Mała czarna, jesteś jeszcze młoda i z tego co widzę nie masz problemu z zajściem, woec spokojnie nie martw się, będzie wszystko dobrze. Ja mam niestety gorsza sytuacje, jestem starsza, mam mega problemy z zajściem i te strasznie pragnę już dzidziusia. Mamy już mieszkanie, super prace oboje, budujemy dom, a dzidziusia dalej brak26 lat. Tak tak pierwsza ciążę straciłam pod koniec lutego. 01.03.19 miałam zabieg robiony. Co innego gdybym już miała upragnionego dzidziusia
reklama
Też się nad tym zastanawiałam i zastanawiam do dzisiaj ...Kurcze to jest takie niesprawiedliwe że jakieś patologie od tak zachodza w ciążę, nie chodza do gin i rodza zdrowe dzieci.. A my lekarze, wizyty, leki, najlepsze kwasy foliowe. Chcesz dać dziecku wszystko czego będzie potrzebowalo a nie możesz go mieć
sandawilla
Fanka BB :)
Mala czarna trzymam kciuki.
Anita1990 również powodzenia
U mnie narazie wiem tylko mąz. Tak jak i o wcześniejszym poronieniu w 9tc nikt nie wiedział.
Teraz zamierzam powiedzieć po pierwszej wizycie.
U mnie narazie wiem tylko mąz. Tak jak i o wcześniejszym poronieniu w 9tc nikt nie wiedział.
Mala czarna trzymam kciuki.
Ja własnie mam dylemat kiedy, ale chyba im szybciej, tym lepiej, bo co to zmienia tak naprawdę.
sandawilla
Mnie to już nosi. ..aby wszystkim powiedzieć. ..ale niech najpierw lekarz potwierdzi dobre wiadomości :-)Ja własnie mam dylemat kiedy, ale chyba im szybciej, tym lepiej, bo co to zmienia tak naprawdę.
Kinderka88
U mnie wie maz i moja mam reszcie powiemy po 1 usg jak będę wiedziała ze jest serduszko
Agunia1401
Moderator
Mała.czarna niczym się nie przejmuj, dawniej co medycyna była zacofana moja mama z tatą 6 lat się o mnie starali, lekarze rozkladali ręce, raz poronila chyba bo lekarze sami nie wiedzieli czy poronienie czy okres się spóźnił, lekarze mówili że nie będą mieć dzieci a jest nas trójka, jestem najstarsza i mama rodziła 31, 35 I 38 lat miała, 26 to jesteś młodsza rok odemnie glowa do góry
Agunia1401
Moderator
Jest ciężko bo wokół mnie same "ciężarówki" u mnie wiedzą dwie osoby w no, jakby się coś działo maja mi pomóc, mąż i dwie kolezanki co så w ciąży też, rodzina się dowie jak będę w Polsce, nie chce ich nerwów dodatkowo, telefonów co 2h, i stresu jak ja przeżyje jazdę do Polski samochodem i promem.
Ja w drugiej ciąży (pierwszej straconej) powiedzialam wielu osobom. Od niektórych dostałam mega wsparcie w najgorszych chwilach od innych totalny brak. Więc w trzeciej ciąży (też straconej) powiedziałam już tylko tym od których miałam wsparcie za pierwszym razem. Teraz czwarta ciąża narazie czekam, chce zobaczyć serduszko. W pracy powiedziałam bo tak wyszło ale gdyby nie daj Boże coś poszło nie tak to i tak muszą wiedzieć bo pójdę na wolne pewnie. Jednak mam nadzieję że będzie wszystko ok i powiem wybranym może już jak zobaczę serduszko a całemu światu dopiero pewnie 20 tygodnia jak już mam nadzieję będę spokojniejsza.
reklama
Wiesz może lepiej powiedzieć wcześniej żebyś się tym nie musiała stresować i miała odpowiednie wsparcie. Ja powiedziałam i mam lepiej. Np powiedział że jak mi to pomoże to mogę pracować w domu ile się da zamiast przychodzić do biura (wiem że u Ciebie to niemożliwe ale to taki przykład ze jestem lepiej traktowana).No i dobrze, ze powiedziałas. Takie tajemnice działają stresująca, ja sama rozwazam KIEDY powiedziec :/
U mnie tez wiedzą, ze mam białaczkę i jedno poronienie za sobą. Moja sytuacja takze jest "inna".