reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja to bym im 4 chciała mimo że samą ciążę za każdym razem fatalnie przechodzę [emoji6]
Ale tz ma inne zdanie, ponad 2 lata go na 3 namawialam, mimo że sam z wielodzietnej rodziny [emoji6]

reklama
Ja mysle, ze tesciowie sie po prostu bardzo ciesza na mysl o wnuku :) a co do zabierania wnuka do siebie to moja tesciowa zabiera synka w srode rano i odwozi do mnie w czwartek wieczorem. Teraz sroda to najlepszy dzien tygodnia, bo mamy z mezem czas dla siebie, na nicnierobienie albo jakies wyjscie do restauracji. No i w koncu mozna sie wyspac, bo normalnie synek budzi sie 1-2 razy mimo prawie 3 lat na karku.
Jak masz dobre układy z teściami to całkowicie rozumiem. Ja ze swoimi widzę sie raz na rok a jakbym mogła to w ogóle. Od początku nie widzieli mnie jako partnerki swojego syna i bardzo starali sie go do mnie zniechęcić. Jak to sie mówi, mam z nimi swoją przeszłość, dlatego wątpię czy będę skłonna im oddawać w wnuka, moze jak juz bedzie nastolatkiem i sam zdecyduje. To znowu zależy kto ma jakie układy z rodzina...

Ja mysle, ze tesciowie sie po prostu bardzo ciesza na mysl o wnuku :) a co do zabierania wnuka do siebie to moja tesciowa zabiera synka w srode rano i odwozi do mnie w czwartek wieczorem. Teraz sroda to najlepszy dzien tygodnia, bo mamy z mezem czas dla siebie, na nicnierobienie albo jakies wyjscie do restauracji. No i w koncu mozna sie wyspac, bo normalnie synek budzi sie 1-2 razy mimo prawie 3 lat na karku.
Jak mój Jasiek był malutki to się wkurzalam, że mieszkam z teściową bo chciała, żeby go codziennie do nich znosić na chwilkę..wkurzalo mnie to bardzo, bo po co im znosić dziecko miesięczne.. bez przesady. A teraz jak ma rok, a ja czasami się bardzo źle czuje w ciazy to czekam na nią aż tylko wróci z pracy i wezmie go na soacer albo na dół żeby się z nimi pobawil. Moi rodzice też chętnie już by go zabrali na noc do siebie, ale uważam, że jest jeszcze za malutki. Poza tym budzi się 2 razy w nocy na mleko. Jak będzie mi 2 latka to może się skuszę.

Jak mój Jasiek był malutki to się wkurzalam, że mieszkam z teściową bo chciała, żeby go codziennie do nich znosić na chwilkę..wkurzalo mnie to bardzo, bo po co im znosić dziecko miesięczne.. bez przesady. A teraz jak ma rok, a ja czasami się bardzo źle czuje w ciazy to czekam na nią aż tylko wróci z pracy i wezmie go na soacer albo na dół żeby się z nimi pobawil. Moi rodzice też chętnie już by go zabrali na noc do siebie, ale uważam, że jest jeszcze za malutki. Poza tym budzi się 2 razy w nocy na mleko. Jak będzie mi 2 latka to może się skuszę.
Ja tez lubilam.jak tesciowa zajmowala sie mlodym..konczylam szkole...potem praca..az nadszedł dzien gdy nie zauważyłam ze przejela kontrole nad moim eeee zyciem?:D...ja jako mama bylam na drugim planie...ale oczywiscie kwestia czlowieka....

Dziewczyny przypomnijcie mi kiedy zaczyna sie 2 trymestr? Na parentingu jest napisane, ze po 12 skonczonym tygodniu, ale z tego co pamietam to jest to raczej 13 albo 14 skonczony tydzien.

Dziewczyny przypomnijcie mi kiedy zaczyna sie 2 trymestr? Na parentingu jest napisane, ze po 12 skonczonym tygodniu, ale z tego co pamietam to jest to raczej 13 albo 14 skonczony tydzien.
W Norwegii 12 skończony tydzień, ciąża + 13 skończony tydzień, moja ginekolog w z Polsce powiedziała że skończony 14 tydzień ;) to zależne ;) ale dzieląc 40miesiecy na 3 wychodzi skończony 13 tydzień ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Ja tez lubilam.jak tesciowa zajmowala sie mlodym..konczylam szkole...potem praca..az nadszedł dzien gdy nie zauważyłam ze przejela kontrole nad moim eeee zyciem?:D...ja jako mama bylam na drugim planie...ale oczywiscie kwestia czlowieka....
Myśle, że moja teściowa dążyłaby dokładnie do tego samego :) Dlatego podejmuje działania prewencyjne. Z najważniejszych dla mnie rzeczy muszę jeszcze przed porodem obronić doktorat. Jeśli to się uda, to nie potrzebuje pomocy teściowej przy dziecku w żadnej mierze :)

reklama
U mnie po 5 latach pytań sie poddali ;) Zreszta przy jakichkolwiek próbkach takiej rozmowy zabijałam wzrokiem (szczególnie w przypadku rodziny mojego męża). Jesteśmy 7 lat po ślubie i na pewno dla swoich teściów nie będę mieć dziecka, choć juz liczą, ze bedą mogli zabierać wnuka do siebie :/ Jakby dziecko było jakaś
To NORMALNE ze dziadkowie chcą zabierać wnuki do siebie ;) czyli swoim rodzicom tez nie zostawisz dziecka na noc czy na pare godzin pod opiekę ?

Do góry