reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

[GROUP=][/GROUP]
Hej, wpadam z pytaniem o Wasze... Brzuchy :D macie już widoczne/powiększone? Wg OM mam dziś 13+1, a aktualnie nie mieszczę się w żadne jeansy... o_O w luźnej bluzce nie widać, ale przy obcislej sukience już od jakiegoś tygodnia zarysowuje mi się elegancki ciążowy brzuch... Na wadze od początku nie przytyłam nawet pół kilograma, więc to raczej nie od ciasteczek :p
Ma ktoś tak? Bo zaczynam wpadać w lekką paranoję, że to za szybko ;)
Ja już od dłuższego czasu mam brzuch widoczny, nie przejmuj się:p

reklama
Ale za to to chyba poprzwstawialy mi się trymestry, w 1 wszystko super nic mi nie było, teraz mam 13 tydzień i od 2 dni nie mogę jeść ciągle mnie muli ciągle tylko śpię i tragicznie się czuje i płacze o wszystko :(

Mi też brzuch wywalilo i to sporo a na wadze - 5 kg dziś się ważyłam. Ale brzucha nie ukryje już o spodniach które nosiłam mogę tylko pomarzyć założę normalnie na nogi i tylek ale ich nie zapne.
Hej, wpadam z pytaniem o Wasze... Brzuchy :D macie już widoczne/powiększone? Wg OM mam dziś 13+1, a aktualnie nie mieszczę się w żadne jeansy... o_O w luźnej bluzce nie widać, ale przy obcislej sukience już od jakiegoś tygodnia zarysowuje mi się elegancki ciążowy brzuch... Na wadze od początku nie przytyłam nawet pół kilograma, więc to raczej nie od ciasteczek [emoji14]
Ma ktoś tak? Bo zaczynam wpadać w lekką paranoję, że to za szybko ;)

Ja robiłam peelingi i maseczki normalnie. Muszę, bo inaczej to masakra... szczególnie jak leze i ta codzienna pielęgnacja pozostawia wiele do życzenia...
Piling enzymatyczny z ziaji do skóry wrażliwej tylko. Żadnych kwasów i pilingow złuszczający h nie używam używam. Czytałam że nie powinno się używać. Krem teraz też zamieniłam na jakiś najzwyklejszy z oliwka chociaż wiem że muszę znaleźć jakiś inny naturalny ale bez oliwki i olejków bo mam trądzik :( na poczku ciąży bardzo mnie wysypalo około 9 tygodnia zaczęło się poprawiać a teraz w sumie to szalu nie ma ale dramatu też nie.

Mysle, ze taki jednorazowy skok cisnienia nie powinien zaszkodzic. Gorzej, jakby zylo sie w permanentym stresie. Tez pamietam, jak kiedys poklocilam sie ostro z mezem. Myslalam, ze mi dziecko przez pepek z brzucha wyskoczy.
@Anita1990 jak tam dzisiaj sytuacja w domu? Mezus sie zreflektowal?

Nie tylko z wozkami jest taka sytuacja. Chcialam kiedys kupic tablet w Polsce, bo stwierdzilam, ze cena powinna byc nizsza albo porownywalna do tej w Holandii. Tablet okazal sie drozszy...az przykro sie robi.

Super jest ten wozek. Moze sie skusze.

Tak, jutro o 16:30. Pamietam, ze ty masz w okolicach 15:00 :) juz nie moge sie doczekac. Myslisz, ze tym razem bedziemy mialy usg przez brzuch czy dopochwowo? Z OM jutro bedzie 9t4d.
Ja miałam teraz pierwszy raz próbę dopochwowo, tak to 8 i 11 tydzień przez brzuch teraz 13 też lepiej przez brzuch było widać ;)

Mam pytanie do Was . Czy stosujecie w ciąży ? Peelingi enzymatyczne , kwasy, peelingi złuszczające na twarz i dekolt. ?
Strasznie mnie wysypuje
Ja zastosowała raz, przed weselem chciałam zeby dobrze makijaż się trzymał, może zastosuje za 2 tygodnie, ale odstawilam, żadnych kwasów itd nie wolno... Ja teraz kupiłam z bielenda enzymatyczny podobno można ale ja wolę odstawić.

reklama
Jezuu dziewczyny ja mnie plecy bolą spać nie mogę 3 rano a o 5 muszę wstać do pracy. Ból nie do wytrzymania wierce się i nie mogę sobie miejsca znalesc. Strasznie mnie boli na srodku pleców nie na dole nie u góry nie wiem co to może być. Jak by mi serce bilo dużo wolniej na plecach i przy każdym uderzeniu serca w tych plecach taki ból się rozchodzi że masakra jakaś. Chyba nie pójdę do pracy i zadzw do lekarza

Do góry