reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Nie picie daje popalić, bo jeszcze wymiotujesz to jesteś w stanie lekkiego odwodnienia, musisz pić coś, ja zauważam wieczorem że jak mnie piecze to znaczy że za mało wypiłam, mocz mam dobry.

Dziewczyny jeśli chce Wam się pić, to znaczy, że już jesteście odwodnione. Pić należy bez względu na stan- czy w ciąży, czy nie :) Najlepiej często, co kilkanaście minut po łyku/ czy dwa. Wtedy nadmiar wody nie uwiera, a systematycznie nawadniacie organizmy :)
Systematyczne nawadnianie podobno niweluje niedyspozycje związane z nudnościami :)

reklama
Dokladnie trzeba duzo pić wody, żeby przepłukiwać nerki i zapobiegac zlym wynikom z badania moczu. Ja sobie za cel stawiam dziennie 1,5 l butelke. Dla mnie to duzo i teraz bedac na zwolnieniu i raczej odpoczywajac ciezko jest to wypic ale staram sie.
U mnie półtora litra idzie do południa :) Też jestem w domu na zwolnieniu :)

Jestem po wizycie:) dzidzia na 2.14cm serducho pieknie bije. Ale przez monent pani dr szukala 2! Bo jej sie wydawalo ze cow jest, ale stres!
Z moczem dostalam urosept tpawdopodobnie z sluzu sa te bakterie.
Mamy zakaz wspolzycia przez to kluciw:/ I mam sie cieszyc urlopen:)

Zazdroszczę. Ja jestem dziś 9t1d i ostatni tydzień mi się mdłości nasiliły. Nie dobrze mi jest 24h na dobę... :D ale mam nadzieje, ze w końcu to się skończy...
ja cały czas leze, wstaje tylko po jedzenie i do łazienki. Nie robie nic, mam nadzieje, ze krwiak się zmniejsza. Wizytę mam na 12go, ale postaram się załatwić coś na przyszły tydzień.
Lekarz nie przepisal Ci nic na mdlosci? Mi od razu Prevomit. Trzeba sobie pomoc

Hey dziewczyny ja już po wizycie serduszko ładnie bije wszystko ok.. Tylko lekarka widzi jakąś zmianę w prawym jajowodzie i mówiła że czasem może to być ciąża pozamaciczna ale raczej na 99%to cie nie zdarza mam iść za tydzień na kontrolę teraz jestem gorzej przerażona niż przed wizytą.. Jeszcze się naczytałam na necie...

Jestem po wizycie:) dzidzia na 2.14cm serducho pieknie bije. Ale przez monent pani dr szukala 2! Bo jej sie wydawalo ze cow jest, ale stres!
Z moczem dostalam urosept tpawdopodobnie z sluzu sa te bakterie.
Mamy zakaz wspolzycia przez to kluciw:/ I mam sie cieszyc urlopen:)
Gratulacje!!!❤

reklama
Dziewczyny takie dziwne pytanie :) Na ostatnim usg mam opisane PRL, YS, FHR. Wiem, co one oznaczają, ale na zdjęciu na górze na środku jest 4,5cm/1,5/55Hz - co to są za dane? :)

Do góry