reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Babymamusia moze być od suchego powietrza ale nie musi. Lepiej pierwsze zmierzyć. Bo w Angli to raczej wilgotniej niż w PL. Ja nie wiem czy mi to w głowie siedzi, ale jak sobie sypialnie nawilże przed spaniem to lepiej sie śpi. Ogólnie ja jestem zadowolona i polecam:) kupiłam nawilżacz z myślą o dziecku nie o sobie, ale na sobie testuje:p

reklama
Babymamusia moze być od suchego powietrza ale nie musi. Lepiej pierwsze zmierzyć. Bo w Angli to raczej wilgotniej niż w PL. Ja nie wiem czy mi to w głowie siedzi, ale jak sobie sypialnie nawilże przed spaniem to lepiej sie śpi. Ogólnie ja jestem zadowolona i polecam:) kupiłam nawilżacz z myślą o dziecku nie o sobie, ale na sobie testuje:p
ja u rodzicow zawsze wietrzylam przed snem + nawilzacz - baaaajka sen <3

Dziewczyny teraz wiem ze nie ma co nazekac na lekarzy szpitale i medycynę w Polsce bo jest o niebo lepsza niż tu...człowiek by sie przekręcił z bólu a tylko przeciwbólowe dają... na atak kołki nerkowej żadne przeciwbólowe nie pomoże...przynajmniej ja sie tak cały dzień męczyłam aż w końcu urolog z oddziału przepisał jakieś zastrzyki po których będzie mi sie w głowie kręcić ale pomaga...w końcu od czekania na lekarza doczekam sie...jutro juz ma podobno znaleźć czas...i wtedy będą sie zastanawiać nad rodzajem leczenie i nie dopuszczania do ataków bo te ataki są gorsze niż leki przeciwbólowe dla małego...ale tak to jest jak ważna położna zlekceważyła obecność krwi w moczu itp gdyby od razu dała sprawdzić to by do tego nie doszło

Dziewczyny teraz wiem ze nie ma co nazekac na lekarzy szpitale i medycynę w Polsce bo jest o niebo lepsza niż tu...człowiek by sie przekręcił z bólu a tylko przeciwbólowe dają... na atak kołki nerkowej żadne przeciwbólowe nie pomoże...przynajmniej ja sie tak cały dzień męczyłam aż w końcu urolog z oddziału przepisał jakieś zastrzyki po których będzie mi sie w głowie kręcić ale pomaga...w końcu od czekania na lekarza doczekam sie...jutro juz ma podobno znaleźć czas...i wtedy będą sie zastanawiać nad rodzajem leczenie i nie dopuszczania do ataków bo te ataki są gorsze niż leki przeciwbólowe dla małego...ale tak to jest jak ważna położna zlekceważyła obecność krwi w moczu itp gdyby od razu dała sprawdzić to by do tego nie doszło
Ja mialam kolke nerkowa w pierwszej ciazy w Pl i wygladalo to tak, ze urolog zrobil mi usg w przychodni, potwierdzil kolke, kazal duzo pic i przepisal antybiotyk ;)

Samo potwierdzenie i antybiotyk nic nie da...ja przez cały dzień nie wzięłam nic do ust bo nawet jak wody sie napiłam to wymiotowałam...ani siedzieć ani leżeć...byłam tak wyczerpana z bólu ze nawet nie byłam wstanie plastikowego kubka utrzymać... nic przeciwbólowego nie działało antybiotyk tez nie przynosił ulgi a w ciąży właśnie te ataki bólu są bardzo niebezpieczne dla dziecka...mi na usg wyszło ze mam dwa kamienie ale nie ma szans aby sie same rozkruszyły a chodzić po schodach czy skakać na skakance w ciąży nie bardzo...a tez żołądek mam jeden i w końcu przez antybiotyk paracetamol i codeine mi siądzie...

Samo potwierdzenie i antybiotyk nic nie da...ja przez cały dzień nie wzięłam nic do ust bo nawet jak wody sie napiłam to wymiotowałam...ani siedzieć ani leżeć...byłam tak wyczerpana z bólu ze nawet nie byłam wstanie plastikowego kubka utrzymać... nic przeciwbólowego nie działało antybiotyk tez nie przynosił ulgi a w ciąży właśnie te ataki bólu są bardzo niebezpieczne dla dziecka...mi na usg wyszło ze mam dwa kamienie ale nie ma szans aby sie same rozkruszyły a chodzić po schodach czy skakać na skakance w ciąży nie bardzo...a tez żołądek mam jeden i w końcu przez antybiotyk paracetamol i codeine mi siądzie...
Antybiotyk paracetamol yyy?... [emoji57][emoji57][emoji57]

Antybiotyk paracetamol yyy?... [emoji57][emoji57][emoji57]
Tak właśnie...ale dawali mi antybiotyk tez i nic nie pomagało dopiero jak wieczorem położne poszły po lek co przepisał lekarz zaczął dzialas po 40 min a dziś sie okaże co zdecydują ale tak wymęczonej i padniętej z bólu jeszcze nikt mnie nie widział...czekam na męża teraz bo boje sie iść sama podnprysznic aby mi sie nie zakręciło w głowie co akurat po tych zastrzykach jest norma...

Dziewczyny ale mi maz nakręcił w głowie.... bo podejrzewamy ze mały urodzi sie bardzo duży. Córka 2013 r 3980 teraz mały tez rośnie jak na drożdżach i 4 na pewno przekroczy moj dr mowi ze dam rade moj maz ze mam zapłacić jak nie bedą chcieli zrobic cc i kłaść sie na stol. Boi sie o przebieg porodu i zeby małego nie zamęczyć zeby nie daj Boże nie doszło do jakiegoś niedotlenienia czy cos. Kuzynka rodziła córkę tez 4 kg dyna juz 4300 wyciskali jej z brzucha troche sie tego boje i myśle czy maz czasami nie ma racji. Chce miec zdrowe dziecko po drugiej str nie ważne jakim sposobem. Co myślicie ??

reklama
Wiesz ta waga zawsze jest przybliżona +- No ale jak pierwsza była duża to syn prawdopodobnie tez bedzie.
Kompletnie nie jestem obiektywna bo jeśli chodzi o naturalny poród to ja od razu widze jakieś niedotlenienie, barki powybijane i inne wiec ja bym słuchała Twojego męża. Czasami mężczyźni w takich sytuacjach myślą bardziej racjonalnie.
A Ty bardzo chciałaś sn?

Do góry