miesiączka 26.05. Mam ból w jajnikach szczególnie w jednym z lewej strony. Ból w podbrzuszu wieczorami i senność będę dzisiaj próbować wymusić badania, lecz w Norwegii są bardzo za natura i wcześniej niż 11 tydzień ciężko wymusić o jakie kolwoek badanie ;(
Agunia1401
Moderator
Cześć Alita tak niestety, dzisiaj chce się czegoś dowiedzieć, koleżanka doradzała żeby poudawać że się źle czuje to wyślą na badania, ale już chyba nie muszę siedzę 6h u lekarza i dalej mnie nie przyjął nie wiem o co chodzi ale tracę nerwy i zaczyna się źle czuć, chyba pierwsze mdłości.Witaj, i ja też 26.05, ja mam 5+1. Ale jeszcze się okaże na usg. To słabo, że tak długo czekaja, przecież tyle rzeczy moze sie wydarzyć[emoji53]
Agunia1401
Moderator
Co do poronien, wiem że to niezależne od żadnej kobiety, czytam komentarze i jestem pełna podziwu ze tak dajecie radę. Ja jeszcze nikomu oprócz mężowi i koleżance stąd nie mówiłam, może nawet nie dlatego żeby nie zapeszac ale ze strachu, że jeżeli coś się stanie to żebym mogła to sama przeżyć z mężem, a nie rozpamietywala to moja cała rodzina, moja mama tak czeka żeby być w końcu babcia, chyba bardziej niż ja mama, I dla niej to by było za dużo. Mam nadzieję że wszystkie damy radę i za 8 miesięcy będziemy się cieszyć naszymi maluszkami
Mała.czarna
Też miałam takie podejście ale wolałam uniknac potem tekstów typu " oooo to twoja pierwsza ciąża" itpCo do poronien, wiem że to niezależne od żadnej kobiety, czytam komentarze i jestem pełna podziwu ze tak dajecie radę. Ja jeszcze nikomu oprócz mężowi i koleżance stąd nie mówiłam, może nawet nie dlatego żeby nie zapeszac ale ze strachu, że jeżeli coś się stanie to żebym mogła to sama przeżyć z mężem, a nie rozpamietywala to moja cała rodzina, moja mama tak czeka żeby być w końcu babcia, chyba bardziej niż ja mama, I dla niej to by było za dużo. Mam nadzieję że wszystkie damy radę i za 8 miesięcy będziemy się cieszyć naszymi maluszkami
Mała.czarna
a jaka miałaś w piatek?Ja tez się przeraziłam waszych opowieści
Ale odebrałam właśnie betę i jest 277 wiec przyrost duży od piątku. Ulżyło mi
Anita1990
moderatorka
a jaka miałaś w piatek?
93
Czy robiłaś w tym czasie też betę? Jestem ciekawa jaki jest jej poziom przy tak wyraźnej drugiej kresce
Dolączę do ciebie, ja też dziś testowałam. Test robiłam po powrocie z pracy i nie jest to cień termin wychodzi 3-4 marzec.
reklama
Mała.czarna
a z ciekawości chodzicie prywatnie czy na NFZ?