reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja już po kontrolnym usg,serduszko bije u małej fasolki❤ plamienia wg lekarki zdarzają się i czesto są nie wiadomego pochodzenia bo na usg wszystko ok.
Tego się będę trzymać, oby tak do końca było dobrze.
Termin mam 31.03/1.04.
Ależ ja się ciesze,pojechałam na ta wizytę bez entuzjazmu A wracałam cala w skowronkach

reklama
Moj na 176 tez slyszalam, ze to na dziewuszke. No I Ja czuje w kosciach ze bedzie dziewczynka.
A Ja mam nadzieję że mój bombelek jest chłopcem mimo wysokiego tętna [emoji6] które tylko wróży dziewczynkę.
Chociaż rok temu jakby się zgadzało Nikola przeważnie tętno miała powyżej 160 ale za to z chińskiego miała być chłopcem [emoji23]

A Ja mam nadzieję że mój bombelek jest chłopcem mimo wysokiego tętna [emoji6] które tylko wróży dziewczynkę.
Chociaż rok temu jakby się zgadzało Nikola przeważnie tętno miała powyżej 160 ale za to z chińskiego miała być chłopcem [emoji23]
Nie straszcie bo mój mąż strasznie chce chłopca bo już 3 pary od nas z grupy mają lub urodziły i sami chłopcy a tętno powyżej 170 ;) ale mu tłumacze że jak będzie dziewczyna to będzie nimi rządzić i tyle ;) ważne żeby zdrowe było ;) ja N początku czułam że dziewczynka teraz ze chłopak a tak naprawdę przyjmę wszystko na klatce z tym że dla dziewczynki mam imię Marcelina a dla chłopca nie mamy ;)

Mogę polecić na netflix fajny serial "working moms"
Zaczelam jakis czas temu ogladac, ale jedna z bohaterek za bardzo przypominala mi siebie :)
Ja zazdrosze wszystkim, które ciąże przechodzą bezobjawowo. U mnie od początku 7 tygodnia jest masakra. Dzisiaj bez miski nigdzie się nie ruszam :(
Wspolczuje... mozesz mi przypomniec czy to twoja pierwsza ciaza?

Kochane gratuluje udanych wizyt!! Piękne maluchy!!
Dziewczyny z krwiakami - odpoczywajcie! Teraz Wy jestescie najwazniejsze!! A wiadomo jak to sie dzieje ze powstaje krwiak w ciązy??

Ja dzisiaja bylam po legginsy w H&M, bo nie mieszcze sie w jeansy a nie chce sciskac brzuszka. Ale zastanawiam sie nadal czy to nie wyhodowane kg :o wczesniej takiego nie mialam wystajacego, ale miło wierzyć, że to jednak fasolka
Moj brzuch wyglada dokladnie tak samo :) wiec moze faktycznie to nie tluszczyk tylko rosnaca fasolka ;)
Haha też zaczęłam go oglądać mój chłopak to się śmieje z tego serialu jak mogę go oglądać ale jak chodzi na nocki to tylko to u mnie leci bardzo mi się spodobał [emoji14] Ja dziś byłam u lekarza dopiero założyli mi kartę ciąży w Danii i odrazu dostałam zwolnienie bo dużo wymiotuję i schudłam 4 kg a jestem w 10 tyg. Jeśli wrócę do pracy żadnych nadgodzin i dźwignia a jak będę zmęczona mam iść się przebrać i jechać do domu komuna będzie dopłacać do pełnej ilości godzin także nie było źle. Pobrali krew na te badania genetyczne i będą za tydzień wyniki jak będę jechała na usg a oprócz tego morfologia ogólna mocz to jutro będę wiedziała czy wszystko ok
4 kg to dosyc duzo. Mam nadzieje, ze szybko nadrobisz w II trymestrze.

The Affair oglądałam rok temu, przez ten serial miałam ciężką depresję :p
Tez polecam Dom z Papieru, You i Lucyfera, teraz mecze ostatni sezon Orange is the New black
Ja zaczynam 3 sezon. Masz na mysli, ze koncowka jest dolujaca? Zdarzylo mi sie poplakac przy ktoryms z odcinkow, ale wtedy zwalilam to na hormony ;):
OITNB mam na liscie do obejrzenia :) Myslisz, ze maz sie tez wciagnie?

Ja dziewczyny raczej ostatecznie od Was odpadne i się żegnam.. wczoraj miałam mega krwotok, coś strasznego, po tym wylądowałam u lekarza i okazało się, że lekarz nie widzi serduszka u malucha, a to już 7+2.. lekarz co prawda prawie stu-letni (sam tak o sobie mówił) i mówił, że ogólnie nie robi nigdy usg, ale mówił, że zrobi dla mnie wyjątek.. Jeszcze w czwartek/albo sobotę mam powtórkę, ale nie łudzę się, bo wiem, że owu była w terminie.. Najważniejsze, że mam synka w domu i to mi dodaje sił, choć to że to moja szósta ciąża, a mam tylko jedno dziecko, nie nastraja zbyt pozytywnie na przyszłość.. Najbardziej mnie przeraża to, że cztery lata temu miałam dokładnie ten sam termin według OM i znów historia się powtarza co do dnia..
Bardzo ci wspolczuje :( przykro mi, myslalam, ze obie dotrwamy szczesliwie do koncowki marca :( Moze jeszcze zdarzy sie cud. Daj znac po usg. Sciskam mocno!

Hej dziewczyny ja po dzisiejszej wizycie ;)
Wiek zgadza sie z OM koniec 10 tyg.
Mamy juz 3, 5 cm ;)
Pieknie, gratulacje!

Wytłumaczyła mi wszystko po kolei jak będzie przebiegać ciąża. Co mnie powinno zaniepokoić. Dała mi też dużo wskazówek co do trybu życia i żywienia. Dodatkowo dostałam listę ćwiczeń, które można wykonywać w poszczególnych trymestrach.
Mozesz podzielic sie z nami lista cwiczen?

Ja już po kontrolnym usg,serduszko bije u małej fasolki❤ plamienia wg lekarki zdarzają się i czesto są nie wiadomego pochodzenia bo na usg wszystko ok.
Tego się będę trzymać, oby tak do końca było dobrze.
Termin mam 31.03/1.04.
Ależ ja się ciesze,pojechałam na ta wizytę bez entuzjazmu A wracałam cala w skowronkach
Gratulacje! :)

Witam wszystkie przyszłe mamy ;) bardzo cieszę się że jest takie forum, jestem w Norwegii i to forum będzie dla mnie bardzo pomocne, mam nadzieję ;) w zeszłym tygodniu pojawiły się na teście dwie kreski to moja pierwsza ciąża. Nie wiem dokładnie jak oblicza się ciąże ponieważ jedne kalkulatory pokazują 5t2d lub 6t7d, ostatnia miesiączka 26.05. Mam ból w jajnikach szczególnie w jednym z lewej strony. Ból w podbrzuszu wieczorami i senność ;) będę dzisiaj próbować wymusić badania, lecz w Norwegii są bardzo za natura i wcześniej niż 11 tydzień ciężko wymusić o jakie kolwoek badanie ;(
Witam koleżankę z Norwegi ✋

Witam wszystkie przyszłe mamy ;) bardzo cieszę się że jest takie forum, jestem w Norwegii i to forum będzie dla mnie bardzo pomocne, mam nadzieję ;) w zeszłym tygodniu pojawiły się na teście dwie kreski to moja pierwsza ciąża. Nie wiem dokładnie jak oblicza się ciąże ponieważ jedne kalkulatory pokazują 5t2d lub 6t7d, ostatnia miesiączka 26.05. Mam ból w jajnikach szczególnie w jednym z lewej strony. Ból w podbrzuszu wieczorami i senność ;) będę dzisiaj próbować wymusić badania, lecz w Norwegii są bardzo za natura i wcześniej niż 11 tydzień ciężko wymusić o jakie kolwoek badanie ;(
Witam koleżankę z Norwegi ✋

Hej u mnie kiepska noc strasznie mnie po lewej strony brzuch bolał takie kłucie aż miejsca nie mogłam sobie znaleść nie mam pojęcia od czego to a teraz już nic nie boli

Ja zaczynam 3 sezon. Masz na mysli, ze koncowka jest dolujaca? Zdarzylo mi sie poplakac przy ktoryms z odcinkow, ale wtedy zwalilam to na hormony ;):
OITNB mam na liscie do obejrzenia :) Myslisz, ze maz sie tez wciagnie?

Gratulacje! :)

OITNB wydaje mi się, że to babski serial :p teoche jak Desperate Housewives. Może się wciągnie, ale wydaje mi się, że wiele żartów jest zabawne tylko dla kobiet [emoji23]
A Affair nie chodzi o zakończenie, dużo wątków tam przypominało moje przeżycia z pewnego bardzo intensywnego i bardzo burzliwego związku, po którym chciałam skończyć ze sobą. Wiele złych wspomnień wróciło, ryczałam jak bóbr...
Tym bardziej się cieszę, że teraz jestem szczęśliwa, znalazłam mężczyznę z którym będę miała dziecko i nie będzie już w moim życiu takich dziwnych emocjonalnych karuzeli.
Przynajmniej taką mam nadzieje... Dzisiaj wizyta o 11, denerwuje się strasznie jak czytam o kolejnych dziewczynach które się żegnają tutaj, tym bardziej, że z powodu ciąży musiałam odstawić antydepresanty. Wmawiam sobie, że to formalność i będzie dobrze, na szczęście mam jakby co terapię dzisiaj...

reklama
OITNB wydaje mi się, że to babski serial :p teoche jak Desperate Housewives. Może się wciągnie, ale wydaje mi się, że wiele żartów jest zabawne tylko dla kobiet [emoji23]
A Affair nie chodzi o zakończenie, dużo wątków tam przypominało moje przeżycia z pewnego bardzo intensywnego i bardzo burzliwego związku, po którym chciałam skończyć ze sobą. Wiele złych wspomnień wróciło, ryczałam jak bóbr...
Tym bardziej się cieszę, że teraz jestem szczęśliwa, znalazłam mężczyznę z którym będę miała dziecko i nie będzie już w moim życiu takich dziwnych emocjonalnych karuzeli.
Przynajmniej taką mam nadzieje... Dzisiaj wizyta o 11, denerwuje się strasznie jak czytam o kolejnych dziewczynach które się żegnają tutaj, tym bardziej, że z powodu ciąży musiałam odstawić antydepresanty. Wmawiam sobie, że to formalność i będzie dobrze, na szczęście mam jakby co terapię dzisiaj...

Będzie dobrze daj znać po trzymam kciuki

Do góry