reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

dziewczyny,
ja na zaparcia polecam błonnik spożywczy. To mieszanka babki jajowatej+babki płesznik. Łyżeczka tego naturalnego proszku na szklankę wody i następnego dnia kupa jak ta lala:D Kiedyś piłam 2x dziennie, daje uczucie sytości, więc się też nie chce po tym jeść... na wypróżnienie genialne

reklama
ja z początku leżałam z powodu ogromnego krwiaka, jak już się wchłonął i mogłam wstać to macica się zaczęła stawiać i znów poleguje, tzn im mniej chodzę tym macica spokojniejsza
Katherinne - ja mam leżec tylko kilka dni przez stawianie sie macicy. Jakby szyjka sie skracala pewnie kazalby stale leżeć ale sprawdzil ze jest ok. Tylko że ta nospa forte i magnez to niewiele mi pomagają poki co... dalej brzuch sie stawia tylko moze troszke krócej to trzyma..
Czy mogłybyście opisać tak, łopatologicznie co oznacza stawianie się macicy?:)
Jestem w 19tc, też walczyłam z krwiakiem i przeleżałam prawie 8 tygodni...a teraz często boli mnie brzuch. Od kilku dni inaczej niż zwykle. Nie jak na @, nie kłuje i ciągnie...a mam wrażenie właśnie skurczu i twardego brzucha. Przy czym często ciężko mi odróżnić ból od skurczy, lub to czy to jelita czy coś innego..

Leuksypida, a masz szew albo pessar? Bardzo Ci się skraca?

Najki, być może masz już skurcze Braxtona-Hicksa, pojawiają się zazwyczaj w okolicy 20 tygodnia ciąży. Macica się wtedy tak spina, brzuch na chwilę twardnieje. To normalne zjawisko, macica w ten sposób ćwiczy sobie do porodu. Wiele kobiet odczuwa je jako niebolesne, ale niektóre kobiety te skurcze bolą, z własnego doświadczenia pamiętam, że te na wczesnym etapie były niebolesne ale im dalej w las tym bardziej je czułam, jakoś po 30 tygodniu potrafiły mnie budzić w nocy.

reklama
[QUOTE="Paulyna,
4176ac41.jpg

50630075.jpg
[/QUOTE]
Super te mebelki :) :) :)

Do góry