reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

to ja lecę już z neta. Idę się ogarnąć i śmigam do gina :)
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)
delikatny stresik jest :p

reklama
Ja Wlasnie nie pije zbyt wiele :/ teraz odkopalam badania z poprzedniej ciazy i bylo to samo...
ide na 16:40 do lekarza I zobaczymy co mi powie. Mam nadzieje, ze da leki I bedzie ok.
Zastanawiam sie czy tez wplywu nie mialo zle pobranie moczu, bo zapomnialan sie podmyc :/
Tak, nie podmycie się mogło mieć wpływ na wynik.
Mi gin kazał się podmyc, wytrzeć papierowym ręcznikiem, założyć tampon, i znowu się pozmyc i ręcznik.
Mówił, że to bardzo ważne aby pobranie odbyło się w warunkach gdzie nie ma możliwości wpłynięcia śluzu z pochwy, bo przy złym wyniku będzie musiał dawać antybiotyk, a z praktyki wie że zazwyczaj wyniki są po prostu zafałszowane przez nieprawidłowe pobranie. No i ważne żeby nie był to poczatek lub koniec strumienia, koniecznie środek - niestety nie pamiętam dlaczego akurat tak.

Ja właśnie dlatego chciałam od razu zabieg, bo nie wyobrażałam sobie na to patrzeć i czuć, nie dałabym rady psychicznie. Dzień wcześniej widziałam bijące serduszko i dzidzie z rączkami i nóżkami, nie wyobrażałam sobie tego wydalić do podpaski czy coś... :( szyjka otworzyła się sama, po zabiegu 4h byłam jak nowonarodzona, czułam się o niebo leoiej niż w ciąży.
Mam nadzieje, ze u Ciebie Ania będzie szybko i bezbolesnie. Trzymaj się, powodzenia!
Jeszcze się okazało, ze mam liczne bakterie w moczu i 8ph :( teraz dopiero zacElam się martwić. Miała któraś tez już?
Ja też mam ale lekarz mówił mi że jeśli mnie pęcherz nie boli ani nerki to mam się tym nie przejmować i pić dużo wody... Też się zmartwilam tym strasznie dziś i tak idę do innego lekarza na badania przez plamenia to mam zamiar się go spytać o co w tym chodzi

Hej kochane ja dziś kiepsko się czuję. Miałam dużo papierowej roboty w poniedziałek duzo załatwien. Jeszcze pies Rzepka ma problemy dostał zastrzyki i tabletki :( trzeba go nosić po schodach...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

W poprzedniej ciąży musiałam 3 razy powtarzać pierwsze badania moczu, bo wychodziły mi złe wyniki ciągle, a dokładniej mialam bardzo dużo leukocytów chyba. Nic mi nie było, czulam się świetnie, nicmnie nie piekło ani nie bolało przy oddawaniu moczu, a lekarz twierdził, że powinien mnie z takimi wynikami do szpitala odesłać z ostrym zapaleniem układu moczowego... Okazało się, że wszystiemu winne są uplawy, które pomimo moich starań jakoś dostawaly się do tych próbek moczu i zaklócaly wynik.

Ty masz bakterie, to nie wiem jak będzie postępować... moja siostra miała w ciąży często problemy z układem moczowym to dużo żurawiny jadła. Ja też później trochę podjadałam zapobiegawczo, do końca ciąży miałam super wyniki ;)
[/QUOTE

Ja miałam tylko bakterie i nic po za tym i lekarz od razu stwierdził, że to błąd w pobraniu moczu :)

Dokladnie trzeba duzo pić wody, żeby przepłukiwać nerki i zapobiegac zlym wynikom z badania moczu. Ja sobie za cel stawiam dziennie 1,5 l butelke. Dla mnie to duzo i teraz bedac na zwolnieniu i raczej odpoczywajac ciezko jest to wypic ale staram sie.

reklama
Do dziewczyn ktore mają mocne mdlosci.. lekarz mi polecil Prevomit i u mnie mdlosci przestaly byc dokuczliwe. Po co sie tak męczyć.. na opakowaniu jest napisane ze reguluje poziom hormonow a w skladzie jest m.in imbir, wit B. Mimo, ze wit B mam tez w swoich tabletkach to i tak nie zaszkodzi. Ponoc mdlosci tez moga byc jak jest niedobor wit B

Do góry