reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Ja duphaston od poczatku biore na "wszelki wypadek" bo podobno nie zaszkodzi a moze pomoc. Jestem po jednej stracie. Badan nie wykonywalam zadnych, ale pamietaj ze jak juz go wezmiesz to nie mozna go tak ot odstawic bez konsultacji z lekarzem. A jakie masz wyniki morfologii ? Spadlo o 1 jednostke ale jest dalej w normie czy juz pod? tylko jeden parametr czy wiecej ? Ja na start mialam tez minimalnie ponizej hemoglobine erytrocyty i hematokryt (1-2 jednostki pod norma ) dostalam zelazo 2x dziennie. Pomoglo po 3 tyg wyniki w normie i jedno zelazo dziennie odstawilam bo mialam fatalne nudnosci po nim i czesto wymioty bezposrednio po zazyciu i wczoraj odebralam wyniki morfo i znow te trzy parametry spadly... a juz bylo dobrze. Jak pozostale Dziewczyny, macie jakis problem z morfologia ? ( wczoraj wystraszona tym ze spadly wyniki na nowo postanowilam brac zelazo wieczorem i po 2 tyg spokoju od wymiotow przytulalam miske :((( 14tyd )
Ja te dostałam w 13 tygodniu zapobiegawczo duphaston, w Norwegii nie miałam, 2 opakowania i kazał mi skończyć opakowanie i tyle. Ginekolog sprawdzała szyjke powiedziała że już mi nie trzeba. Ja wczoraj doczytałam że mam magnez który lykam 3 razy w ciągu dnia a wieczorem z witaminami i moje zyga nie wieczorne jest przez to.... Okazało się że witaminy mam wolnowchlaniajace magnez jest musujacy czy jakoś tak i to powoduje przytulanie kibelka... Woec teraz zrobię tak że magnez tylko rano a wieczorem witaminy. No nudności teraz w 15 tygodniu się spotengowaly zamiast zmniejszyć.

Hej kochane. Dziś z nocy dosłownie mini kropki ale takie jakby lekko zoltawe to wydaje mi się że to śluz... Na razie nic się nie dzieje leżę od wczoraj ale jutro i tak jadę na szpital na ginekologie bo mój lekarz ma dyżur niech zbada mnie i zobaczy czy z maluszkiem ok wszystko.. Nie będę musiała w poniedziałek lecieć prywatnie.

Boże jak wczoraj takie zaparcia nie mogłam się załatwić i coraz częściej mam z tym problem a jem zupy codziennie pije dużo wody z cytryna..

Boję się tylko jutro tego że znów będzie badał dopochwowo i sprawdzał i znów mi może podrażnic o ile te plamki były od wizyty to znów będę przeżywać no ale jak powie że tak ma być i z maluszkiem ok to się uspokoje, w poniedziałek rozpoczęcie roku jestem sama z córką także nie ma mowy żebym leżała nie wiadomo ile.. Okna moje są w takim opłakanym stanie no ale leżę puki mogę bo potem nie ma mowy o leżeniu. Dobrze ze mamy szkole blisko dosłownie 5 10 minut spacerkiem.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Powiedz lekarzowi żeby Ci zrobił przez brzuch, że się boisz dopochwowo, warunek musisz mieć pełny pecherz bo to pomaga lub jak będzie mu przeszkadzać każe iść Ci się wysikac I wrócić ale mi się to nie zdążyło.

Powiedz lekarzowi żeby Ci zrobił przez brzuch, że się boisz dopochwowo, warunek musisz mieć pełny pecherz bo to pomaga lub jak będzie mu przeszkadzać każe iść Ci się wysikac I wrócić ale mi się to nie zdążyło.

To nawet jak zrobi przez brzuch to i tak będzie badał szyjke bo tak ten śluz różowy będzie chciał zobaczyć i znów zruszy :( no nic ale pojade jutro zobaczymy co powie... Ja biorę tylko witaminy z kwasem foliowym bo nic się nie działo nie wiem już sama po wizycie nagle by było gorzej? :(

Mam całą twarz zsypana koszmar dekold jak na miesiączke normalnie... Włosy paznokcie w takim stanie że lepiej się nigdzie nie pokazywać no koszmar

Czy wy też tak przeczuwacie płeć?
A spicie w nocy ja dziś wogole nie mogłam zasnąć duszno mi i tylko na plecach lub lewy bok wogole nie mogę spać na prawym...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

reklama
Do góry