reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Jeszcze się okazało, ze mam liczne bakterie w moczu i 8ph :( teraz dopiero zacElam się martwić. Miała któraś tez już?
W poprzedniej ciąży musiałam 3 razy powtarzać pierwsze badania moczu, bo wychodziły mi złe wyniki ciągle, a dokładniej mialam bardzo dużo leukocytów chyba. Nic mi nie było, czulam się świetnie, nicmnie nie piekło ani nie bolało przy oddawaniu moczu, a lekarz twierdził, że powinien mnie z takimi wynikami do szpitala odesłać z ostrym zapaleniem układu moczowego... Okazało się, że wszystiemu winne są uplawy, które pomimo moich starań jakoś dostawaly się do tych próbek moczu i zaklócaly wynik.

Ty masz bakterie, to nie wiem jak będzie postępować... moja siostra miała w ciąży często problemy z układem moczowym to dużo żurawiny jadła. Ja też później trochę podjadałam zapobiegawczo, do końca ciąży miałam super wyniki ;)

reklama
Wybierałam pomiędzy joolz day 3, bugaboo fox i właśnie cybex priam oglądałam w zabrzanskim bocku :)

Mnie dziś bardzo brzuch ciągnie raz z lewej raz z prawej strony. Troche się martwię czy to normalne?
Śniadanie oczywiście całe wylądowało w ubikacji i dalej mnie mdli :/ już nie wiem co pic żeby było lepiej :(
Spróbuj sobie zrobić budyń waniliowy mnie by wzdrygalo na samą myśl. Ale właśnie mi tu dziewczyna polecila ona wymiotowala cała ciąże noe nawidzila tego ale mówi że jedyną rzecz po której nie wymiotowala.

Ania przykro mi bardzo. Ja po tabletce dobrze się czułam, nic nie bolało ale psychicznie ten kubeczek mnie wykanczal. Na drugi dzień i tak miałam zabieg bo tabletka nie poradziła sobie.

Anita Trzeba duuuzo pić wody to wyplukuja się bakterie i możesz kieliszeczek soku z żurawiny pić tylko w sumie nie wiem czy przy Twoich wymiotach dasz radę...

Wy też cały czas macie ochotę na sen? Ja do południa nie jestem w stanie funkcjonować...

Anita pij że dwie herbatki pokrzywy dziennie plus piwo bezalko, ja tak zawsze plukam ten pecherz do skutku, najlepiej brać Furagin ale w ciąży pewnie nie wolno. Może można suplementówac zurawine, bo jedzenie aż tak nie pomaga o bardzo dużo pić to zawsze pomaga.

Ja Wlasnie nie pije zbyt wiele :/ teraz odkopalam badania z poprzedniej ciazy i bylo to samo...
ide na 16:40 do lekarza I zobaczymy co mi powie. Mam nadzieje, ze da leki I bedzie ok.
Zastanawiam sie czy tez wplywu nie mialo zle pobranie moczu, bo zapomnialan sie podmyc :/

Ja Wlasnie nie pije zbyt wiele :/ teraz odkopalam badania z poprzedniej ciazy i bylo to samo...
ide na 16:40 do lekarza I zobaczymy co mi powie. Mam nadzieje, ze da leki I bedzie ok.
Zastanawiam sie czy tez wplywu nie mialo zle pobranie moczu, bo zapomnialan sie podmyc :/
Nie picie daje popalić, bo jeszcze wymiotujesz to jesteś w stanie lekkiego odwodnienia, musisz pić coś, ja zauważam wieczorem że jak mnie piecze to znaczy że za mało wypiłam, mocz mam dobry.

reklama
Do góry