reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny czy któraś z was miała lub ma plamienia? Ja byłam u ginekologa i dostałam duphaston, niby wszystko ok, ponoć to normalne, mam małego krwiaka ... Ale niepokoją mnie te plamienia, może pójdę do innego ginekologa...
Hej, tak, ja miałam plamienia i mam krwiaka. Leze plackiem cały czas i Tobie tez polecam... biorę 3x duphaston i 3x nospa i 2x luteina dopochwowo. Od paru dni plamienie ustało. Leze 3 tydzień

reklama
No to wszystko w normie :) ja mam w

No właśnie ja zrobilam niepotrzebnie nadprogramowa wizytę,bo już nie mogłam wytrzymać z ciekawości.dodam,że nie u mojego lekarza prowadzącego tylko w Lux med,gdzie mam dodatkową opiekę z pracy. Tam lekarka zrobila usg,opisała tętno 140 uderzeń na min oraz długość zarodka . 6 tydz i 5 dni. Niestety wszystko byłoby pięknie gdyby nie jej komentarz, że widok na usg jest niewyraźny jakis i ona sama nie wie,czy spowodowane to jest słabej jakości sprzętem,czy może cos sie zle rozwija...
Bez sensu taki komentarz :/ co lekarz to inne podejście do pacjentki, tylko znowu iść przez to do kolejnego lekarza zeby zobaczyl to kolejne koszty

Jest oki? Czyli nie plamisz na tych lekach? Bo ja biorę a plamienia jak były tak są...:(
Plamilam bodajże 6 dni z czego 2 dni poleciała mi krew tak dosyć dużo po wizycie i się już w tym momencie uspokoiło :) biorę 2x1 duphaston oraz 2x1 luteina dopochwowo i leżę twardo wstaje tylko do WC oraz coś robić sobie do jedzonka :) najważniejsze żebyś leżała brała leki oraz się nie denerwowala bo to też poniekąd wpływa na to wszystko nerwy i stres nie jest dobry.

Bez sensu taki komentarz :/ co lekarz to inne podejście do pacjentki, tylko znowu iść przez to do kolejnego lekarza zeby zobaczyl to kolejne koszty
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Do tego zafundowała mi całą nieprzespaną noc, bo strasznie się nakręciłam...Ale już nie zamierzam się tak stresować, tylko czekam spokojnie na wizytę do mojego doktora pod koniec sierpnia

Hej, tak, ja miałam plamienia i mam krwiaka. Leze plackiem cały czas i Tobie tez polecam... biorę 3x duphaston i 3x nospa i 2x luteina dopochwowo. Od paru dni plamienie ustało. Leze 3 tydzień
Właśnie jak to jest z tą nospa? Ja biorę tylko wtedy gdy już mnie mocno zaboli i ciągnie ale lekarz nie kazał mi brać cały czas może to sprawa indywidualna?

Aaaa dziewczyny pewnie od sprzętu zależne.. Powiem wam że chodziłam na NFZ do lekarza zrobił usg w sumie dał mi zdj patrzę a tam jedna wielka istna plama że gdyby nie zaznaczone pomiary nie widziała bym nic hehe a poszłam teraz prywatnie do swojego i piękny obraz :) a lekarze czasem niech się ugryza w języki z swoimi spostrzeżeniami bo ja usłyszałam na początku że może być ciaza pozmaciczna myślałam że zejdę tak się wystraszylam do następnej wizyty to na szpilkach siedziałam a okazało się że wszystko ok

Dziewczyny jestem po wizycie, tydz. 9 +1 mój żelek ma 2.41 cm i wszystko jak na razie bardzo dobrze, usg zgodne z terminem om. Termin na 9 marca.
Zobacz załącznik 1007037
Jejus ale śliczny ten Twój żeluś tak sobie patrzę na te zdjęcia i mam wielką ochotę sprawdzić czy u mnie wszystko dobrze co prawda byłam w 6+2 na pierwszym usg ale już tęsknię i chcem zobaczyć jak rośnie dziś 9+1 A kolejna wizyta dopiero 10 września chyba nie wytrzymam ponad miesiąc.

Właśnie jak to jest z tą nospa? Ja biorę tylko wtedy gdy już mnie mocno zaboli i ciągnie ale lekarz nie kazał mi brać cały czas może to sprawa indywidualna?
Ja nie mam jakiś bólów brzucha, ale przy krwiaku biorę rozkurczowo, bo skurcze powodują pękanie naczynek i powstaje wtedy krwiak, bo kriwak to po prostu zebrana krew.

reklama
Gratualcje :)
Dziewczyny a jak u Was z badaniem tętna? Lekarz mierzy ile jest czy tylko mowi ze jest bicie? Bo ja jak bylam na 1 wizycie to tylko powiedzial ze jest bicie. Pozniej mialam nadprogramową wizytę bo szlam po L4 i zbadal bylo 121. A pozniej jeszcze raz szlam na nadprogramową wizytę i w dodatku do innego lekarza to mowil ze jest bicie ale nie bedzie mierzyl ile dokladnie bo to jest szkodliwe dla plodu bo wytwarza sie szkodliwe pole magnetyczne. Byc moze zbada dopiero na tej wizycie planowanej. A jak u Was to wygląda?

Z tego co mówił mój - szkodliwe może być dopplera (nagrzewa) czyli jak słuchać bicie. To badanie w którym widać to USG i z Noego tez da się wyliczyć tętno. Mam na wydruku nawet zapis tego tętna.

Do góry