reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Babymamusia moze być od suchego powietrza ale nie musi. Lepiej pierwsze zmierzyć. Bo w Angli to raczej wilgotniej niż w PL. Ja nie wiem czy mi to w głowie siedzi, ale jak sobie sypialnie nawilże przed spaniem to lepiej sie śpi. Ogólnie ja jestem zadowolona i polecam:) kupiłam nawilżacz z myślą o dziecku nie o sobie, ale na sobie testuje:p

reklama
Babymamusia moze być od suchego powietrza ale nie musi. Lepiej pierwsze zmierzyć. Bo w Angli to raczej wilgotniej niż w PL. Ja nie wiem czy mi to w głowie siedzi, ale jak sobie sypialnie nawilże przed spaniem to lepiej sie śpi. Ogólnie ja jestem zadowolona i polecam:) kupiłam nawilżacz z myślą o dziecku nie o sobie, ale na sobie testuje:p
ja u rodzicow zawsze wietrzylam przed snem + nawilzacz - baaaajka sen <3

Dziewczyny teraz wiem ze nie ma co nazekac na lekarzy szpitale i medycynę w Polsce bo jest o niebo lepsza niż tu...człowiek by sie przekręcił z bólu a tylko przeciwbólowe dają... na atak kołki nerkowej żadne przeciwbólowe nie pomoże...przynajmniej ja sie tak cały dzień męczyłam aż w końcu urolog z oddziału przepisał jakieś zastrzyki po których będzie mi sie w głowie kręcić ale pomaga...w końcu od czekania na lekarza doczekam sie...jutro juz ma podobno znaleźć czas...i wtedy będą sie zastanawiać nad rodzajem leczenie i nie dopuszczania do ataków bo te ataki są gorsze niż leki przeciwbólowe dla małego...ale tak to jest jak ważna położna zlekceważyła obecność krwi w moczu itp gdyby od razu dała sprawdzić to by do tego nie doszło

Dziewczyny teraz wiem ze nie ma co nazekac na lekarzy szpitale i medycynę w Polsce bo jest o niebo lepsza niż tu...człowiek by sie przekręcił z bólu a tylko przeciwbólowe dają... na atak kołki nerkowej żadne przeciwbólowe nie pomoże...przynajmniej ja sie tak cały dzień męczyłam aż w końcu urolog z oddziału przepisał jakieś zastrzyki po których będzie mi sie w głowie kręcić ale pomaga...w końcu od czekania na lekarza doczekam sie...jutro juz ma podobno znaleźć czas...i wtedy będą sie zastanawiać nad rodzajem leczenie i nie dopuszczania do ataków bo te ataki są gorsze niż leki przeciwbólowe dla małego...ale tak to jest jak ważna położna zlekceważyła obecność krwi w moczu itp gdyby od razu dała sprawdzić to by do tego nie doszło
Ja mialam kolke nerkowa w pierwszej ciazy w Pl i wygladalo to tak, ze urolog zrobil mi usg w przychodni, potwierdzil kolke, kazal duzo pic i przepisal antybiotyk ;)

Samo potwierdzenie i antybiotyk nic nie da...ja przez cały dzień nie wzięłam nic do ust bo nawet jak wody sie napiłam to wymiotowałam...ani siedzieć ani leżeć...byłam tak wyczerpana z bólu ze nawet nie byłam wstanie plastikowego kubka utrzymać... nic przeciwbólowego nie działało antybiotyk tez nie przynosił ulgi a w ciąży właśnie te ataki bólu są bardzo niebezpieczne dla dziecka...mi na usg wyszło ze mam dwa kamienie ale nie ma szans aby sie same rozkruszyły a chodzić po schodach czy skakać na skakance w ciąży nie bardzo...a tez żołądek mam jeden i w końcu przez antybiotyk paracetamol i codeine mi siądzie...

Samo potwierdzenie i antybiotyk nic nie da...ja przez cały dzień nie wzięłam nic do ust bo nawet jak wody sie napiłam to wymiotowałam...ani siedzieć ani leżeć...byłam tak wyczerpana z bólu ze nawet nie byłam wstanie plastikowego kubka utrzymać... nic przeciwbólowego nie działało antybiotyk tez nie przynosił ulgi a w ciąży właśnie te ataki bólu są bardzo niebezpieczne dla dziecka...mi na usg wyszło ze mam dwa kamienie ale nie ma szans aby sie same rozkruszyły a chodzić po schodach czy skakać na skakance w ciąży nie bardzo...a tez żołądek mam jeden i w końcu przez antybiotyk paracetamol i codeine mi siądzie...
Antybiotyk paracetamol yyy?... [emoji57][emoji57][emoji57]

Antybiotyk paracetamol yyy?... [emoji57][emoji57][emoji57]
Tak właśnie...ale dawali mi antybiotyk tez i nic nie pomagało dopiero jak wieczorem położne poszły po lek co przepisał lekarz zaczął dzialas po 40 min a dziś sie okaże co zdecydują ale tak wymęczonej i padniętej z bólu jeszcze nikt mnie nie widział...czekam na męża teraz bo boje sie iść sama podnprysznic aby mi sie nie zakręciło w głowie co akurat po tych zastrzykach jest norma...

Dziewczyny ale mi maz nakręcił w głowie.... bo podejrzewamy ze mały urodzi sie bardzo duży. Córka 2013 r 3980 teraz mały tez rośnie jak na drożdżach i 4 na pewno przekroczy moj dr mowi ze dam rade moj maz ze mam zapłacić jak nie bedą chcieli zrobic cc i kłaść sie na stol. Boi sie o przebieg porodu i zeby małego nie zamęczyć zeby nie daj Boże nie doszło do jakiegoś niedotlenienia czy cos. Kuzynka rodziła córkę tez 4 kg dyna juz 4300 wyciskali jej z brzucha troche sie tego boje i myśle czy maz czasami nie ma racji. Chce miec zdrowe dziecko po drugiej str nie ważne jakim sposobem. Co myślicie ??

reklama
Wiesz ta waga zawsze jest przybliżona +- No ale jak pierwsza była duża to syn prawdopodobnie tez bedzie.
Kompletnie nie jestem obiektywna bo jeśli chodzi o naturalny poród to ja od razu widze jakieś niedotlenienie, barki powybijane i inne wiec ja bym słuchała Twojego męża. Czasami mężczyźni w takich sytuacjach myślą bardziej racjonalnie.
A Ty bardzo chciałaś sn?

Do góry