reklama
katee1992
Fanka BB :)
Powodzenia!to ja lecę już z neta. Idę się ogarnąć i śmigam do gina
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
delikatny stresik jest
Dozamnie88
Tak, nie podmycie się mogło mieć wpływ na wynik.Ja Wlasnie nie pije zbyt wiele :/ teraz odkopalam badania z poprzedniej ciazy i bylo to samo...
ide na 16:40 do lekarza I zobaczymy co mi powie. Mam nadzieje, ze da leki I bedzie ok.
Zastanawiam sie czy tez wplywu nie mialo zle pobranie moczu, bo zapomnialan sie podmyc :/
Mi gin kazał się podmyc, wytrzeć papierowym ręcznikiem, założyć tampon, i znowu się pozmyc i ręcznik.
Mówił, że to bardzo ważne aby pobranie odbyło się w warunkach gdzie nie ma możliwości wpłynięcia śluzu z pochwy, bo przy złym wyniku będzie musiał dawać antybiotyk, a z praktyki wie że zazwyczaj wyniki są po prostu zafałszowane przez nieprawidłowe pobranie. No i ważne żeby nie był to poczatek lub koniec strumienia, koniecznie środek - niestety nie pamiętam dlaczego akurat tak.
MamaR
Chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam usg. Na NFZ niby standardowo 3 na cała ciążę ale raczej częściej robia lekarze.Mamy mam takie pytano czy jak byłyście na pierwszej wizycie to miałyście też usg robione ??
Ja właśnie dlatego chciałam od razu zabieg, bo nie wyobrażałam sobie na to patrzeć i czuć, nie dałabym rady psychicznie. Dzień wcześniej widziałam bijące serduszko i dzidzie z rączkami i nóżkami, nie wyobrażałam sobie tego wydalić do podpaski czy coś... szyjka otworzyła się sama, po zabiegu 4h byłam jak nowonarodzona, czułam się o niebo leoiej niż w ciąży.
Mam nadzieje, ze u Ciebie Ania będzie szybko i bezbolesnie. Trzymaj się, powodzenia!
Ja też mam ale lekarz mówił mi że jeśli mnie pęcherz nie boli ani nerki to mam się tym nie przejmować i pić dużo wody... Też się zmartwilam tym strasznie dziś i tak idę do innego lekarza na badania przez plamenia to mam zamiar się go spytać o co w tym chodziJeszcze się okazało, ze mam liczne bakterie w moczu i 8ph teraz dopiero zacElam się martwić. Miała któraś tez już?
W poprzedniej ciąży musiałam 3 razy powtarzać pierwsze badania moczu, bo wychodziły mi złe wyniki ciągle, a dokładniej mialam bardzo dużo leukocytów chyba. Nic mi nie było, czulam się świetnie, nicmnie nie piekło ani nie bolało przy oddawaniu moczu, a lekarz twierdził, że powinien mnie z takimi wynikami do szpitala odesłać z ostrym zapaleniem układu moczowego... Okazało się, że wszystiemu winne są uplawy, które pomimo moich starań jakoś dostawaly się do tych próbek moczu i zaklócaly wynik.
Ty masz bakterie, to nie wiem jak będzie postępować... moja siostra miała w ciąży często problemy z układem moczowym to dużo żurawiny jadła. Ja też później trochę podjadałam zapobiegawczo, do końca ciąży miałam super wyniki
[/QUOTE
Ja miałam tylko bakterie i nic po za tym i lekarz od razu stwierdził, że to błąd w pobraniu moczu
Dokladnie trzeba duzo pić wody, żeby przepłukiwać nerki i zapobiegac zlym wynikom z badania moczu. Ja sobie za cel stawiam dziennie 1,5 l butelke. Dla mnie to duzo i teraz bedac na zwolnieniu i raczej odpoczywajac ciezko jest to wypic ale staram sie.
reklama
Do dziewczyn ktore mają mocne mdlosci.. lekarz mi polecil Prevomit i u mnie mdlosci przestaly byc dokuczliwe. Po co sie tak męczyć.. na opakowaniu jest napisane ze reguluje poziom hormonow a w skladzie jest m.in imbir, wit B. Mimo, ze wit B mam tez w swoich tabletkach to i tak nie zaszkodzi. Ponoc mdlosci tez moga byc jak jest niedobor wit B