reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ojej serio to może być szkodliwe? A sama myślałam o takim detektor że, kiedyś aż takich fajnych nie było jak teraz są dostępne [emoji6]
A może poprostu teraz maleństwo jest za małe, po 12 tc bezpiecznie używać?

reklama
Polskie morze :) mieszkam niedaleko Kolobrzegu :)
To masz czyste powietrze i jeszcze morze choć słyszałam że jak ktoś z nad morza to rzadko chodzi na plaże, to tak jak my w góry 2 razy do roku może a autem mam rzut beretem niecałe 2h (nieszczęsna Zakopianka) i jestem na miejscu... Ale za to powietrze w Krakowie to można nożem kroić, to jak już do mojej mamy jadę do Tarnowa to już jest różnica, możecie nie wierzyć ale często jak się wjeżdża do Krakowa jakieś 20km przed jest taka gęsta mgła i ta mgła jest taka fuj wymieszana z tym dziadostwem , a stojąc na skrzyżowaniu szczególnie jak jest mróz to jakbym papierosy paliła...
f2w3gov37znp1hsr.png

Ojej serio to może być szkodliwe? A sama myślałam o takim detektor że, kiedyś aż takich fajnych nie było jak teraz są dostępne [emoji6]
Ja sie sama nad tym zastanawiam, ale z drugiej strony jak pomogę jak nie usłyszę serduszka... To już będzie za późno...
f2w3gov37znp1hsr.png

Dziewczyny, mówię tylko co mówił mój lekarz - pewnie ilu specjalistów tyle opinii. Z mojej wiedzy mogę tylko powiedzieć, że na pewno nie można tym zastąpić wizyty u lekarza - tętno to tylko jeden parametr. Jeśli uspokaja to warto, ale nie za często - podobnie jak z USG nie zaleca się zbyt często, bo nie do koca jest zbadane, jak wpływa na płód i jak on to odczuwa.

Wiesz z tych takich dostępnych domowych detektorów tętna można używać dopiero od ok 12 tygodnia bo wcześniej nie usłyszysz serduszka bo jest za malutkie . Jednak lekarz ma inny sprzęt i przede wszystkim profesjonalny także serduszko słyszy szybciej ok 6 tyg normalnie w domu
Nie usłyszysz jeszcze go

To masz czyste powietrze i jeszcze morze choć słyszałam że jak ktoś z nad morza to rzadko chodzi na plaże, to tak jak my w góry 2 razy do roku może a autem mam rzut beretem niecałe 2h (nieszczęsna Zakopianka) i jestem na miejscu... Ale za to powietrze w Krakowie to można nożem kroić, to jak już do mojej mamy jadę do Tarnowa to już jest różnica, możecie nie wierzyć ale często jak się wjeżdża do Krakowa jakieś 20km przed jest taka gęsta mgła i ta mgła jest taka fuj wymieszana z tym dziadostwem , a stojąc na skrzyżowaniu szczególnie jak jest mróz to jakbym papierosy paliła...
f2w3gov37znp1hsr.png
Ja mieszkam w ogóle na wsi wiec do najbliższego miasta mam 12 km :) powietrze czyste brak aut i żadnej dużej drogi w okolicy to duży plus, ja kiedyś alergiczka teraz nie choruje. A co do wizyt nad morzem jeździmy ale zimą ;D bo latem nie ma gdzie palca włożyć, ewantualnie na zachód słońca wtedy okoliczni mieszkańcy jada juz do domu, a turyści samochody trzymają pod ośrodkami. Najlepszym transportem jest w czasie wakacji pociąg ale tłok w nim równie duży, nie ma gdzie usiąść ;D tak więc kiepsko. Słyszałam o tej sytuacji ze smogiem, koleżanka teraz przeprowadziła się na Podkarpacie do Jasła. Ale wiec przyszłości chce mieszkać w Krk, na razie właśnie ppowstrzymuje ją obecna ciąża i syn. Ja pamiętam jak byłam w Krk to miałam 7 lat i była piękna pogoda. Ale to 20 lat temu było haha

Wiesz z tych takich dostępnych domowych detektorów tętna można używać dopiero od ok 12 tygodnia bo wcześniej nie usłyszysz serduszka bo jest za malutkie . Jednak lekarz ma inny sprzęt i przede wszystkim profesjonalny także serduszko słyszy szybciej ok 6 tyg normalnie w domu
Nie usłyszysz jeszcze go
Mój domowy detektor też jest od 12 tygodnia Ja jednak już wczoraj pięknie słyszałam serduszko [emoji173] :-) nawet dało się nagrać, mnie to bardzo uspokaja więc myślę że warto mieć taką zabawkę oczywiście uzywac rozsądnie [emoji6]

Ja sie sama nad tym zastanawiam, ale z drugiej strony jak pomogę jak nie usłyszę serduszka... To już będzie za późno...
f2w3gov37znp1hsr.png
Tak masz rację taki detektor raczej nie zapobiegnie jakiejś tragedii ale jeśli ma mamusie uspokoić to juz myślę że dużo dobrego robi [emoji7] spokojna mama to szczęśliwe bobo [emoji6]

reklama
f2w3gov37znp1hsr.png
We Wrocławiu niestety to samo. Aż w ustach czuć ten smog :/

Do góry