reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny dzisiaj kończę 7 tydzień. Czy was też przestają boleć piersi? Wcześniej miałam tak, że bolały raczej po południu wieczorem mniej. Od soboty w ciągu dnia w sumie prawie w ogóle nawet jak naciskam na nie, wieczorem troszeczkę wczoraj tak samo. Dzisiaj rano praktycznie nie bolą. Innych objawów nie miałam w sumie pobolewał mnie brzuch raz z jednej strony raz z drugiej, teraz tylko na chwilę złapie z prawej. Do lekarza umówiłam się dopiero na środę...

Hej dziewczyny. Ja mam piersi gruczołowate, których sama nie jestem w stanie badać, ponieważ często występują na nich jakieś guzy, które są np. spuchniętymi węzłami chłonnymi itp. Robiłam co roku prywatnie usg piersi u specjalisty, którą poleciła mojej cioci lekarka (ciocia miała raka piersi). Tak się złożyło, że coroczną wizytę miałam 26.07 i wykryto u mnie z 7 torbielków (prawdopodobnie z powodu laktacji) i 1 guz z podejrzeniem nowotworu. Powiedziała, że trzeba koniecznie obserwować i po zakończeniu laktacji przyjść bo możliwe, że wyśle mnie na biopsję.
Także dziewczyny, jeśli macie taką możliwość KONIECZNIE ZRÓBCIE USG.

Dziewczyny dzisiaj kończę 7 tydzień. Czy was też przestają boleć piersi? Wcześniej miałam tak, że bolały raczej po południu wieczorem mniej. Od soboty w ciągu dnia w sumie prawie w ogóle nawet jak naciskam na nie, wieczorem troszeczkę wczoraj tak samo. Dzisiaj rano praktycznie nie bolą. Innych objawów nie miałam w sumie pobolewał mnie brzuch raz z jednej strony raz z drugiej, teraz tylko na chwilę złapie z prawej. Do lekarza umówiłam się dopiero na środę...

Ja jutro kończę 7 tydzień a ból piersi z dnia na dzień chyba coraz większy

Mnie caly czas w tym samym natezeniu bolą, ale lekarz mowil ze moga przestac bolec. I pytalam sie o wielkie zmniejszenie mdlosci, bo tak sie u mnie stalo to mowil ze po prostu organizm sie przyzwyczail do skoku hormonow a z dzidzia wszystko jest ok bo mialam usg :)

reklama
@borówka26 ma racje, ciesz się :) Ja się strasznie męczę
Jak mialam mocne mdlosci to bralam tabletki Prevomit, tak jak zalecil lekarz i pomagały. Pozniej zaczely sie zmniejszac z dnia na dzien wiec juz nie musialam, ale jesli bardzo sie męczysz to spytaj lekarza bo to sa tylko witaminy ktore m.in reguluja hormony i wit B. Niedobor wit B moze tez powodowac mdlosci

Do góry