reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny przepraszam ale jeszcze dopytam o to usg. 5 dni temu 3 mm, dzisiaj 5 mm no jak zapytałam czy tylko to zmierzył i 7 mm. Niby tak jak wg Om prawie (minus jeden dzień) ale mnie to niepokoi :(
Ale co Cię niepokoi?
Nie wiedzę nic co mogłoby wzbudzać Twój niepokój :)

Wrzuć na luz. Wiesz, że tym stresem nic nie zdziałasz? Chyba w tym wszystkim zapomniałaś, że trzeba się cieszyć :) I tak na nic nie masz wpływu.

reklama

Załączniki

• 20190813_173619.jpg
    20190813_173619.jpg
    1 021,3 KB · Wyświetleń: 121
Ja też profilaktycznie używam Luteiny 100 2×1tab i aplikuje właśnie aplikatorem jak.dla mnie wygodniej.
Od kilku dni zmniejszona dawka do 1x dziennie bo po 12 tygodniu czy jakoś tak koniec z luteina A nie można nagle przestać jej brać tylko stopniowo.
Serio? Ja biorę 4 tabletki dziennie luteiny i właśnie zaczyna mi się 12 tydzień. Wczoraj na wizycie lekarz nic mi nie mówił. Zapytam 19.08 mam prenatalne u innej lekarki.

Jeny muszę przyznać ze pechowy ten marzec .... strasznie dużo mamy poronień :( i chyba bardzo dużo jest kobietek które maja krwiaka i chyba 90% tu wszystkich nas bierze leki luteinę itp ... jestem w szoku

Ja mam progesteron też do 12 tygodnia , brałam 4×200mg, potem 3×200mg , od tygodnia jestem już na 2×200mg, A do 12 tygodnia, czyli jeszcze niecały tydzień mam brać, więc od jutra tylko jedna .

Sówka bardzo mi przykro to jest moja piąta ciąża i tylko jedna córka, przytulam Cię bardzo mocno,bo wiem jak teraz jest Ci ciężko mimo wszystko [emoji8]

A co na przykład ciekawego się dowiedziałaś, czego początkujące ciężarówki i mamy mogą nie wiedzieć?
Wytłumaczyła mi wszystko po kolei jak będzie przebiegać ciąża. Co mnie powinno zaniepokoić. Dała mi też dużo wskazówek co do trybu życia i żywienia. Dodatkowo dostałam listę ćwiczeń, które można wykonywać w poszczególnych trymestrach.

reklama
Do góry