reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A mi ginekolog pewnie powie płeć koło 20 tyg dopiero. Mam tylko nadzieję, że maleństwo nie wda się w starszego brata i nie będzie na każdym usg się skutecznie zakrywać. [emoji23][emoji23]
Moj powiedzial ze pradopodobnie a wiadomo bedzie wlasnie od 16 tyg. Ale powiedzial i pokazal nam.. ze jak nie bedzie chlopak to on bedzie mocno zaskoczony. Ale najwazniejsze zeby zdrowe szczegolnie ze jestesmy juz po przejsciach

reklama
Moj powiedzial ze pradopodobnie a wiadomo bedzie wlasnie od 16 tyg. Ale powiedzial i pokazal nam.. ze jak nie bedzie chlopak to on bedzie mocno zaskoczony. Ale najwazniejsze zeby zdrowe szczegolnie ze jestesmy juz po przejsciach
No właśnie, najważniejsze, żeby było zdrowe, czego wszystkim nam tutaj tego życzę. [emoji4][emoji4]

Oczywiście życzę wszystkim oby płeć Waszych maluszków była taka jaka pragniecie :) aczkolwiek trochę chyba wszystkich ponosi :) wiem ze każdy chciałby już wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka ale najbardzej wiarygodne jest badanie usg w późniejszym czasie ok 20tygodnia . Oczywiście wiem ze jeśli jest super nowoczesny sprzęt lekarz powie w tak wczesnej ciąży jaka jest płeć aczkolwiek nadal jest to 50/50 ;) albo się uda albo nie . Osobiście miałam usg w 16 tyg. U super extra lekarza na najlepszym sprzęcie i był przekonany ze dziewczynka a za 4 tygodnie okazał się chłopczyk . Wiec dziewczęta cieszmy się ze dzieci są zdrowe :)
Ja traktuje każda teorię bardziej jak zabawę, nawet przez myśl mi przechodzi by poczekać z płcią do porodu jeśli będę na tyle cierpliwa. Ciuszki będę kupować neuyralne

Moja znajoma chodziła do ginekologa z dosyć dobrym sprzętem i już dosyć wcześnie jej powiedział, że będzie chlopak. Aż nagle w 8 miesiącu okazało się jednak, że to dziewczynka, a ona już sobie prawie całą wyprawkę pod chlopca zrobiła. [emoji16]
Ja prawie 13 lat temu rodzilam z koleżanką z szkoły i u niej przez całą ciaze mówiono jej że dziewczynka A więc pokój na różowo rolety itp nie mówiąc o sukieneczkach A w dzień porodu na USG dziewczynce wyrosło coś [emoji6] okazała się być chlopczykiem i rzeczywiście tak było [emoji4]

Bedemama a jaka listę maja dziewczyny usupelnic mamy jakąś listę na forum?
Nie martw sie, musi byc ok! Najgorsza jest ta niepewnosc, ale po usg na pewno wroci ci pogoda ducha.
oj jest :) tez czekam na kolejne usg, zeby tam wrzucic zdjecia haha.
Sprawdz tu:

Gratulacje dziewczyny :) moglybyscie uzupelnic nasza liste o ta informacje? Bedzie wtedy ladnie widac komu sie sprawdzilo przeczucie i kalendarz chinski ;)

Ja bym jak najbardziej wziela. Bedzie dumny duzy brat :)

Jejku straszna tragedia :(
Większość z was zna już płeć a my dalej czekamy :( a już tak bardzo bym chciała nadać imię maluszkowi :)
Ja wróciłam o 14 z pracy, tyle dokumentów przez początkiem roku, ze aż w szoku jestem. Co rok to więcej, zrobiłam młodemu kopytka z masłem i cukrem i teraz leżę i najchętniej bym spać poszła. Mam nieposprzątane ale nie mam siły sprzątać. Pół nocy spać nie umiałam i teraz padam...
Ja już przyzwyczajona że będzie Marcelinka I tak mówię do brzucha, ale co gorsze, poznałam dziewczynę dzisiaj w kolejce na badania w 9miesiacu juz, I co śmieszne w 13 tygodniu usłyszała że chłopak a w 22 tygodniu wyszło że penis znikł i jest dziewczynka, co rzadko tak bywa bo przeważnie jak chłopak to pewne a dziewczynki mogą się okazać facetem, bo na wczesnych badaniach można pomylić brzoskwinke z moszna ;)

Ja już przyzwyczajona że będzie Marcelinka I tak mówię do brzucha, ale co gorsze, poznałam dziewczynę dzisiaj w kolejce na badania w 9miesiacu juz, I co śmieszne w 13 tygodniu usłyszała że chłopak a w 22 tygodniu wyszło że penis znikł i jest dziewczynka, co rzadko tak bywa bo przeważnie jak chłopak to pewne a dziewczynki mogą się okazać facetem, bo na wczesnych badaniach można pomylić brzoskwinke z moszna ;)
Żeby nie było że będę zła jak się zmieni, dla mnie liczy się zdrowie, będzie jedynie szok jak się zmieni ;) a kiedy syn by mi wyrzucił że jak był w brzuchu to mu Marcelinka mówiłam.

reklama
Cześć! Ja wczoraj byłam na wizycie, u nas wszystko dobrze maluszek ma 7,5 cm :)

Mam tylko problem, bo lekarz na ból podbrzusza przepisał mi duphaston ot tak. Od 2 dni brzuch mnie nie boli i zastanawiam się czy brać to w ogóle. A duphaston mialyscie zlecony po jakos badaniach?

Hemoglobina też mi spadla o jedną jednostkę i też od razu żelazo, pomimo, że jestem powyżej normy. Chyba taki zapobiegawczy...

Nadrobić Was po dwóch dniach to 30 stron :)

20190831_062237.jpg

Do góry