reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Ja mam thermomixa korzystam ale dla mnie bez szału drugi raz bym nie kupiła mam wielu znajomych i u nich tez sprzęt stoi i tyle.

Jeśli chodzi o korzystanie z przywilejów ciężarnych to korzystałam ale jak miałam mega brzuch i czułam się gorzej a tak noe korzystam i napewno nigdy bym nie poprosiła aby mi ktoś miejsca ustąpił ale to taki charakter mój.

Ja mam thermomixa korzystam ale dla mnie bez szału drugi raz bym nie kupiła mam wielu znajomych i u nich tez sprzęt stoi i tyle.

Jeśli chodzi o korzystanie z przywilejów ciężarnych to korzystałam ale jak miałam mega brzuch i czułam się gorzej a tak noe korzystam i napewno nigdy bym nie poprosiła aby mi ktoś miejsca ustąpił ale to taki charakter mój.
Ja mam podobnie z tymi przywilejami kobiet w ciąży raczej nie będę korzystać jakoś nie ego razem sobie tego..... Chyba że naprawdę będzie mi źle to i owszem.

M
ja mam od niedawna. Zakup zycia to prawda. Prpmo jest do 25 sierpnia..raty 0% na 36miesiecy
U mnie zakupem życia do domu okazał się odkurzacz robot. Nie wyobrażam sobie życia bez niego tak jak bez zmywarki. Najlepszy zakup ever, serio polecam. Codziennie czysto odkurzone nie robiąc nic. Rewelka

Ja sie wlasnie obawialam tego..przed ciaza ponad rok trenowałam silowo....dieta..i wgl....niestety jak sie przestanie cwiczyc..raz dwa sie przybiera...narazie stanęło w miare...alw przy kazdej ciazy duzo tylam...moze teraz az tak zle nie bedzie☺
A teraz juz w ogole nie cwiczysz? Ja dopiero zaczelam miesiac przed zajsciem w ciaze zeby w koncu zrzucic ostatnie kilogramy z pierwszej ciazy.
Dziewczyny, takie pytanie do Was:
Czy prosicie o ustąpienie miejsca w kolejce, w autobusie itp? Na tak wczesnym etapie ciąży nie widać, z drugiej strony ten pierwszy trymestr bywa czasem najtrudniejszy przez zawroty głowy i nudności.
Mnie jest teoche głupio się wpychać, chyba, ze naprawdę źle się czuję wtedy proszę.
Raz mi się zdarzyło, ze usłyszałam „a skąd mam wiedzieć, ze Pani jest w ciąży???”. Zatkało mnie, ale reszta autobusu wyzwala delikwenta od nieczułych gburów, mam nadzieje, ze mu głupio było [emoji23]
A może już czas zacząć nosić ciążowe spodenki żeby jakoś to podkreślić? Albo jakąś przypinkę, hm?
Swietni pasazerowie :) chyba nie za czesto mozna zobaczyc taki odzew bo ludzie wola odwrocic glowe i udawac, ze nie slysza.
Mi tez glupio bylo pytac w pierwszej ciazy a ludzie udawali, ze mnie nie widza nawet jak bylam w 9 miesiacu. Jak jechalam z mezem tramwajem albo autobusem do pracy to on zawsze sie upominal, bo az go nerwy niosly. Nie mowie o zwyklych miejscach, ale sa specjalnie wyznaczone dla kobiet w ciazy, inwalidow i osob starszych i moim zdaniem ustapienie takiego miejsca to obowiazek.
Ja na lotnisko się wpchalam bo kolejka była obłędna. Podeszłam z karta ciąży i nas musieli przepuścić ale miny nietęgie. W sklepach mam zamiar tez z tego korzystać. Takie nasze prawo
Na ktorym to bylo lotnisku? Tak samo jest z malymi dziecmi, obsluga powinna przepuscic na przod kolejki. Czasem z tego korzystam jak latam z synem. Nigdy nie mialam problemu z ominieciem kolejki, ale robie to tylko w ostatecznosci.
U mnie zakupem życia do domu okazał się odkurzacz robot. Nie wyobrażam sobie życia bez niego tak jak bez zmywarki. Najlepszy zakup ever, serio polecam. Codziennie czysto odkurzone nie robiąc nic. Rewelka
A nie wiesz jak taki odkurzacz radzi sobie z sierscia? Mam dwa dlugowlose koty i boje sie, ze robot sobie nie poradzi.

No to dałam czadu kanapka z masłem i miodem i zagryzlam sledziami :) hahaha

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

A teraz juz w ogole nie cwiczysz? Ja dopiero zaczelam miesiac przed zajsciem w ciaze zeby w koncu zrzucic ostatnie kilogramy z pierwszej ciazy.

Swietni pasazerowie :) chyba nie za czesto mozna zobaczyc taki odzew bo ludzie wola odwrocic glowe i udawac, ze nie slysza.
Mi tez glupio bylo pytac w pierwszej ciazy a ludzie udawali, ze mnie nie widza nawet jak bylam w 9 miesiacu. Jak jechalam z mezem tramwajem albo autobusem do pracy to on zawsze sie upominal, bo az go nerwy niosly. Nie mowie o zwyklych miejscach, ale sa specjalnie wyznaczone dla kobiet w ciazy, inwalidow i osob starszych i moim zdaniem ustapienie takiego miejsca to obowiazek.

Na ktorym to bylo lotnisku? Tak samo jest z malymi dziecmi, obsluga powinna przepuscic na przod kolejki. Czasem z tego korzystam jak latam z synem. Nigdy nie mialam problemu z ominieciem kolejki, ale robie to tylko w ostatecznosci.

A nie wiesz jak taki odkurzacz radzi sobie z sierscia? Mam dwa dlugowlose koty i boje sie, ze robot sobie nie poradzi.
Moje długie włosy wciąga, wiec z kocimi na pewno sobie poradzi. Codziennie w łazience na podłodze było moich włosów full, na jasnych kaflach ciemne długie włosy, męża już trafiało. Teraz nie ma tego problemu. Mega jesteśmy zadowoleni z tego odkurzacza, ja nie wiem jak mogłam wcześniej bez tego funkcjonować... mamy od roku.

reklama
Do góry